tuzladan bahçelievlere motosikletle gelinir mi?

Katılım
22 Ağu 2017
Mesajlar
125
Motorun sahibi motoru getirsin bahçene bıraksın, sana yakın olan notere gidip satışı yapın. Adama da fazladan 50-100 bir şeyler verirsin.

Bencede en mantıklısı bu.Sabreden derviş muradına ermiş misali şahsen ben yerınde olsam bu kadar acele etmez önce ehlıyet alırdım.etrafımda bir motorlu arkdasım yoksa burdan bırısıne onceden haber versen birgün onceden değil tabiki emınım yardımcı olbılecek cıkabılırdı.Servise falan goster bence.Hayırlısı olsun Allah kaza bela gostermesn.
 
Katılım
6 Mar 2011
Mesajlar
2,592
Ehliyetin yok, deneyimli biri için iki adımlık mesafe sayılacak bir yeri gözüne kestiremiyorsun. Birde bu yolu yağmurlu ve soğuk havada mı döneceksin.
Bela arama kendine 300 500 neyse ver getirt motorunu.
 
Katılım
26 Nis 2016
Mesajlar
1,671
MotoAsist , Bora Bey le görüşün. İşini düzgün yapan biri. 2 kere motor nakliyemi yapti,,profosyoneldir kendi ve ekibi.

Siz getirmeyin,kaza yapma ihtimaliniz çok yüksek. Sonra pişman olmayın.
 
Katılım
2 Nis 2017
Mesajlar
320
Motosikleti
Harley-Davidson CVO Road King / Honda Shadow VT 750 C4
Dostum, birkaç hafta önce İstanbul'dan 2. el motorumu aldım, Bursa'ya getirdim. Hiç vitesli motosiklet tecrübem olmadığı için, ya kısmet diyip çıktım yola. Gidip motoru aldıktan sonra, çevredeki kuryelerin yanına gittim, gidiş dönüş ve ücreti mukabilinde beni Yenikapı'ya bırakacak birisi var mı diye sordum, sağolsun birisi yardımcı oldu. Kendisine motorun yeni olduğunu 7000 deviri geçmemesini de rica ettim, sağolsun gayet dikkatle geldik. Pendikten Yenikapı'ya geldik beraber, vapurdan sonra da bir başka arkadaşıma rica ettim, ne canımı tehlikeye attım ne de motosikletimi.

Gayet güzel de bir dost kazandım, numarasını aldım, gideceğim, yol boyunca da 2 kere polisle karşılaştık, 1600 TL az bir ceza değil, o paraya gider mont, eldiven alırsın en kralından. Eğer çevrende kimse yoksa motora bakmaya gittiğinde, çevredeki büyük yemek dükkanların kuryeleri ile görüş, genelde vardiyalı çalışıyorlar, vardiyası bitene kadar beklersin, seni de arkasına alır gidersiniz beraber. Hem de güzel bir tecrübe olur senin için, sürmeden artçısı olursun motorunun, şahsen ben yol boyunca çok eğlenmiştim, süren arkadaş da gayet nazik kullandığı için motorumun tepkilerini, nasıl kullanılmasına gerektiğine dair de bir ön-fikir sahibi olmuştum :)

Aman diyeyim, ehliyetsiz motora binme, hele E5 gibi trafiğin yüksek hızla aktığı bir yere 125 CC hiç bilmediğin bir motorla hiç girme, başına birşey gelmesi işten bile değil, acele giden ecele gider. Bak motorum 20 gündür yatıyor, aküsü bitmesin diye hafta sonu 1 gün mahalle içinde turlamak dışında kullanmıyorum, bu iş sabır işi, ölmektense beklemeyi tercih ederim, sana da tavsiyem aynısıdır.
 
Katılım
9 Ağu 2016
Mesajlar
1,243
Motobulans mı mototransfer mı ne öyle firmalar var kilometre başı 1 lira yada 1.5 lira falandı en son . Neyse parası ver sapasağlam gelsin motorun sen de şoförle muhabbet ede ede gelmiş olursun .

Muhabbetin iyidir insallah .
 
Katılım
10 Ağu 2013
Mesajlar
422
Acele etme kardeşim. Sonra al motoru. Bir ustaya göster. Bir tanıdık bul. Geçen konu açtın, tecrübesizsin motor pert çıkmasın. Dikkat et. Bu devirde kimseye güvenme. Ben ettim sen etme. En yakınındakiler bile kazıklayabilir seni! Motora başlamadan motordan soğuma!
 
Katılım
10 Ağu 2013
Mesajlar
324
arkadaşlar motor üzerinde çok tecrübem yok tecrübem olsa basar gelirim ama işte biraz endişeliyim, yarın makineyi almaya gidiyorum ama geri dönüşü nasıl yapabilirim? arabalı vapur var mı? bu arada ehliyetim ay sonunda elimde olacağı için direk evime getirip bahçeye koyacağım fakat işte nasıl getireceğime karar verebilmiş değilim.

sonuç ne oldu hacı abi bi haber vereydin....
 
Katılım
3 Eki 2016
Mesajlar
2,684
Motosikleti ehliyetsiz kullanmanın bahanesi olamaz. Kendine mecburiyet yaratıp fakir edebiyatı yapma 400-500 dedilerse paşa paşa öde getirt motorunu. Bu karda kışta ehliyetsiz ve sıfır tecrübe ile olmaz o iş. Ama sen kafaya koymuşsun almış getirmişsindir Allaha emanet artık.
 
Katılım
26 Nis 2016
Mesajlar
1,671
Yazmışım konuya ama arkadaşın ehliyetide yokmuş.

Foruma yaza yaza bitiremedik, kanunsuz,kuralsız iş yapmak noktasında sıfır tolerans. Tecrübesizlik ayrı, kanunsuzluk ayrı mevzular.

Sizin sorunuzda 2 side bulunuyormus. Ehliyetsiz araç kullanmak diye birşey söz konusu olmasın lütfen. Genc arkadaşlar, bir abiniz olarak yazdım defalarca ve tekrar tekrar yazacağım. Sakın sakın , bu tarz işlere girişmeyin.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst