Dostum, birkaç hafta önce İstanbul'dan 2. el motorumu aldım, Bursa'ya getirdim. Hiç vitesli motosiklet tecrübem olmadığı için, ya kısmet diyip çıktım yola. Gidip motoru aldıktan sonra, çevredeki kuryelerin yanına gittim, gidiş dönüş ve ücreti mukabilinde beni Yenikapı'ya bırakacak birisi var mı diye sordum, sağolsun birisi yardımcı oldu. Kendisine motorun yeni olduğunu 7000 deviri geçmemesini de rica ettim, sağolsun gayet dikkatle geldik. Pendikten Yenikapı'ya geldik beraber, vapurdan sonra da bir başka arkadaşıma rica ettim, ne canımı tehlikeye attım ne de motosikletimi.
Gayet güzel de bir dost kazandım, numarasını aldım, gideceğim, yol boyunca da 2 kere polisle karşılaştık, 1600 TL az bir ceza değil, o paraya gider mont, eldiven alırsın en kralından. Eğer çevrende kimse yoksa motora bakmaya gittiğinde, çevredeki büyük yemek dükkanların kuryeleri ile görüş, genelde vardiyalı çalışıyorlar, vardiyası bitene kadar beklersin, seni de arkasına alır gidersiniz beraber. Hem de güzel bir tecrübe olur senin için, sürmeden artçısı olursun motorunun, şahsen ben yol boyunca çok eğlenmiştim, süren arkadaş da gayet nazik kullandığı için motorumun tepkilerini, nasıl kullanılmasına gerektiğine dair de bir ön-fikir sahibi olmuştum
Aman diyeyim, ehliyetsiz motora binme, hele E5 gibi trafiğin yüksek hızla aktığı bir yere 125 CC hiç bilmediğin bir motorla hiç girme, başına birşey gelmesi işten bile değil, acele giden ecele gider. Bak motorum 20 gündür yatıyor, aküsü bitmesin diye hafta sonu 1 gün mahalle içinde turlamak dışında kullanmıyorum, bu iş sabır işi, ölmektense beklemeyi tercih ederim, sana da tavsiyem aynısıdır.