Bora abi meraba telefondaki yardımlarından dolayı teşekkürler ayrıca forumu tam kullanmasını bilmiyorum ufak tefek hatalar olursa idare ederseniz sevinirim,selamlar abicim.Phantom264 kardeş,ben birkaç kez,kamyonla,kasalarda gelen motorlarda tanık oldum,devir göstergesi 0 da durmuyordu,ustaya sordum,''aküyü bağlayıp,kontak açınca düzelir'' dedi ve düzeldi.o bir sorun değil,ama kullanılmakta olan motosiklette oluyorsa o zaman baktırmakta fayda var.resetlenebiliyor.
ben ADANA-İSPARTA(eğirdir)-ADANA yaptım ve bu yolda rodaj bitti.uzun yolda ki rahatsızlığı şu:beraber giitiğin arkadaşların 2 kez benzin aldıkları halde sen hiç almıyorsun ya bu da diğer arkadaşları rahatsız ediyor.:queen:ADANA'dan fulledim,eğirdire geldiğimde,hala 1 çizgi daha vardı,biliyorsunuz,ondan sonra yedeğe düşülecek,ondan sonrada devir saatinin içindeki sarı ikaz yanacak.
arkadaşlar bu titreşim olayı artık iyice bayılttı,titreşim korkusu,tereddütü olan varsa almasın arkadaş bu motoru.piyasada titremeyen motor hangisi ise gitsin onu alsın.yeter yav bayıldık artık.evet titreşim var,var ama rahatsız edecek derecede değil.herkesin rahatsızlık eşiği farklıdır.ben 49 yaşındayım,rahatsız olmuyorum belki başkası rahatsız olabilir.10 defa yazdım buraya,adana-eğirdir-adana gittim,ne elimde bir uyuşma,nede ayağımda olmadı diye:jocolor:
evet kardeşim güzel tesbit etmişsin yalnız artçı biraz abartmış gibi geldi bana okadar rahatsız etmemesi lazım ben çok denedim sürücüye göre fark var ama cok az oda ayaklıklarda.evet devir yükseldikçe titreşim fazla olmuyor
4000 5000 devirde olan titreşim devir yükselince biraz azalıyo gibi geldi bana
ama artçı şikayetçi ayaklarım uyuştu diyor
bunuda minimuma indirisek daha iyi olacak
kendim binip denemedim 3 kişinin yorumu, alışır atrçılar yapçak bişey yok:cherry:evet kardeşim güzel tesbit etmişsin yalnız artçı biraz abartmış gibi geldi bana okadar rahatsız etmemesi lazım ben çok denedim sürücüye göre fark var ama cok az oda ayaklıklarda.
Selam arkadaşlar bende tvs almayı düşünüyorum 1 sen 2006 YBR sonrasında 2007 2008 2009 ve 2010 model olmak üzre 4 tane cbf 150 geçti elimden son 2010 model olanı sıfır km aldım şuan motorum yok ve tvs almayı düşünüyorum ybr cbf ve tvs ile kıyaslanıcak bir motor değil tvs ve cbf i kıyaslamak istiyorum şuan arkadaşım 2011 model tvs aldı 2 ay oldu sağ olsun sürekli kullandırıyor bana kafamda çok soru işareti vardı vibrasyon konusunu burda çok abartmışlar bence bu motorda vibrasyon yok denecek kadar az ve o denli rahatsız edici değil şahsen beni rahatsız etmiyor şuan için motor 380 km de ve 128 km hızı gördüm arkadaşımın motorunda 100 km hızdan sonra biraz vibrasyon oluşuyor ama rahatsız edici değil ki benim elimden 4 tane cbf geçti cbf te vibrasyon yok tvs de cbf e nazaran biraz var ama belli devirlerde ben hiç rahatsız olmadım kafama takılan tek vibrasyon vardı onuda aştım kendimce kullanma fırsatını veriği için manisadan hayterin arkadaşıma çok teşekkürediyorum bana göre tvs nin cbf e göre bir çok + sı var bunlar cbf de ayak marşı yok tvs de var cbf te yan ayaklık yok tvs de var cbf te koruma demiri yok tvs de var cbf te led stop yok klasik armut ampül tvs çok daha tecnolojik led stop lambası var cbf yağ yakar tvs yakmaz cbf maxsimum 120 yapar o hızlara çıktığındada kendini yırtar tvs çok rahat o hızlara hiç zorlanmadan çıkar tvs daha güçlü tvs daha seri tvs daha atak ve hızlı bir makine cbf ye nazaran cbf