TVS TVS Apache 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Sertac sanzumanda debriyaj baski balatada motor krank hepsi ayni yag ile yaglama yapiyor
Ayri konulan bir yag yok anliyacagin
Sen bide sunu dene 15/50 veya 20/50 yag al koybakalim sesle alakali bir degiaim olacak mi
Belki senin motora konulan yag ince gelmis olabilir

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:28 ----------

Bozgun kardesim 350 tl bir butce fazlasiyla yeterde artar bile
Lastikler 80 tl den basliyor 140 tlye kadar lastik var ama sunu soylim
Wn kral lastigi bile alsan kaymaz diye sevinmeyin
Swallov pirelli irc sawa michelin bile kullanan arkadaslarim var ve gayet memnunlar
Dedigim gibi kayan lastik yoktur kaydiran sofor vardir
Yok ben yinede iyisini alicam diyorsan michelin almani tavsiye ederim 140 tl civari olmasi lazim

sawa kullanıcısı olarak şunu söyliyim. yeri gelir kuru sıcak zeminde ön tekeri bile kaydırabiliyorum ani panik frende. ama yeri geliyo ıslak zeminde ani kalkış yapıyorum arkayı kaydırmak amaçlı ama banamısın demiyor. atlıyo gidiyo.

dengesiz bir lastik markası ama en azından güven veriyor o ayrı bir durum ! birazcıkda virajlar için tasarlanmış bombeli bir lastikdir. ince gelebilir ama aynı ebatta diğer lastiklerden 5-6 milim gibi daha ince ama bombeli, düz değil zemini..

Sertac benim ledler icin bugun nereye nasil yaparim montajini yaparim diye biraz calisma yaptim insallah yarin montaajini elektrigini takip yakacaz insallah

Montajindan sonra resim cekip atacam

Arkadaşlar, 2 zamanlı derbi me, benzin ve parça fiyatı parası yetiştiremeyince, satmıştım.
Cuma günü itibari ile, 2012 kasalardan kırmızı bir tvs aldım :)
Rodajda olmama rağmen, motosikletin çoğu hatayı kabullendiğini, ve hakikatten seri kalkıp, dengeli bir yol tutuşu olduğunu gördüm.
Pişmanlık duymayacağım gibi gözüküyor Allah'ın izniyle.

Şimdi, plaka işine koşturacağım. Plaka ve ruhsat işlerinde, dikkat etmem gereken noktalar varsa, yada önerileriniz, beklerim, kulak veririm.
Yaza doğru da bi set lastik benim de alasım var.

Birde şunu sorabilirmiyim, hararet göstergesini göremedim. Acaba ben mi göremedim, yok sa yok mu?
Ha birde, saati ve tripmetreyi sıfırlayamıyorum. Kullanıcı el kitabım yok, ilk bakıma gittiğimde alacağım. İnternetten okudum biraz, ama sanırım göremedim.
Tripmetre A ve tripmetre B var.
Arka disk frenli modellerde, jikle nin önündeki tusa basın diyor sıfırlamak için. Bizde gösterge tuşlarından olacak sanırım.
Bi yardımcı olursanız , çok makbule geçer. :)

son olarak, en kısa zamanda resim yükleyeceğim :)

hocam hayırı olsun şimdi gördüm alttaki fotolardan senin mesaj kaynamış:)plaka işinin prosedürü 3 yılda değişmiştir o yüzde bişey diyemem hararet göstergesi su soğutmalı olmadığından yok göstergeyi hiç sıfırlamadım bilmiyorum

Arkadaşlar, 2 zamanlı derbi me, benzin ve parça fiyatı parası yetiştiremeyince, satmıştım.
Rodajda olmama rağmen, motosikletin çoğu hatayı kabullendiğini, ve hakikatten seri kalkıp, dengeli bir yol tutuşu olduğunu gördüm.

Şimdi, plaka işine koşturacağım. Plaka ve ruhsat işlerinde, dikkat etmem gereken noktalar varsa, yada önerileriniz, beklerim, kulak veririm.

Birde şunu sorabilirmiyim, hararet göstergesini göremedim. Acaba ben mi göremedim, yok sa yok mu?
Ha birde, saati ve tripmetreyi sıfırlayamıyorum. Kullanıcı el kitabım yok, ilk bakıma gittiğimde alacağım. İnternetten okudum biraz, ama sanırım göremedim.
Arka disk frenli modellerde, jikle nin önündeki tusa basın diyor sıfırlamak için. Bizde gösterge tuşlarından olacak sanırım.

gözden kkaçmış olabilir herkesin bir uğraşısı var motorla aklı dagınık milletin :)

bende vespa gt200 ün masrafları ve benzin sarfiyatıyla başa çıkamadım artık yeter dedim :)
Su sogutmalı olmadıgından bunlar hararet flan yok. İyikide yok sinirimi bozuyodu vespada ufak bir trafikde hemen fan çalışması :)
trip a ve b manuel kilometre sayarı. üstteki butona uzun basınca sıfırlar.
arka disk fren modeli ülkemizde yok benim bildigim apache değilmi bahsettiğin motor ?
plaka işlerinden anlamam ben 100 tl verdim hallettim plakayı. benim motor alma hikayem farklıydı çünkü :)

ve sonn olarak hayırlı uğurlu olsun :) nerde ikamet ediosun istanbuldur inşallah :)

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim öncelikle. :)

Ne yazık ki, istanbulda değilim. Tokatta üni okuyorum. ama tvs böyle az yakacaksa, istanbula kesin gelirim. :)

Evet senin bildiğin apache. Kullanım kitapçığı hintçeden çevrildiği için sanırım, iki motorda yazıyor.
Yani, arka disk freni bulunan modelde, "a" tuşuna basınız, tripmetre sıfırlanacak yazıyor.
Ancak, bizim modeller için, bir bilgi yoktu. Öğrenmiş olduk :) teşekkür ederim :)

Birde, rölanti ayarını kaçta ttuyorsunuz?

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim öncelikle. :)

Ne yazık ki, istanbulda değilim. Tokatta üni okuyorum. ama tvs böyle az yakacaksa, istanbula kesin gelirim. :)

Evet senin bildiğin apache. Kullanım kitapçığı hintçeden çevrildiği için sanırım, iki motorda yazıyor.
Yani, arka disk freni bulunan modelde, "a" tuşuna basınız, tripmetre sıfırlanacak yazıyor.
Ancak, bizim modeller için, bir bilgi yoktu. Öğrenmiş olduk :) teşekkür ederim :)

Birde, rölanti ayarını kaçta ttuyorsunuz?

rölanti 1400 devir/dkda olacak arka disk fren hacmi büyük olanlarda var

rölanti 1400 devir/dkda olacak arka disk fren hacmi büyük olanlarda var

ben tam düz 1 (1000) üstüne göre ayarladım. daha az rolanti daha iyi şimdilik. havalar aşırı soğudukça çıkartırım onu. ve her zaman sürüşe geçmeden önce 1 - 2 dakika rolantide çalıştırmaya özen gösteriyorum. ani gazlarda stop ediyor yoksa

Önerilerine kulak vereceğim.
Henüz rodajdayım. Emekleme aşamasını iyi geçeirirsek, koşması daha iyi olacaktr :)

5 bin devri, 70 km lere kadar geçmedim.
70-100 km arasında ara ara 7 bin devirlere geldim. toplamda 4-5 kere.

Ani hızlanma ve duruş yapmıyorum.
Sürekli viteslerle oynamaya çalışıyorum.
Sanırım doğru rodaj böyle yapılıyor. Bir kaç sefer araştırdım forumdan.
Asfalt bi köy yolunda, hafif yokuş inip çıktım bazen. Sağır kalmasın motor diye.

Sizce nasıl yapıyorum rodajı?

Sağolun cevaplar için. Michelin önerdiler genelde. IRC kucuk ebatlı galıba bıraz. ben hafiften enli olsun istiyorum.Tabi ararsan IRC da vardır elbet enli fakat kullanan olmadığı için de pek sıcak bakmıyorum.
Bakalım haftaya bi gideyim . taktırcam inşallah. egzoz değişcek ayarlar vs vs. foto paylaşırım inşallah tekrar sağolun :)

sbr

ARKADAŞLAR LASTİK KONUSUNDA Bİ YARDIMCI OLUR MUSUNUZ ? NE ÖNERİRSİNİZ? EBAT OLARAKTA Bİ BİLGİM YOK. YARDIMMMM ??? TEŞEKKÜRLER.

metzeler ME22 öneririm. öne 3.00 17 arkaya 3.50 18 ebatlarında

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:48 ----------

motorun hayırlı olsun allah kaza bela vermesin..en kısa zamanda kullanıcı kitabını al ve ilk bakımını kitapçığa işlettir.. trip A modundayken set tusuna basılı tutarsan sıfırlaması gerekır sıfırlamıyorsa gosterge garantiden değişir. bir soruda ben sorayım derbiden sonra apache performansı nasıl geldi?? fotoları bekliyoruz

metzeler ME22 öneririm. öne 3.00 17 arkaya 3.50 18 ebatlarında

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:48 ----------

motorun hayırlı olsun allah kaza bela vermesin..en kısa zamanda kullanıcı kitabını al ve ilk bakımını kitapçığa işlettir.. trip A modundayken set tusuna basılı tutarsan sıfırlaması gerekır sıfırlamıyorsa gosterge garantiden değişir. bir soruda ben sorayım derbiden sonra apache performansı nasıl geldi?? fotoları bekliyoruz

derbiden sonra permatik geldi dermişim :queen::queen:

Henüz rodajda olduğum için yüksek hızları ve hızlanmaları tam karşılayamam.
Derbi de bilindiği üzere exup var. 7 bin devirde açılıyor. 7 bin devire kadar apache daha atak. ancak 7 bin devirden sonra derbi daha iyi gidiyor.
Derbi gibi asabi değil motor. Derbi, komşu teyze gibi. herşeye kızıyor, atarlanıyor, hata affetmiyor. Pek bir fayda da sağlamıyor.
Apache, baba gibi. Pek samimi değilmiş gibi gözüküyor. Sinirli duruyor. Ancak, yüreğinde sizin şevkatiniz var orası kesin.
Ne kadar asabi dursa da,birçok hatayı affediyor. Her işi yapıyor. Gidişi, duruşu, dengesi, herşeyiyle mükemmel.
Ama anne gibi yumuşakta değil, baba gibi işte aynı. Bizi çok seviyor içten içe, herşeyi affedebiliyor :)

İyiki almışım diyorum. 2013 Kasalarıyla arasındaki fiyat farkı bu kadar olmasaydı da, keşke onlardan alabilseydim.
Ama apacheyi iyiki almışım diyorum. Hemde herzaman.. :)

Henüz rodajda olduğum için yüksek hızları ve hızlanmaları tam karşılayamam.
Derbi de bilindiği üzere exup var. 7 bin devirde açılıyor. 7 bin devire kadar apache daha atak. ancak 7 bin devirden sonra derbi daha iyi gidiyor.
Derbi gibi asabi değil motor. Derbi, komşu teyze gibi. herşeye kızıyor, atarlanıyor, hata affetmiyor. Pek bir fayda da sağlamıyor.
Apache, baba gibi. Pek samimi değilmiş gibi gözüküyor. Sinirli duruyor. Ancak, yüreğinde sizin şevkatiniz var orası kesin.
Ne kadar asabi dursa da,birçok hatayı affediyor. Her işi yapıyor. Gidişi, duruşu, dengesi, herşeyiyle mükemmel.
Ama anne gibi yumuşakta değil, baba gibi işte aynı. Bizi çok seviyor içten içe, herşeyi affedebiliyor :)

İyiki almışım diyorum. 2013 Kasalarıyla arasındaki fiyat farkı bu kadar olmasaydı da, keşke onlardan alabilseydim.
Ama apacheyi iyiki almışım diyorum. Hemde herzaman.. :)

kardeş motor belgeseli gibi oldu valla:queen:

kesin sabri dir baksana almış arkasına hyoları cbr leri yardırıyor kankam benim ya:queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar