Türkiye'nin en kuzeyinden selamlar..

Merhaba..
ad: özge
boy: 1.48
meslek: öğrenci
memleket: sinop

sıradışı hayatı olan sıradışı biri olduğumu düşünmeyi seviyorum ama drama filmlerinden farksız bir hayatın içinde ezilmekteyim aslında.. ekim 2017 de 249w lık bir elektrikli scooter hayatın ne kadar eğlenceli olabileceğini görmeme yardım etti (10 bin km).. şimdi 50 cc bir scooter kullanıyorum (3.500 km).. nisan dönemi için A2 ehliyet kursuna kaydımı yaptırdım.. uygun şartları sağladığımda ise büyük ihtimalle rks rn180 ile gerçek bir motosiklet sürmenin keyfine bakıcam (lütfen ezmeyin boyum en fazla buna yetiyor :salut::cherry:).. asıl istediğim honda msx125 ama 10 yaşındaki kızım ve kendim için güvenliğin daha ağır bastığını düşünerek bütçenin büyük kısmını daha iyi koruma ekipmanlarına harcamanın mantıklı olacağına inanıyorum.. çok sorum olacak ve başınızı çok ağrıtacağım diyemem çünkü tüm sorularımın cevabını forumda rahatlıkla buluyorum.. en fazla güncel cevaba ihtiyacım olursa rahatsız ederim..

forumda emeği geçen herkese teşekkürler..

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Bizim oğlanlar linç korkusundan merhaba diyemedi galiba.:)
Neyse ihtiyar heyeti olarak ben diyeyim.
Hoşgeldin.

Öncelikle hoş geldin. azminden ve cesaretinden ötürü tebrik ediyorum. Bir eğitimci(motosiklet hocası değilim) olarak cümleye EĞİTİM ŞART diye başlasam fena olmaz sanırım. Motorun iyisi kötüsü ya da çirkini olmaz önemli olan senin ona karşı hissettiklerindir. Ve neyle mutlu olduğundur. Paranın büyük kısmını ekipmana vermek harika ve mantıklı bir davranış. Bir de Honda ya da Yamaha gibi rüştünü ispat etmiş kurumlar dan güzel bir güvenli sürüş eğitimi alırsan tadından yenmez. Tekrar aramıza hoş geldin. Tekerin düz bassın :=)

Ekipmanlar bir yerden sonra koruma değil, rahatlık sağlar. Çokta marka aramak bana göre saçma geliyor. RN180 yerine Abs'li msx125 daha çok iş görecektir güvenlik adına die düşüncemi belirtip, bol bol tadını çıkarmanı dilerim yeni motorunun.

Valla abla normal şartlarda Enduro misyonerliğinin dibine vururdum burda ama boy 1.48 görünce dedim boşver yazik günah :(
Aslında kaldırım yardımıyla binersin ama işte inişi hoş olmaz :(

Hoşgeldin, kazasız belasız cici cici sürersin umarım :king:
Boyunun yetmediği yerde sor dicektim ama demiyorum :p

hoş buldum :king:..
yaşadığım şehirde a2 ehliyet için gidilebilecek tek bir kurs var.. A almak için samsuna gönderiyorlar.. hal böyle olunca honda, yamaha, motto gibi yerleri bulmak benim için bi hayli zor (aslında imkansız da çaktırmamaya çalışıyorum)gittiğim kursun eğitim vereceği ve sınava gireceğimiz araç arora elegant 170 cc.. bilmiyorum daha büyük şehirlerde nasıl araçlarla eğitim veriyorlar..
gönül ister msx 125 olsun ama yine şehir saolsun hondanın servisi, satıcısı vs si yok.. en yakın samsundan gidip alınıyor ki orada bile alma niyetiyle gittiğinde bulamama ihtimalin var ve renk seçeneğinin azlığı da cabası (mart sonunda 2 adet siyah gelecek demişlerdi 2 hafta önce).. bundan daha da önemlisi ilk vitesli motorum olacak.. en ufacık bir sorunda 3 saatlik yola servise götürmek zor.. ayrıca şehrimde kaza pek olmaz, ama rüzgarı iyidir.. kaza olmasa bile rüzgardan dolayı basit bir boğaz enfeksiyonu akciğerlere kadar inebiliyor motorun üzerindeki yetersiz ekipmanlarla.. herşeyden önce güvenlik diyerek msx 125 hayalimi acemilikten sonrasına saklıyorum..
"Boyunun yetmediği yerde sor dicektim ama demiyorum" buna cidden çok güldüm ::fool::
"neden vitesli?" iyi soru.. verecek cevabım yok.. sadece öyle istediğim için.. scooter kullanmak da güzel.. ama vitesli daha güzel değil mi sizce? henüz kullanmadım bilmiyorum ben.. ehliyetimi alayım vitesli beğenmezsem pcx 125 vb bi scooter alır devam ederim (bence bayılıcam vitesli kullanmaya)..
herkese yorumları için çok teşekkür ederim.. görüşmek dileğiyle..

Helal olsun size cesaretiniz için sizi kutluyorum. Kazasız belasız iyi günlerde sürün. Bol eğitim bol ekipmanla tadını çıkarın motorun.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Hoş geldiniz.
(Evli, çocuklu, torunlu torbalı ve de ihtiyar kontenjanından)

Başarılar dilerim. Mantıklı bir insansınız. Ben 45 yıldır motor kullanıcısıyım. Yaşım 62. Sabırlı olmanızı dilerim. Geleceğe ait çok güzel planlarınız var. Nacizane olarak chooper denemenizi tavsiye ederim. Hem rahat bir sürüş tekniğine kavuşursunuz, hem de aşırı sürat yapanlardan olmazsınız. Unutmayın, sürat felakettir. 70 yılında Jawa ile sürat yaptım ve ayağıma 18 dikiş attılar.Tövbe ettim, asla sürat yapmıyorum. Motora zevk için bineceğiz, ve bu tutkudan zevk almaya çalışacağız. Selamlar ve başarılar.
Not: Uzun yol gezilerimi youtube seyyah06 ve kawasaki en 500 kanallarında yayınlıyorum. Sinop ziyaretlerim de var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar