@gezgin_33 arkadaşım,
Dediğim gibi CBF150 hiç sürmediğim için titreşim ve konfor olayında dediklerinize öyledir demekten başka birşey diyemem
Bu arada ben de genelde 2 kişi dolaşıyorum (%90 sürüşte arkamda eşim olur işe falan gitmiyorsam

)
Arada, kısa mesafede 3 kişi falan da olabiliyoruz yazları denize giderken (Nası sığıyorlar diye sormayın sığıyorlar valla, utanmasalar depo üstüne de binecek biri

)
Bu arada dün yazmayı unuttum, seçim sebeplerimden en önemli bir madde de, motor gücünün yazılanlardan öğrendiğim kadarıyla CBF'den daha yüksek olmasıydı.
Bulunduğum yerdeki havadan mı sudan mı neyden kaynaklanıyorsa motorlar biraz kasıyorlar. İstanbul içinde 110 km/s hıza çıktığımı bile anlamazken buralarda yol düz olsa bile o hıza gelmek için motor daha fazla bir güç harcıyor
Hatta abimde de Apache var, geçenlerde yanıma geldi gelirgelmez dedim, motor istanbul'daki gibi gitmiyor değil mi diye

(Bu arada bahsettiğim yol, İstanbul-Tekirdağ E-5 yolu)
Sonuç olarak ben de almadan önce YBR ve CBF ekseni etrafında dönüyordum, hatta CBF'de karar kılmış gibiydim ama son anda Apache lafı çıktı aradım araştırdım vs.vs. kötü yorum pek görmedim ve total gereksinimlerime göre Apache'de karar kıldım.
Zealsun'la İstanbul - Bodrum yaptık, 2 tane artçısız Zealsun'la ama yol bitmek bilmedi. Bayırlarla düz yol arasında çok fazla fark vardı hız açısından
Apache ile artçı + bagajlar vs. gittik Tekirdağ - İzmir arasını, genel olarak kaz dağları haricinde hiçbir zorlanma vs. yaşamadım. Kaz dağlarındaki zorlanmayı da oradan geçtiğimiz saatteki sıcak havaya bağlıyorum daha çok çünkü çok ağır bir hava vardı ve resmen asfalt tamamen erimişti.
CBF ile aynı yolu artçı ile gittiğimi genel olarak CBF ile ilgili olarak yazılanları göz önüne alarak düşünürsem.
Arka sele genişliği + süspansiyon + titreşimin daha az olması nedeniyle daha fazla konforlu olacağını tahmin ediyorum
@erkam0622, arkadaşım
Apache'de yapmadım dişli değiştirme olayını ama eski motorumda yapmıştım ve buradan yola çıkarak düşüncelerimi aktarmak istiyorum.
Öncelikle kişisel görüşüm, Apache'nin mevcut dişlilerinin hız değil, performans için ayarlandığını düşünüyorum.
Genel olarak, karşıdan fazla rüzgar gelmiyorsa, artçı varken bile (85 Kilo ben 48 kilo artçı) 5 nci vitesle 80 km/s altına düşmeden yokuş çıkabiliyor. Bu da motorun gücünü tespit etmemize ön ayak olabilir. Düzde zaten toplam hız olarak artı 6 ncı vites olsa gidecek gibi sona dayanabiliyor
1. Motoru tek başınıza mı süreceksiniz ?
2. Kaç kilosunuz ?
3. Genel olarak yokuşta mı, düz yolda mu kullanacaksınız ?
4. Kullandığınız bölgenin RÜZGAR faktörü nedir ?
5. Motorun düz yolda yaptığı toplam KM/S oranı, yokuşa gelince çok fazla düşerse rahatsız olur musunuz ?
Bu gibi soruların cevaplarına istinaden dişli seçimini yaparsanız çok daha sağlıklı bir sonuç alacağınıza inanıyorum.
Genel olarak Apache'nin ön dişlisinin 14 yapıldığında daha iyi gittiğine dair yazılar okudum. Fakat yukarıdaki maddelerden
1. Hayır
2. 70 kg üzeri
3. Yokuş bol
4. Rüzgarlı olma oranı yüksek
ise toplam hızı arttırma çalışmaları genel performansı düşürebilir.
Bende, 3 ncü madde hariç diğerleri uyduğundan toplam hızı arttırma için dişli değişimi uygulamadım.
Çünkü rüzgarsız düz yolda 5-10 km/s fazla hız yapacağım diye rüzgar + yokuş + ağır yük altında daha yavaş gitme riskine girmem
Kısacası, dişli değişimi genel standartlardan çok kişisel kullanım standartlarına göre belirlenmelidir.
Apache, Hindistan malı ve genel olarak Hindistan yollarının çok düz olmadığını, bu motorların dağda bayırda vs.vs yaygın olarak kullanıldığını düşünürsek orjinal dişlilerinin konma nedenini de anlayabiliriz sanırım.
Not: Yazdıklarımı kişisel görüşlerim çerçevesinde yazdım.
İyi forumlar...