Türkiye'ye neden cruiser gelmiyor ?

Motosikleti
CF Moto 700 CL-X Sport
Aslında başlık biraz genel oldu, 'nasıl ya bir sürü marka model var' diye içinizden geçiyor olabilir ama asıl soru şu neden Honda,Yamaha,Suzuki ve Kawasaki geçmişte getirdiği ve halen ürettiği cruiser modellerini ülkemize getirmiyor?

Ülkemizde özellikle gelişen ve büyüyen motosiklet pazarında bu açığı neden Harley Davidson ve Çinli markalara bırakıyor ?

Yaptığım ufak araştırma ile
Honda Shadow Phantom 745 cc- 8699 Dolar
Kawasaki Vulcan Classic 903 cc - 9599 Dolar
Suzuki C50 805 cc - 9299 Dolar
Harley Davidson Street Bob - 28770 Euro

*Yamaha'da güncel cruiser modeli bulamadım

Yorumlarınızı merak ediyorum, herkese teşekkürler.

Motosikleti
XV250 - FZ6
Yamaha'dan da 1988'den beri hiç değişiklik yapmadan üretmeye devam ettiği Virago 250 motorunu bekliyoruz.
Bu motor Amerika, Avusturalya, Brezilya gibi ülkelerde halen satılıyor. Fiyatı da $4500 civarında.
Türkiye'ye de en son 2000'lerin başında gelmiş, sonra gelmemiş.
Acaba getirseler eski teknoloji (karbüratörlü) diye satamaz mı, ben de merak ediyorum.

Motosikleti
Yok
Halbuki örneğin şu Yamaha Vmax 1700, hayran olunası bir makina benim gözümde, senelerdir. Çok isterdim buna sahip olabilmek, ve sakin sakin, temiz havayı içime çeke çeke trafik olmayan yollarda gezebilmek, ruh terapisi yapabilmek.

Ama genel olarak talep yok demek ki bu tarz makinalara, insanların ilgisini çekmiyor belki de.

szu8ykc.jpg

Motosikleti
cbf 150
Nedenini açıklamıştım, 2000 lerin 2. yarısı ismi lazım değil ve amerikan chopperı getiren dist. antlaşma yaptı japonu getirenlerle. son gelenler dragstarlar ve vulcanlar ondan sonrada gelmedi. o aemerikan burada oldugu sürece gelmicekte.

Motosikleti
CF Moto 700 CL-X Sport
Nedenini açıklamıştım, 2000 lerin 2. yarısı ismi lazım değil ve amerikan chopperı getiren dist. antlaşma yaptı japonu getirenlerle. son gelenler dragstarlar ve vulcanlar ondan sonrada gelmedi. o aemerikan burada oldugu sürece gelmicekte.
Gerçekten mi ? Dizi senaryosu gibi ilk defa böyle bir şeyden haberim oluyor.

Bizim ülkede chopper kültürü pek yok. Kawasaki'nin iki güzel modeli var, çok satılıyor mu? Trafikte en son ne zaman Vulcan gördüğümü hatırlamıyorum. Honda ve Yamaha da muhtemelen satılmayacak diye bu modellerini Türkiye'ye getirmiyor.

Motosikleti
cbf 150
Türkiyeye gelen her bir deagstar vulcan shadow ve suzuki bir sezon bile beklemedi showroomda yani türkiyede talep yok diye birşey yok. 20 yıllık sportster a 700bin veren adamların ülkesindesin. Son model ducati parasını 80ler teknolojisine döken adam dolu bu ülke. Türkiyede galeride beklemeden satılan tek motor cruiserdır

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Türkiyeye gelen her bir deagstar vulcan shadow ve suzuki bir sezon bile beklemedi showroomda yani türkiyede talep yok diye birşey yok. 20 yıllık sportster a 700bin veren adamların ülkesindesin. Son model ducati parasını 80ler teknolojisine döken adam dolu bu ülke. Türkiyede galeride beklemeden satılan tek motor cruiserdır
Honda hazır 500'lüklerini Türkiye piyasasına sürmüşken Rebel 500'ü de getirebilirdi. Satardı bence. Cruiser ergonomisi sevenler ve/veya boy özürlüler için gayet bir albenisi olurdu.

Motosikleti
XV250 - FZ6
Gerçekten mi ? Dizi senaryosu gibi ilk defa böyle bir şeyden haberim oluyor.

Ben de ilk defa duyuyorum. İlginçmiş.

Maalesef TRde Euro standartlarını takip etmek zorundayız.

Virago 250 hala karbüratörlü olarak California'da emisyon standardını karşılamak için bazı eklemelerle satılıyor. Avrupa için de isteseler ayarlanabilir gibi geliyor.

Ekleme dediğim parça da "EVAP EMISSIONS CONTROL CANISTER" denen şöyle bir nesneymiş:

s-l1600.webp

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Yamaha'dan da 1988'den beri hiç değişiklik yapmadan üretmeye devam ettiği Virago 250 motorunu bekliyoruz.
Bu motor Amerika, Avusturalya, Brezilya gibi ülkelerde halen satılıyor. Fiyatı da $4500 civarında.
Türkiye'ye de en son 2000'lerin başında gelmiş, sonra gelmemiş.
Acaba getirseler eski teknoloji (karbüratörlü) diye satamaz mı, ben de merak ediyorum.
Okuldan arkadaşım Macaristan'da çalışıyordu, artık sen de bi motor al falan diyorduk, gitmiş yamaha virago almış oradan ilk motor olarak. ikinci elde 2bin euroya mı ne almış hem yeni hem düşük km'de. onunla 10bin km kadar gezdi, oralarda gezmediğ yer kalmadı, sonra tarz değiştirmek için honda cb500x alınca yamaha da dursun şehir içinde falan keyfi geziler yaparım zaten para değil demişti. şimdi iki motoru da var 3 yılda toplam 50bin km yol yapmıştır. Bizde ikinci eller çok pahalı, hele böyle yeni başlangıç motoru olarak cruiser tarafında çinliler dışında seçenek yok malesef.

Motosikleti
XV250 - FZ6
Ben de satmaya kıyamayanlardanım,
ikinci motoru aldım ama Virago'yu satmadım, onun keyfi başkaydı.
Tam evladiyelik. Restorasyona da uygun.
Ben zamanında $1200'a almıştım bu arada, eskiden motorlar ucuzmuş demek ki.

Bir tane de restorasyon fotoğrafı ekleyelim...

40xbimq.JPG

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Türkiye'de aslında chopper/cruiser motor meraklısı çok, İstanbul'dan çıkıp Ege'ye geldiğinizde bir çok kulüp ve chopper/cruiser kullanıcısı görüyorsunuz. Burada ben 3 sınıf görüyorum;

1) Bütçesi olan Harley alıyor, bu kişiler için markanın sunduğu imaj ve topluluk çok önemli.
2) Bütçesi daha dar olan ama nispeten belli bir birikimi olan eski Japon cruiserlerini alıyor.
3) Bütçesi olmayan ya da bu işlere yeni başlayan el mecbur Çin alternatiflerine yöneliyor.

Japonların chopper/cruiserleri için şimdilik ülkede pazar yok gibime geliyor.

Motosikleti
D400
Usta zor, fiyatlar yüksek, satılmıyor vs. vs.

Belli bir kemik kadro içinde dönüyor motorlar.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Ben de satmaya kıyamayanlardanım,
ikinci motoru aldım ama Virago'yu satmadım, onun keyfi başkaydı.
Tam evladiyelik. Restorasyona da uygun.
Ben zamanında $1200'a almıştım bu arada, eskiden motorlar ucuzmuş demek ki.
Eskiden USD'nin de TRY'nin de değeri daha fazlaydı maalesef.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar