TVS TVS Apache 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

tubeless ile tubetype ayrı oluyor diye biliyorum ben
tubetype şamrelli olanlara verilen isim sanırım ...

haklı olabilirsin. bende ilk defa tubetype yazan bi lastik olduğunu öğrendim.. araştırırım bu ben :wiinkk: ama dublex lastik yani şambrelsiz lastik Tubeless olarak bilinir..

Valla arkadaşlar benim lastikte şamrel yok. gözümün önünde taktılar. Özellikle de belirttim şamrelsiz olması konusunda. Üstünde de tubetype yazıyor :silent:

sedat_57 ne işin var mankenlerle motorları sor bakım sen arkadaslarına :mrgreen:

merhaba arkadaslar, basima kotu bir sey geldi sabah sabah. izmir alsancak'a girerken ışıklarda durmak için normal bir şekilde yavaşlarken birden arka fren kitlendi. allahtan tam o sıra yol boştu ve yavaştım. kenara çektim baktım. pren pedalı kitlenmiş. bir siyah demir (ne oldugunu bilmiyorum) çıkmış. birazdan servisi arayacağım bakalım neler çıkartacak başıma.

O olay geçenlerde Tekirdağ'dan İstanbul'a giderken benim başıma gelmişti. Kampananın, teker dönerken sabit durmasını sağlayan çubuğun vidası düştüğünden, fren çubuğu olduğu yerde bir tur atıp kilitliyor kendisini.

Çekmece dolaylarında geldi benim başıma artçı varken, allahtan yanımda alet edevat vardır da söküp kampanayı boşa alabildim.

Sadece ön frenle, Kadıköye kadar gittiydim öle :)

Oraya bir kilit mekanizması uydurmak lazım. Benimkini lastik değişiminde sanırım iyi sıkmamışlar ondan oldu :)

Bi tane de resim koyayım bare boş kalmasın konu :)

dsc05335.jpg

Son düzenleme:
O olay geçenlerde Tekirdağ'dan İstanbul'a giderken benim başıma gelmişti. Kampananın, teker dönerken sabit durmasını sağlayan çubuğun vidası düştüğünden, fren çubuğu olduğu yerde bir tur atıp kilitliyor kendisini.

Çekmece dolaylarında geldi benim başıma artçı varken, allahtan yanımda alet edevat vardır da söküp kampanayı boşa alabildim.

Sadece ön frenle, Kadıköye kadar gittiydim öle :)

Oraya bir kilit mekanizması uydurmak lazım. Benimkini lastik değişiminde sanırım iyi sıkmamışlar ondan oldu :)

Bi tane de resim koyayım bare boş kalmasın konu :)

sanada geçmiş olsun, evet aynı durum benim başıma gelen. şimdi servis onun vidasına anahtarları taktığımız halkadan bir kilit oluşturdu. umarım ondan kurtulup çıkmaz birdaha.

slmlar.. yeni bir hafta başladı :mrgreen: bugün uğrarsınız artık topiğimize :mrgreen:

bu haftasonu temizlik ve arka çamurluk olayına çalıştım.. birde korna kablolarının şaseye dokunması sonucu kontak ve korna kabloları yandı onları tamir ettim.. resimler...

bunlarda diğer motorlarla birlikte..

Not: Kabloların değişimi sırasında resim çekemedim..

çamurluk olayı güzel olmuş ama bence jantların rengi çok sırıtıyo bide kafa camını da taktın mı daha da güzel olur kendi fikrim

Evet hoş olmuş da, Plakayı nereye monte etmeyi planlıyorsun, gene yukarı mı ?

bence satmadan önceki hali daha güzeldi .
jantlar ve arka çamurluk hoşuma gitmedi ama önemli olan senin beğenmen:cat:

merhaba, birkaç gün içinde motoru servise bakıma verecegim 3000km ye gelmek üzere. ama servis pek güven vermiyor. tavsiye edebileceğiniz yağ, filtre vs. önerileri varmıdır. benim değiştirebileceğim. çok anlamadığım için servis kafasına göre fiyat veriyor malesef.

merhaba, birkaç gün içinde motoru servise bakıma verecegim 3000km ye gelmek üzere. ama servis pek güven vermiyor. tavsiye edebileceğiniz yağ, filtre vs. önerileri varmıdır. benim değiştirebileceğim. çok anlamadığım için servis kafasına göre fiyat veriyor malesef.

arkadaşım ne olursa olsun motor yağını mobil 1 kullan 10.40 veya 15 40 başka yağ kullanma servise yağını al yağla beraber git sadece değiştirme parası ver zaten yağ filitresi serviste orjinal servis yağlarına güvenme sakın

arkadaşım ne olursa olsun motor yağını mobil 1 kullan 10.40 veya 15 40 başka yağ kullanma servise yağını al yağla beraber git sadece değiştirme parası ver zaten yağ filitresi serviste orjinal servis yağlarına güvenme sakın

hmm. benzincilerden bulayım mobil 1 10-40 (biraz daha ucuz sanırım(farklarını bilmiyorum))yağı o zaman, kendim de değiştirebilirim sanırım. diğerleri için orjinalden şaşmamı diyorsun sanırım.

hurricane_cbr kardeş bu kırmız cant olayı cok kotu olmuş acil değiştir derım.
korpse benzin cılerde bulursun ama servıslerde motorun orda bulunan vıdaları sıktır onlar cok gevsıyor.12 anahtarla sıkıyolar karşıklı.neysekı istanbulda aydın motor varda fazla sıkıntı yok :)

murat motora arkadan bakinca hayabusaya benzettim eksozlar falan arka çamurluk hari ka olmuş jantlardan mt geneli olumsuz tepki aldin bendende o kadar o kadar dedim abi pembe yapalim diye ama illa kirmizi:):):):):):):

hurricane_cbr kardeş bu kırmız cant olayı cok kotu olmuş acil değiştir derım.
korpse benzin cılerde bulursun ama servıslerde motorun orda bulunan vıdaları sıktır onlar cok gevsıyor.12 anahtarla sıkıyolar karşıklı.neysekı istanbulda aydın motor varda fazla sıkıntı yok :)

tesekkurler, bizim servis ne sıkar ya. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar