Ben bir TVS kullanıcısıyım, Motorum Apachiden bir önce Türkiyeye giriş yapan Fiero F2 150cc 2005 model.
Motorumla ilgili herhangi açıklayıcı bir bilgiyi siteye yazmamıştım ama madem böyle bir topic açıldı fikir vermesi açısından makinamla ilgili izlenimlerimi sizlerle paylaşayım.
Öncelikle alırken baya bir inceleme yaptım, Çin makinaları ile karşılaştırdım. Kesinlikle daha iyi bir görüntüye ve özelliklere sahipti. Seçenekleri TVS ve YBR şekline getirdiğimde ikisinide yanyana görebilme ve inceleme fırsatım oldu. Bi kere malzeme ve işçilik kalitesi tek kelimeyle çok güzeldi ve kalıp olarakta YBR'den daha kalıplı duruyordu. Motor start-stop düğmesinin olması, Benzin depo kapağının race motorlardaki gibi gömme şekilde olması, aydınlatma sisteminin halojen ve mükemmel oluşu, arka maşanın bisiklet maşası gibi silindir demirden olmaması, motor koruma demirinin standat olarak üzerinde bulunması ve sesininde güzel olması YBR'yi elememi sağladı. Tereddütüm servis ve yedek parça konusundaydı ama hiçbir sıkıntı yaşamadım, baya geniş bir servis ağına sahip. İşin dahada ilginç tarafı kullandıkça ortaya çıktı. Diğer arkadaşlarımın almış oldukları Çin makinaları ile ilgili vibrasyon, parça kırma ve dökme, mekanik ve elektrik arızaları ile ilgili yaşanan problemleri dinledikçe makinamla aramdaki bağ dahada kuvvetlendi. Benim motorum 8000'km de şu an en ufak bir vida gevşemesi, veya arıza problemi yaşamadım yanlızca bir kez almış olduğum yakıttan kaynaklanan sürüş esnasında silkeleme problemi yaşadım onuda karbüratörü temizleyerek giderdiler. Yağını değiştirip marşına basıyorum. Kışın en soğuk günlerde düğme ile marşa basarsam 2. marşta ayak marşı ile çalıştırırsam tek seferde çalışıyor maşallah. 100km süratin üzerine çıkmıyor 2 kişi ilede, tek kişilik kullanıma yakın performansı var.yakıt tüketimini sağlıklı bir şekilde ölçmedim ama oda gayet düşük. Yakıt tüketimleri ile ilgili bir topicte, o gün için geçerli rakamlar üzerinden tüketim değerini vermiştim. Sürüşü son derece keyifli rahat ve sürücüsüne itaat eden bir motor. Tek eksisi lastiklerinin kalitesi düşük 1 sene üzerindeki lastiklerle kullandıktan sonra ıslak zeminlerde kötü bir süpriz yaşamamak için üzerindeki düşük kaliteli lastikleri atıp yerine pirelli MT25 lastik taktırdım. ve şu anda makinamdan son derece memnunum inşallah aynı şekilde devam eder ve bi sorun çıkartmaz ama bana zaten sorun çıkartmayacağının güvencesini fazlasıyla verdi. Yeni Apachide kaliteli bir motor, ne derece incelediniz bilemiyorum ama ben tüm özelliklere ve detay işçiliklere dikkat eden birisiyim amortisör sistemin gazlı olması, arka tekerin boyutları, ön ve arka jant ölçülerindeki farklılık depo hacminin 16lt olması ve detay işçilikteki kalite benim gözüme çarpanlar oldu. Birde benim makinam tel jantlı, gerçi ben tel jantı daha çok seviyorum apachide çelik jant uygulanmış ve benim makinam 4 vitesli yeni makinalar 5 vites.
Umarım düşünen arkadaşlar için fikir verici olmuştur.