de farlar direkt yanar far anahtarı bile yok tvs de var 2011 cbf lerde on of yok tvs de var cbf nin jıkle çekili kalıyor tvs nin kalmıyor cbf in tek üstün yönü lastikleri tubaless tvs şamriyelli lastik tek kötü yanı bu bence cbf nin göstergelerdeki iğneler zangır zangır titrer tvs dıgıtal km saati koyarak bunu aşmış hörünüyor ama ne denli sağlıklıdır bu dıgıtal saatler orasını bilemem ilerleyen günler gösterecek bana göre TVS CBF den kalite olarak ve tecnolojık olarak güç olsun hız olsun tip olsun çok çok daha üstün bir motor ve en azından eski tvs sahiplerinin görüşlerine dayanaraktan söylüyorum çokdaha sorunsuz bir motor cbf ler yağ yakar rampada bloktan lakır lakır ses yapar sübaplardan ısınınca çatır çatır ses yapar yani cbf ler epey sorunlu motorlar benim cbf e 27000 km deyken motor istiyor demişti servis 27 bin km deki bir motor neden motor istesinki servisindende memnun değildim hiç şuan param hazır ve bugün yarın motor alıcam nasipse cbf den sonra ybr beni tatmin etmiyor birdaha ybr ye dönüş yapamam ama TVS bence mükemmel bir motor arkadaşımın motorunla hergün geziyoruz ve çok zevkli bir makine inşallah pişman olmam titreşim olayını geçtik şuan tek korktuğum nokta km saatinin sorun çıkaracağı eğerki bunuda aşarsam ne mutlu bana ve arkadaşın motoru şuan 420 km de olmasına rağmen yakıt halaa yarım depo gösteriyor bence çok ekonomik bir motor ki sıfırmış rodajmış hiç dinlemiyoruz allah ne verdiyse basıyoruz bu şekilde agresif kullanmamıza rağmen yakıt çok tatmin edici eski bir CBF 150 kullanıcısı olarak söyleyebileceğim tek şey TVS APACHE sınıfının 1 numarası HIZ GÜÇ SERİLİK bence çok tatmin edici ben cbf in tek + sı vibrasyonun 0 olması ve çok konforlu olması uzun yol yapacaklar için ideal bir motor ama öyle bitkin bitkin gitmekte olmaz arasıra verecen gazı dikecen tekeri gücü hissedeceksin altında dimi neyse çok konuştum yakında fotolarımı koyarım nasipse cümletten iyi geceler arkadaşlar
sıkıntı yaşamak için şehir farketmez bence çünkü yaygın değil satış ve servisSelam arkadaşım gösterge nekadar sürede geldi parça sıkıntısından bahsediliyor izmirde servisi yok ben manisalıyım sorun yaşayacam servis ve parça bakımından orası kesin gibi görünüyor ama olsun alıcam vazgeçmem :cherry:
arkadaşım 3 sene önce en kıytırık ilçelerde bile servisi vardı,benim tahminim türkiye genelinde o zaman 200 yakın servis vardı,2008 de istanbulda 20 yakın servis vardı,bugün 4 tane kaldı,onlarda istedikleri gibi at koşturuyorlar,(1 tanesi hariç)makina güzel ama sıkıştırmıycan,yedek parçası pahalı,yan sanayisi yok,ithalatcı firma 3 sene içerisinde büyürken küçülmeye gitti,hindistanda bile 150 cc motorları artık kullanmıyorlar,160 veya 180 cc lik getirseydi,belki istenilen rakamlara ulaşabilirlerdi...istanbuldaki eski servisleri bileyedek parçaların pahalıgından şikayet ediyorlar...sıkıntı yaşamak için şehir farketmez bence çünkü yaygın değil satış ve servis
ben göstergeyi 3 hafta bekledim, servisle irtibata geçtim, daha sonra satış yapan adam aradı parçan geldi dedi, böyle durumda benle irtibata geç bende tvs ile direk görüşürüm dedi, cuma istedim 2 3 güne geldi dedi.
sonra misyonundan bahsettitvs yi yukarıya taşımak istiyoruz yamahnın önüne geçmek falan dedi :cyclopsan inş abi dedim
tahminim 1 2 yıl içinde serviside çoğalır yedek parçada, yan sanayi çoğalır.
2 sene önce cbf150 parçası yaygın deil ve pahalıydı.
senin içinde hayırlısı olsun derim