türkiyede sıfır motosiklet sıfır otomobile oranla neden pahalı(çin malları hariç)

arkadaşlar türkiye de her şeyde olduğu gibi motosiklet de dünyanın en pahalısı.tamam bunda anlaşılmayacak bir şey yok diyebilirsiniz .ithal geliyor,vergiler yüksek,satış rakkamları daha az vs vs.....
gelir seviyemizle kıyaslandığında ülkemizde çok büyük haksızlık olduğu aşikar.
biraz fiyat mukayesesi yaptım sadece bir örnek vermek istiyorum:
kawasaki kle500 bizde 7000 euro iken almanyada 5495 euro(adamların bir maaşı;oysaki bizde bir yıllık gelirden çok).aynı şey yamaha da da;suzikide;hondada(en büyük fark hondalardaydı,bazı üst modellerde 50 bin ytl ye karşılık 20 bin dolar civarı)vardı.(bakmadığım markalarda da farksız olacağına eminim.)
ancak kafamı esas karıştıran şey otomobil fiatları ile motosiklet fiatlarını türkiyedekilerle kıyasladığımda motosiklet sanki türkiyede iki kat farkla satılıyor gibi geldi.aynı paraya otomobil alınabiliyorken motosiklet almaya karar vermek çok zor birşey.
bu konuda sizin düşünceniz nedir?bu durum lüks tüketim olduğundan kar marjının yüksek tutulması mıdır?yoksa motosikletler her ne kadar otomobilden ufak da olsa maliyetleri daha mı yüksektir?
son olarak türkiyede fiatları aşağı çektirtebilecek bir şey mümkün mü dür?(özellikle ötv 2 yılda %8 den %37 çıktı)

Hiç sanmıyorum fiyatların düşebileceğini :farao:

Neise sağlık olsun :) Bu na da şükür :)

motosiklet fiyatları pahalı cünkü zevk işine kacıyo biraz...

Diğer ülkelerdeki para birimiyle kıyaslayamazsınız... Onemli Olan Onların aldıgı maasla Ne kadar tüketim yaptıgı.Bizim aldıgımız maasla ne kadar tüketim yaptıgımızdır.. O acıdan bakarsanız aradakı fark pek de fazla değildir...

Son düzenleme:
ben bunda adaletsizlik var

ewet arkadaşlar gerçekten bunda adaletsizlik var türkiyedeki vergiler yüzünden motorlar pahalı. ama geçengül rasgele bir site açtım. www.eur88.com diye bir site çin sayfası orda motor fiyatlarına bir bakın gerçekten inanamayacaksnız. benim aklıma takılan soru acaba bunları türkiyeye getirebilirmiyiz. getirirsek vergisine kadar olur. bunların cevaplarını bilen arkadaşlar beni bilgilendirise sevinirim.

bencede zevk işi gibi bilhassa sport modeller cupların fiyatları düştü herkeste var tabikide çin mallarınında etkiside var

Bence otomobil firmaları motoeklet firmaları ile savaşıyor,yakında motosiklete binme vergisi,gürültü vergisi,gibi yeni vergiler konursa şaşırmayın.

1.diğer ülkelerdeki para birimiyle kıyaslarım.resmen soyuluyoruz.adamlar çok kazanıyor ucuz alıyor.biz az kazanıp pahalıya almak(yada alamamak)durumuna düşüyoruz.
2.belki de çinde bile satılmayan hurda ve geleceği olmayan çin mallarına mecbur bırakılıyoruz.(istatistiklerde kayıt edilen mallar listesine baktım da 2005 yılında bu rakkamlar 2007 de ne yönde değişti merak ediyorum)
3.bazısı için lüx olabilir.ancak pek çok kişi için hobidir motosiklet.ve bence hobi de yaşamın temel ihtiyaçlarındandır.hayata kahve köşelerinde çürümeye gelmiyoruz.
memleketimizde vatandaşın yada diğer deyişle tüketicinin neden hiç bir yaptırım gücü yok anlamıyorum.mesela ne olur 6 ay boykot etsek;ucuz çin mallarını da pahalısını da almasak ölürmüyüz.bakın o zaman nasıl paşa paşa hem fiyat kırıyorlar hem de vergiler düşüyor görün o zaman.

ben de motor almadan önce motorun en ekonomik motorlu ulaşım aracı olduğunu sanardım. neyseki çin malı, bozuldukça çıkarıp atmalı bir motor aldımda motor ile araba fiyatı arasındaki uçuk fiyat farkını hissetmedim. gerçeketn japon malı motorlar ile arabalar kıyaslandığında bir an motor almaktan vazgeçesin geliyor.

Son düzenleme:
arabada yabancı olan hyundai ye karşılık (sonuçta sorunsuz bir otomobil ama kaliteli değil)motorda hangi marka gelir(yani ucuz ama sorunsuz.)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar