hayırlı olsun.ALLAH kazasız belasız kullanmak nasip etsin.aslında olur olmaya da,motosikletlerin motorları,arabalarınkinden çok daha fazla devir çevirdikleri için,motosikletler için satılanları koymanda fayda var çünkü içinde farklı katkıları varmış.böyle duyar,böyle biliriz.
ilginizden dolayı teşekkür ederim bora bey
ben cevabımı aldım sırf meraktan soruyorum, ısrarımı mazur görün

uzun süre otomobile konulan 10/40 yağ kullanıp 40 bin 50 bin km yapan çevrenizde birileri var mı?
Öncelikle herkese merhaba.
Kardeşim, otomobillerle motosikletlerin çalışma prensipleri çok farklıdır. İlk olarak, otomobillerde şanzıman yağı, motor yağından tamamen bağımsız, ayrı bir yere konur. Ayrıca otomobillerin debriyaj sistemleri de farklıdır, kuru plaka diye tabir edilen bir sistemdir, motosikletlerde ise ıslak çoklu plakadır.
Motosikletlerde kartere eklediğiniz 1 litre yağ hem şanzuman dişlilerini, hem piston ve silindiri, hem de debriyaj sistemini yağladığından, otomobiller için kullanılan yağlardan farklıdır. O nedenle 4T diye tabir edilen ve 4 zamanlı motosikletler için üretilen motosiklet yağlarını kullanmanız, hem şanzıman dişlileri, hem debriyaj sisteminiz ve hem de motorun genel aksamı için çok daha sağlıklı olacaktır. Aksi takdirde 30-40 bin km sonra yersiniz motoru. Ayrıca castrolde scooterlar için üretilmiş Actevo adında bir yağ var, scooterlarda debriyaj olmadığından o yağ da bu tip vitesli motorlar için sakıncalıdır.