- Motosikleti
- Honda CBF 150, CF Moto MT 650
- Konu Yazar
Arkadaşlar, böyle bir yarışma açılınca sizlere de haber vermek istedim.Minimum ödül 10.000 YTL.Eminim aranızda bazılarının bu yarışmaya katılmak ve kazandığı para ile motosikletini yenilemek yada ilk motosikletini almak gibi bir düşüncesi olacaktır.Neyse detayları aşağıda veriyorum.İlgilenenlere duyurulur...
---TÜRSAB KÜLTÜR TURİZMİ PROJE YARIŞMASI---
Doğal güzellikleri, binlerce yıla yayılan paha biçilmez tarihi ve kültürel zenginlikleriyle ülkemiz dünya turizm pastasından daha büyük bir payı hak etmektedir. Senelerdir güneş, deniz, kum düşüncesi etrafında oluşan ülkemize yönelik turizm hareketinin, tarihi ve kültürel zenginliklerimize yönlendirilmesi, turizmin bütün bir yıla yayılmasına olanak sağlaması yanında ülkemizin çok çeşitli yörelerininde bu faaliyete katılmasına fırsat sağlayacaktır.
Amaç
TÜRKİYE SEYAHAT ACENTALARI BİRLİĞİ (TÜRSAB)’nin 2006 yılında ilk kez hayata geçireceği bu proje yarışması, ülkemizin dünya ülkeleri arasında turizm alanında hak ettiği yeri alabilmesi için kendi misyonu doğrultusunda ülke turizmine katkıda bulunacak özgün ve uygulanabilir eserlerin ortaya çıkmasını teşvik etmek amacıyla düzenlenmektedir.
Projede Aranacak Özellikler
Proje; amacı, yöntemi, bilimsel yönü ve yaratıcı fikirleri ile özgün bir nitelik taşımalıdır. Bu nedenle, daha önce yarışmalara katılmış ve ödül almış projeler yarışmaya katılamazlar. Katılımcılar, yapılacak çalışmalardan elde edilecek bulguların ülkemizin turizm sektörüne uyarlanabilir ve çözüm getirici özelliklere sahip olmasını hedeflemelidir.
Proje Formatı
Projeler A4 boyutunda beyaz fotokopi kağıdına bilgisayar çıktısı olarak ciltli bir asıl ve spiral takılmış iki kopye halinde teslim edilmelidir.
Kağıdın sadece bir yüzü kullanılmalıdır.
Projenin tüm dosya içeriği, bir adet cd olarak MS Word formatında sunulmalıdır.
Projede yazı karakteri ‘Ariel-12pt’ olarak seçilmeli, satır aralığı 1,5 olarak düzenlemeli ve sayfalara sıra numarası verilmelidir.
Başvuru Kabulleri
Proje Başvuruları 28.09.2006 tarihine kadar mesai saatleri içersinde TÜRKİYE SEYAHAT ACENTALARI BİRLİĞİ(TÜRSAB)’ nin iletişim adresine elden veya iadeli-taahütlü posta yoluyla teslim edilecektir. Sebebi ne olursa olsun zamanında teslim edilmeyen projeler değerlendirmeye alınmayacaktır.
Seçici Kurul
Bahattin YÜCEL
T.C. Turizm Eski Bakanı ve TÜRSAB Yönetim Kurulu Eski Başkanı
Prof.Dr. Mustafa İSEN
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı
Başaran ULUSOY
TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı
Prof.Dr. Bülent ÖZGÜÇ
Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı
Ferit EPİKMEN
TÜRSAB Yönetim Kurulu Eski Başkanı
Talha ÇAMAS
Ercihan DÜZGÜNOĞLU
T.C.Turizm Bakanlığı eski Müsteşar Yardımcısı ve TÜRSAB Başkan Danışmanı
Prof.Dr. Refik DURU
TÜRSAB Başkan Danışmanı
Mustafa ALTIPARMAK
TÜRSAB Başkan Danışmanı
Dr. Yusuf ÖRNEK
Seyahat Acentaları Meslek Eğitim Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi
Faruk PEKİN
TÜRSAB Başkan Danışmanı ve TÜRSAB Kültür Komitesi Başkanı
Kamer RODOPLU
Bilkent Üniversitesi UTİYO-TOMYO Müdürü
Yrd.Doç.Dr. Aykut PEKCAN
Bilkent Üniversitesi UTİYO-TOMYO Müdür Yardımcısı
Teoman ALEMDAR
Bilkent Üniversitesi UTİYO-TOMYO Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölüm Başkanı
Yrd.Doç.Dr. Mehmet KALPAKLI
Bilkent Üniversitesi İİSBF Tarih Bölümü Başkanı
Değerlendirme
Seçici Kurul, katılımcıların sundukları projeleri belirleyeceği kriterlere göre değerlendirerek ödüle layık bulduğu projeleri seçer, sıralamasını yapar ve sonucun ilan edilmesi için TÜRKİYE SEYAHAT ACENTALARI BİRLİĞİ(TÜRSAB)’ne iletir .
Ödüller
TÜRKİYE SEYAHAT ACENTALARI BİRLİĞİ(TÜRSAB) proje yarışması ödülleri aşağıda belirtilmiştir.
Birincilik Ödülü 30.000 YTL
İkincilik Ödülü 20.000 YTL
Üçüncülük Ödülü 10.000 YTL
Seçici Kurul, uygun bulduğu takdirde en fazla iki çalışmayı TÜRSAB Teşvik ödülüyle ödüllendirebilir. Teşvik ödülünün miktarı üçüncülük için öngörülen miktarın yarısını aşmamak üzere Seçici Kurul tarafından belirlenir.
Telif Hakları
Katılımcılar, TÜRSAB’ın üyesi olan şirket ve iştiraklerinin, yarışmaya sunulan projeleri, eğitim, reklam ve tanıtım etkinliklerinde proje sahibinin ismini belirtmek suretiyle kullanmak hakkına sahip olduğunu, bu haklarını TÜRSAB’a devretmeyi peşinen kabul ve taahhüt ederler. Katılımcıların sundukları projelerle ilgili olarak, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve ilgili mevzuata istinaden üçüncü şahıslarca yöneltilebilecek her türlü talebin, doğabilecek tüm hukuki sorumlulukların muhatabı katılımcıdır.
Diğer Hususlar
Katılımcılar yarışma şartlarını ve Seçici Kurul tarafından alınan kararları peşinen kabul etmiş sayılırlar. Yarışmaya sunulan projelerin ileride değerlendirilmesi konusunda TÜRSAB ile işbirliği yapacaklarını ve gerekli her türlü kanuni işlemi yerine getirmeyi taahhüt ederler.
İşbu şartnamede yer alan hususlara aykırı bir durumun tesbiti halinde; proje yarışma dışında bırakılacak olup, çalışmanın ödüle değer bulunmuş olması durumunda ise ödül iptal edilerek iadesi talep edileecektir.
Şartnamede yer almayan, veya tereddüt edilen hususlarda Seçici Kurul karar almada tam yetkilidir.
Katılım formu için tıklayınız
İletişim
TÜRKİYE SEYAHAT ACENTALARI BİRLİĞİ
ASSOCIATION OF TURKISH TRAVEL AGENCIES
(TÜRSAB)
Dikilitaş, Aşık Kerem Sokak No:55-1
Beşiktaş 80690
İstanbul
Türkiye
Tel: 0212 259 84 04
Fax: 0212 236 39 79 – 259 06 56
www.tursab.org.tr
---TÜRSAB KÜLTÜR TURİZMİ PROJE YARIŞMASI---
Doğal güzellikleri, binlerce yıla yayılan paha biçilmez tarihi ve kültürel zenginlikleriyle ülkemiz dünya turizm pastasından daha büyük bir payı hak etmektedir. Senelerdir güneş, deniz, kum düşüncesi etrafında oluşan ülkemize yönelik turizm hareketinin, tarihi ve kültürel zenginliklerimize yönlendirilmesi, turizmin bütün bir yıla yayılmasına olanak sağlaması yanında ülkemizin çok çeşitli yörelerininde bu faaliyete katılmasına fırsat sağlayacaktır.
Amaç
TÜRKİYE SEYAHAT ACENTALARI BİRLİĞİ (TÜRSAB)’nin 2006 yılında ilk kez hayata geçireceği bu proje yarışması, ülkemizin dünya ülkeleri arasında turizm alanında hak ettiği yeri alabilmesi için kendi misyonu doğrultusunda ülke turizmine katkıda bulunacak özgün ve uygulanabilir eserlerin ortaya çıkmasını teşvik etmek amacıyla düzenlenmektedir.
Projede Aranacak Özellikler
Proje; amacı, yöntemi, bilimsel yönü ve yaratıcı fikirleri ile özgün bir nitelik taşımalıdır. Bu nedenle, daha önce yarışmalara katılmış ve ödül almış projeler yarışmaya katılamazlar. Katılımcılar, yapılacak çalışmalardan elde edilecek bulguların ülkemizin turizm sektörüne uyarlanabilir ve çözüm getirici özelliklere sahip olmasını hedeflemelidir.
Proje Formatı
Projeler A4 boyutunda beyaz fotokopi kağıdına bilgisayar çıktısı olarak ciltli bir asıl ve spiral takılmış iki kopye halinde teslim edilmelidir.
Kağıdın sadece bir yüzü kullanılmalıdır.
Projenin tüm dosya içeriği, bir adet cd olarak MS Word formatında sunulmalıdır.
Projede yazı karakteri ‘Ariel-12pt’ olarak seçilmeli, satır aralığı 1,5 olarak düzenlemeli ve sayfalara sıra numarası verilmelidir.
