Türkiye'nin En Uygun CC si Hangisidir?

Arkadaşlar burada bu konuya oylamada bulunmadan önce kullandığınız cc yi değil, Türkiye nin içinde bulunduğu şartlarıda göz önünde bulundurarak tercih edilebilecek en uygun motor büyüklüğüne ulaşmak temel hedef alınmıştır.
O sebeb ile şehir içi kullanım ile beraber şehir dışı 150-200 km lik uzun yollara gidecek, aynı zamanda makul bir hızlanma verirken dar kıvrımlı inişli çıkışlı ilçe yollarında ısınma yapmayacak, buna rağmen il yollarında da sürücüyü bayıltmayacak, hem de ekonomik olacak hemde güçlü olacak.. Hem bakım maliyetleri az olacak hemde kaslı ve tok duracak bir cc diyorum. Hangisi?

böyle bir motor var mı?
hemşerim merhaba: bu kadar detay ya her motordan bir nebze alıp melez bir motor yaratırsan yeni baştan ancak o zaman mümkündür.
türkiye değil kişinin kontrol edebildiği her güç (cc) kendisi için kolaydır yada azdır. şartları insanlar belirler vs gibi bakış açılarına göre cc değişebilir.
ama 250-1000 cc arası yeterli bir limittir gibime geliyor.
tabi bir de tarz önemli..650cc lik bir enduro ile 600lük bir race sen hız ve kontrol edilebilirlilik açısından aynı kefeye koyamazsın.

bana göre tr de motorun en az 250cc olmalı.
bastınmı milletten sıyrılabilmesin.
ve de az yakmalı...

en uygunu 500 ccdir,600 e biniyon hakkını veremiyon 125 e biniyon yetişemiyon yakıt olarakta ideal 500

Araziye de girerim dersen XT 660 R, yok sadece asfalt giderim dersen XT 660 X:cat:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
30 hp bı motor olcak 160 170 km hız cok cok yeterlı yanı ortalama 250 cc sollaman gerektıgınde sollarsın az yakar 500 cc uzerı tofaş gibi benzın yakıyo :D 160 ı turkıyenın neresınde ne maksatla gecceksın ? hem hakımıyetıde kolay olur bakımı ucuz olur ben 250 derim

bence en az 3 motorun olmalı kıza mesafede 250 lik bi scooter..uzun yolda 500 lük bi cruiser..dağ patika yolda 250 lik bi enduro..yani heryolun bi motoru var bütün özellikleri bir arada toplayan bir motor olsa keşke peynir ekmek gibi satardı :)

100cc:p
radar derdi yok
vergi yok
yakıt derdi yok
canın sıkılırsa at çöpe
çalınacak mı derdi az

bir yönden iyi yani

Anlattığın tanıma 250cc'lik motorlar uyuyor bence. Hyosun GT 250 Comet, Honda CBF 250, Hyosung GT 250R, Yamaha YBR 250 ve Kawasaki Ninja 250R aklıma gelen güncel modeller. Ninja'da gözüm var ayrıca:p

GKN

1000 kullanıyorum, gayette uygun bennim için :)
asıl merak ettiğim bu tip sorularuı nasıl üretiyosunuz..
bu kişiye özel bi durumdur kanımca:wiinkk:

Motosikleti
Forza250-cygnusL
10 cc damardan alıyorum..... :p:p
20 fazla geliyor.... :p:p

Nasıl bir soru anlamadım.... Manasız.... :cat:

Abi al hyo 250 comet dediklerine gider hem dilediğin zaman 150vs. bulur yakıtı o kadar çok değil bastımı gider durdumu duru.:)

Özellikle İstanbul'da lazım olan en az 25 beygirlik ya da 500 cclik bir makinedir. Bunun altı şehiriçinde ihtiyaçları karşılamakla beraber uzun yollarda tıkanabilir, daha yüksek beygirler ve ccler de bu sefer şehiriçi hararet ve dur kalklarda sürücüyü yorma sıkıntısı yaratabilir.

Yine de neticede kişiye göre değişen bir durum. Ben 150 cclik bir motosikletle de gayet tıkır tıkır sitemsiz bir şekilde uzun bir süre gezdim dolaştım.

Moderatör
10 cc damardan alıyorum..... :p:p
20 fazla geliyor.... :p:p

Nasıl bir soru anlamadım.... Manasız.... :cat:

Manasız olduğuna neye göre karar verdin? Gayet net ve çok da güzel bir soru.

Şehir içinde kullanım kolaylığı, şehir dışında yeterli hızı sağlayabilmesi açısından 250 cc ve 25-30 Hp aralığında 150 km hıza ulaşabilen bir motosiklet Türkiye için en ideal bir alettir bence. Konuyu zevkten öte ulaşım aracı olarak kullanılabilecek motosiklet olarak algıladığımdan fazlası zevkler ve renkler meselesinden ibarettir.
150 Km hız Türkiye yollarında (Önünüze köpek çıkar, dengesizin biri otomobiliyle atlar, çukuru çıkar fotoseptiği çıkar) yeterli hatta fazladır bile. Şehir içinde ise yakıt ekonomisi ve ağırlığının az olmasının sağladığı kıvraklığıyla kullanım kolaylığı sağlar.

Son düzenleme:
Motosikleti
Forza250-cygnusL
Manasız olduğuna neye göre karar verdin? Gayet net ve çok da güzel bir soru.

Şehir içinde kullanım kolaylığı, şehir dışında yeterli hızı sağlayabilmesi açısından 250 cc ve 25-30 Hp aralığında 150 km hıza ulaşabilen bir motosiklet Türkiye için en ideal bir alettir bence. Konuyu zevkten öte ulaşım aracı olarak kullanılabilecek motosiklet olarak algıladığımdan fazlası zevkler ve renkler meselesinden ibarettir.
150 Km hız Türkiye yollarında (Önünüze köpek çıkar, dengesizin biri otomobiliyle atlar, çukuru çıkar fotoseptiği çıkar) yeterli hatta fazladır bile. Şehir içinde ise yakıt ekonomisi ve ağırlığının az olmasının sağladığı kıvraklığıyla kullanım kolaylığı sağlar.

Mesela hyo diyorsun...Verdiğin örneklerden ve çeşitlere bakaraktan hyo çıkıyor..... Peki hyo arkadaşın isteklerine cevap verebilecek nitelikte mi?...:silent:

Bakalım hyo ya......

şehir içi kullanımı ve yakıt tüketimi?.... Ya güçlü olması?... Kaslı torklu olması?... Ha bir de ısınmayan....Ucuz olması da cabası.... :bounce:

Uyuyormu sence?.......

Yapma canım yaa..... Varmı böyle seçenek?... Bir çok segmentte ki motorun birleşmesi bu.... 500 cc nin kaslılığı gücü hızı, 250 cc nin şehir içindeki kıvraklığı , 125 cc nin ekonomikliği ve ucuz olması....

Varmı böyle özellliği olan bir makine?.... Varsa söyle hemen alalım.... :bounce::wiinkk:

Manasız derken soruya kastım buydu..... :cat::cat:

Arkadaşlar burada bu konuya oylamada bulunmadan önce kullandığınız cc yi değil, Türkiye nin içinde bulunduğu şartlarıda göz önünde bulundurarak tercih edilebilecek en uygun motor büyüklüğüne ulaşmak temel hedef alınmıştır.
O sebeb ile şehir içi kullanım ile beraber şehir dışı 150-200 km lik uzun yollara gidecek, aynı zamanda makul bir hızlanma verirken dar kıvrımlı inişli çıkışlı ilçe yollarında ısınma yapmayacak, buna rağmen il yollarında da sürücüyü bayıltmayacak, hem de ekonomik olacak hemde güçlü olacak.. Hem bakım maliyetleri az olacak hemde kaslı ve tok duracak bir cc diyorum. Hangisi?

Allah kolaylık versin ne diyeyim.... :bounce::cat:

Yazından anladığım kadarıyla profilinde yazan kendi motoruna olur istemişsin.Evet,yukarıdaki tarifte ifade ettiğin senin motorundur ve onu kullanmaya devam et.

uzun hesaplamalar sonucu buldum. 374 cc'dir bence.

İşte bir KUVVETMİRA klasiği daha:)! Hocam süpersin:cat:.

Tartışmak gereksiz. Henüz "mükemmel" motosiklet üretilmediğinden, herkesin talebi farklıdır ve motosikletler arz çoğunluna göre sınıflandırılıp üretilir.

Bkz mükemmel motosiklet:
MotoTransformer: Bir düğmeye basıyosun 1200 cclik racinge dönüşüyor, başka düğmeye basıyosun yarı yatar pozisyonda 1800lük chopper, trafiğe giriyosun 50lik activaya dönüşüyor. Yakıt olarak su yakıyor, hiç bir parçası değişmiyor bakıma da gerek kalmıyor. Yok böle bir şey.

Buna göre nihayetinde en ideal elbette herkesin kişisel "bana en ideali bu"sudur :)

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar