Apache nin sübap ayarı değerleri nedir?
Tum bilgiler burada...
https://www.xbhp.com/talkies/do-yourself/21104-valve-clearance-setting-rtr180.html
Apache nin sübap ayarı değerleri nedir?
Teşekkür ederim
Emme 0.07 egzos 0.11 olacak deniyor. Geçmişte forumda araştırarak bulmustum
Fatih forumun geçmiş sayfalarında okumuştum. Yanlış hatırlamıyorsam enesturker, sbr gibi tecrubeli kullanıcılar da onaylamıştı ve verimli oldugundan bahsetmislerdi ama ben hiç subap ayarı yapmadım/yaptırmadım. Fabrikadan çıktığı gibi biniyorum. Zamani geldi bu aralar elim degerse yapmayı planlıyorum. Sonucunu paylaşırım.emme 0.06mm egzoz ise 0.08mm ben böyle biliyorum, emin misin verdiğin değerlerin doğru olduğuna?
Arkadaşlar sizce 2012 model 30 bin km'de apache alınır mı? Sarı renk olmasından kaynaklı içim gidiyor açıkcası.
Yakın bir fiyata siyahını da buldum 23 bin km 2012 model.
Fatih forumun geçmiş sayfalarında okumuştum. Yanlış hatırlamıyorsam enesturker, sbr gibi tecrubeli kullanıcılar da onaylamıştı ve verimli oldugundan bahsetmislerdi ama ben hiç subap ayarı yapmadım/yaptırmadım. Fabrikadan çıktığı gibi biniyorum. Zamani geldi bu aralar elim degerse yapmayı planlıyorum. Sonucunu paylaşırım.
ben 2012 model 41 bin kilometrede aldım. ben aldığımda motor yağ yakıyordu ve yeni silindri piston taktı. sonra ön dişli milinin dibinden oluk gibi yağ kaçağı vardı ve keçesini değiştirdik.
dışarıdan belli olmayan ve iç taraflarda kalan kaporta ek yerlerinde kırıklıklar vardı ve bunu aldıktan kaç sene sonra fark ettim. ibreyi tutan vida yerlerinden biri kırıktı mesela.
yani uzun lafın kısası ben hor kullanılmış bir makineye denk geldim ve bana masraf açtı açıkçası. motor şu anda 70 bin oldu olacak. şanzımanda sorun yok yani ne kadar hor kullanıldı bilmiyorum ama şanzıman sağlam durumda.
zaten şanzıman dışında kalan yerlerin tamir ve değişimi kolay ve ucuz bu motorda. ucuz dememe bakma yedek parça fiyatları biraz fazla. yan sanayi amortisör 550 lira. ibre 340 lira. depo 600 lira civarı. parçaları pek ucuz değil yani.
ben ayarladım, emme 0.1 küsür ve tahliye yine 0.1 küsür ayarladım. motordan baya bir subap sesi geliyor. motorun üzerinde ayarlama yapmak zor. bir ara bloğu söküp odama getirmeyi düşünüyorum. odamda dikkatli bir şekilde yapacağım.
Ne güzel makineymiş bu böyle. Görüntü falan güzel. Yeni başlayana olur mu bu alet?![]()
Ne güzel makineymiş bu böyle. Görüntü falan güzel. Yeni başlayana olur mu bu alet?![]()
olmaz mı çok güzel olur. ben pek yeni başlamadım. 4. motosikletim tvs apache. arkadaşlar chopper al diyor, onu bunu al diyor. ben almıyorum her işimi tvs görüyor. tamiride kolay kullanmasıda, hemde az yakıyor.
Benim de gönlüm chopper'dan yana. Fakat bu makinenin görüntüsü çok hoşmuş.
Mesela kursta Mondial Z One 180 miydi neydi. Öyle bir motor kullandım. Pek rahat gelmemişti. Bu Apache ondan iyi midir?
selamlar herkese
motorum ufak ufak yağ eksiltmeye başladı çok olmasada eksiliyor
şimdi gidipte 150lik silindir piston almakta mantıklı gelmiyor
bu 180e çevirme olayı nasıl işliyor sorun çıkıyor mu ?
yardımcı olacak gerçekten denemiş olan arkadaşlardan bilgi alabilirmiyim
ben denedim, kötü bir deneyim oldu. bulunduğum yerden 54 kilometre uzağa bir şeyden anlamayan bir ustaya götürmüşüm motoru. 180cc silindir piston taktık ve gözlemlediğim kadarıyla motorda hissedilir torq artışı oldu hatta geçmiş sayfalarda belki görmüşsündür 0-60 km hızlanmayı 4 saniyede yapıyordu motorum.
işte iyi oldu ama hep bir vuruntu sesi vardı, artık piston eteğimidir, egzantrik milimidir yoksa subapmı anlayamadık ve ben tekrar 150cc blok taktım.
..........bir arkadaşi daha 180cc blok taktırmış ve onda ise hiç sorun yokmuş tabi.
yani orjinal mi takmak gerekiyor bilemiyorum.
Merhaba hoşgeldiniz. Motosikletiniz hayırlı olsun kazasız belasız kullanın. İyi bir tamirhaneye uğrayıp sağını solunu kontrol ettirin, yağını gerekirse kaliteli bir yağ ile degistirin. (Motul 5100 15w-50 iyidir.) Lastikleriniz orjinalse sogukken ve ıslak zeminde dikkat edin ve asla ekipmansız motosiklete binmeyin.Rodaji cok kafaniza takmayın motoru cok saglam bir motosiklettir apache bakımlarını aksatmayin yeterli. İyi günler dilerim.Merhabalar, iyi akşamlar. Bir süredir burayı ve değerli yorumlarınızı takip ediyorum. Geçen ay sonu bir arkadaşımdan tvs 150 aldım. 2015 model. Trafiğe 2016 çıkışlı. Pek binmedi. 1040km idi aldığımda. Motosiklet konusunda sıfır deneyimi olduğu için rodaj olayını pek takmamış. Motor çok temiz ama motoru ne kadar yorup yıprattı kestiremiyorum. Konya'dayım. Bu konuda ne yapayım veya kime gidebilirim. Önerebileceğiniz biri veya tavsiyeniz nedir.