Başvuru Kabulleri
Proje Başvuruları 28.09.2006 tarihine kadar mesai saatleri içersinde TÜRKİYE SEYAHAT ACENTALARI BİRLİĞİ(TÜRSAB)’ nin iletişim adresine elden veya iadeli-taahütlü posta yoluyla teslim edilecektir. Sebebi ne olursa olsun zamanında teslim edilmeyen projeler değerlendirmeye alınmayacaktır.
Seçici Kurul
Bahattin YÜCEL
T.C. Turizm Eski Bakanı ve TÜRSAB Yönetim Kurulu Eski Başkanı
Prof.Dr. Mustafa İSEN
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı
Başaran ULUSOY
TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı
Prof.Dr. Bülent ÖZGÜÇ
Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı
Ferit EPİKMEN
Talha ÇAMAS
Ercihan DÜZGÜNOĞLU
T.C.Turizm Bakanlığı eski Müsteşar Yardımcısı ve TÜRSAB Başkan Danışmanı
Prof.Dr. Refik DURU
TÜRSAB Başkan Danışmanı
Mustafa ALTIPARMAK
TÜRSAB Başkan Danışmanı
Dr. Yusuf ÖRNEK
Seyahat Acentaları Meslek Eğitim Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi
Faruk PEKİN
TÜRSAB Başkan Danışmanı ve TÜRSAB Kültür Komitesi Başkanı
Kamer RODOPLU
Bilkent Üniversitesi UTİYO-TOMYO Müdürü
Yrd.Doç.Dr. Aykut PEKCAN
Bilkent Üniversitesi UTİYO-TOMYO Müdür Yardımcısı
Teoman ALEMDAR
Bilkent Üniversitesi UTİYO-TOMYO Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölüm Başkanı
Yrd.Doç.Dr. Mehmet KALPAKLI
Bilkent Üniversitesi İİSBF Tarih Bölümü Başkanı
Değerlendirme
Seçici Kurul, katılımcıların sundukları projeleri belirleyeceği kriterlere göre değerlendirerek ödüle layık bulduğu projeleri seçer, sıralamasını yapar ve sonucun ilan edilmesi için TÜRKİYE SEYAHAT ACENTALARI BİRLİĞİ(TÜRSAB)’ne iletir .
Ödüller
TÜRKİYE SEYAHAT ACENTALARI BİRLİĞİ(TÜRSAB) proje yarışması ödülleri aşağıda belirtilmiştir.
Birincilik Ödülü 30.000 YTL
İkincilik Ödülü 20.000 YTL
Üçüncülük Ödülü 10.000 YTL
Seçici Kurul, uygun bulduğu takdirde en fazla iki çalışmayı TÜRSAB Teşvik ödülüyle ödüllendirebilir. Teşvik ödülünün miktarı üçüncülük için öngörülen miktarın yarısını aşmamak üzere Seçici Kurul tarafından belirlenir.
Telif Hakları
Katılımcılar, TÜRSAB’ın üyesi olan şirket ve iştiraklerinin, yarışmaya sunulan projeleri, eğitim, reklam ve tanıtım etkinliklerinde proje sahibinin ismini belirtmek suretiyle kullanmak hakkına sahip olduğunu, bu haklarını TÜRSAB’a devretmeyi peşinen kabul ve taahhüt ederler. Katılımcıların sundukları projelerle ilgili olarak, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve ilgili mevzuata istinaden üçüncü şahıslarca yöneltilebilecek her türlü talebin, doğabilecek tüm hukuki sorumlulukların muhatabı katılımcıdır.
Diğer Hususlar
Katılımcılar yarışma şartlarını ve Seçici Kurul tarafından alınan kararları peşinen kabul etmiş sayılırlar. Yarışmaya sunulan projelerin ileride değerlendirilmesi konusunda TÜRSAB ile işbirliği yapacaklarını ve gerekli her türlü kanuni işlemi yerine getirmeyi taahhüt ederler.
İşbu şartnamede yer alan hususlara aykırı bir durumun tesbiti halinde; proje yarışma dışında bırakılacak olup, çalışmanın ödüle değer bulunmuş olması durumunda ise ödül iptal edilerek iadesi talep edileecektir.
Şartnamede yer almayan, veya tereddüt edilen hususlarda Seçici Kurul karar almada tam yetkilidir.
Katılım formu için tıklayınız
İletişim
TÜRKİYE SEYAHAT ACENTALARI BİRLİĞİ
ASSOCIATION OF TURKISH TRAVEL AGENCIES
(TÜRSAB)
Dikilitaş, Aşık Kerem Sokak No:55-1
Beşiktaş 80690
İstanbul
Türkiye
Tel: 0212 259 84 04
Fax: 0212 236 39 79 – 259 06 56
www.tursab.org.tr