bende 40 lt.shad kargo var.çok memnunum.bir yerlerde okumuştum,40 lt.den büyük olursa sallama yapıyor diye.250 tl.ye almıştım.50 tl.de çanta taşıma demiri ama bir kaç değişik modeli varmış.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:35 ----------
arkadaşlar,ibrahim kardeşimiz bana yağlarla ilgili fikrimi sormuş,bende bildiklerimi yazayım dedim. öncelikle,ben,sadece 25 yıldır motosiklete binerim,bu kadar yılın birikimi bilgilerim var,duyduklarımı bildiklerimi,okuduklarımı naçizane paylaşıyorum.
yıllardır motorlarıma castrol kullanırım,memnundum,bu aralar ipone kullanıyorum.yazın bizim buralarda 20-40/20-50,kışın da(pek kış olmaz buralarda)10-40/15-40/10-50 kullanırım.dikkat ettiğim ise,yarı sentetik veya tam sentetik olmasıdır.nedeni de,sentetik yağların daha teknolojik ürünler olduğu ve içerisinde,yağın ömrünü uzatıcı/kaydırıcı birçok maddenin bulunduğunu okumamdır.önceki büyük motorlarımda ve apache'm de de aynı hassasiyeti gösteriyorum.zamanı gelince üşenmeden değiştirtirim yağımı.
bir başka dikkat ettiğim konu ise;zincir yağlama konusudur.her 500 km.de bir yağlar,her 1000 km.de bir gazyağı ile temizler,dinlendirir yağlarım.eğer gazyağı bulamazsanız mazot ta olabilir.ama asla ve asla,benzin,tiner,solvent veya diğer çözücü maddelerle temizlemeyin çünkü o-ring lere zarar verir hatta eritebilirler.sitemizde bu konularda çok değerli bilgiler mevcuttur.hepinizin bilgilerine sunarım.