O hatalı bakımları, tecrübelerinizi açıklarsanız sevinirim.

Ben ilk motosikletimi aldım, 2200 km.'de TVS Apache aldım.
benim motorum 2008. en eski kasa apache... hatalı işlerden örnek:
*** yağ kaçakları vardı. gittim bir servise bunu nasıl hallederiz dedim. adam aldı söktü motoru, sıvı contayı bastı heryere. bir aya kalmadan tekrar patladı. bu işe 150 tl bayılmıştım.
*** bir sabah baktım ki yağ iyice azalmış. gittim arkadaşımın ustasına (!) adam direk tapayı açtı yağ değişti. yalandan hava filtresini temizledi. yağ filtresini değişmeden gacırt 40 TL... üstelik yeni yağı castrol magnatec otomobil yağı...
böyle böyle gitti paralar. şimdi Sürat motora yaptırıyorum bakımları. pahalılar ama hem orjinal parça hem de adam gibi işlerini yapıyorlar.
alınan dersler: motora kitapçığında yazdığı kadar bakacaksın. ikinci el motor alırken çok km görmüşünü almayacaksın. ha aldın mı, o zaman debriyaj egzantrik zinciri, teller, tüm sıvılar, aktarma zinciri, full ağır bakım masrafını göze alacaksın. bir de titremeyen motor alacaksın. o az titreyenler belli km sonra çok titreyen oluyor...
ufak bir ilave: bence çok ultra pahalı (iyi yağ kullanmak yerine) orta üst seviyede bir yağı kullanıp daha sık değiştirmek lazım. yani motul 300v gibi bir yağ ile 3000 km değil de, shell yarı sentetik alıp 1500-2000 km de değişmeli...