Türkiyede okumak adam olmak

23 YAŞINDAYIM bazen sitrese giriyorum meslek lisesi mezunuyum çalısıyorum ama bundan 10 yıl sora ne iş yapcam okumadan bide okumakta zor arkadaş okuyabilsem konservatuar okurdum yada param olsaydı özel okulda okurdum bizim kaderimiz ne yani 35-40 yasınada gelince asgari ücrete tabii mi çalışcaz yazıklar olsun bişi demiyorum bu turkiyede yaşanmaz

afanı çalıştırırsan okursun neden karamsar oluyorsun amcamın oğluda dediğin gibi düşünseydi bizler eğlence kız peşinde koşarken o derslere çalışıyordu şu anda biz 700 tl çalışırken kendi 1500 tl maaş aılyor ve halada okumaya çalışıyor önemli olan senin hedefin ne onu belirle ve derslerine cok iyi çalış

bu okuyup adam olmak meselesi muammadır.

okumayan adam değil mi kardeşim?
okumak? neyi? liseye kadar matematiği, 6 yıl ders verip yabancı dili öğretemeyenler üniversitede meslek mi öğretecekler?
herkes okursa tornacı, temizlikçi, şoför, mobilyacı, hamal, tesviyeci, boyacı, tamirci kim olacak? bu işleri kim yapacak?

kapağı üniversiteye atıp mezun olan adamdan çırak olur mu? tornacı olur mu?
herkes devlete memur olmak derdinde!
herkes memur olur mu?
olamayınca sövmek olur mu?
ostimdeyim bende.
aylardır CNC operatörü arıyorum, bütün gazetelerde haftalarca ilanımız çıktı, bir allahın kulu çıkıp gelmedi ben bu işi yaparım diye. 2 kişi başladı işe öğrenirim diye, biri tezgahtar olacam diye gitti, biri onuda demeden gitti.

memleketin durumu bu arkadaş, baban zengin değilse, dayın vekil değilse sebat etmeden, meslek öğrenmeden kimseye ekmek yok. kızsanda böyle küssende böyle.

Allah yardımcın olsun.

Kurslara git kendini geliştir. İmkanın yoksa uğraş kendini geliştir. Ama tek bir alanda geliştirmek lazım her işi yapan insanlarla dolu türkiye ve bu yüzden gelişemiyoruz kimse alanında uzmanlaşmaya çalışmıyor herkes her işi yapmaya çalışıyor.

23 YAŞINDAYIM bazen sitrese giriyorum meslek lisesi mezunuyum çalısıyorum ama bundan 10 yıl sora ne iş yapcam okumadan bide okumakta zor arkadaş okuyabilsem konservatuar okurdum yada param olsaydı özel okulda okurdum bizim kaderimiz ne yani 35-40 yasınada gelince asgari ücrete tabii mi çalışcaz yazıklar olsun bişi demiyorum bu turkiyede yaşanmaz

Ben yalnızca kendi hikayemi anlatmak istiyorum.

Babam bana 2000 yılında ilk bilgisayarımı aldı. 1 sene oyun oynadım sadece
bilgisayarda. 2001 yılından itibaren akranlarım counter (kantır) atarken ben
programlarla uğraşıyordum. Bu arada 1989 doğumluyum. Sadece merak ettim
programları. Lise yıllarında yazımı fotoğrafçıda çırak olarak, aynı fotoğrafçının
bulduğu düğünlere ücretin %75'ini alarak kamera çekimine gittim. Bu süre
içerisinde fotoğrafçıların kullandığı Photoshop programını fotoğrafçının
öğretmemesine rağmen kendim öğrendim. Bu arada da okuluma devam ettim,
Anadolu Lisesi'ydi. Okulumu bitirdim, ÖSS'de 9046. oldum ve İTÜ Makine
Mühendisliği'ni kazandım. Burada okulumda, İTÜ Bilgi İşlem Merkezi'nde
bilgisayar teknik servisi olarak öğrenci asistan kontenjanında girdim. Geçen
sene yazın Vodafone Alokontör'e müşteri temsilcisi olarak işe girdim. Okul başlayınca çıktım.
Mimarlık, Şehir Bölge Planlama öğrencilerinin Photoshop'la ödevlerini yaptığını
öğrendim ve okulumda bir kulüple anlaşarak Photoshop Kursu açtım. 90
öğrenci aldım, kişibaşı 50 TL ücret aldım (dışarıda kişibaı 600 TL olan kurs için)
4500 TL kazandım ve CBF 150 aldım. Şu anda da yaz okulundayım ancak
okulum yeni kurs açmama izin vermedi yazın, şimdi de Domino's Pizza'nın çağrı
merkezinde çalışıyorum, yaz okuluna devam ediyorum, okulumdan burs
alıyorum ve bilgi işlemde çalışmaya devam ediyorum...

Kıssadan Hisse...her şey sana bağlı be güzel kardeşim...

Herkes takmıs adam olmaya

Okumakla da ne alakası varsa.

Hatta adam olmanın parayla bıle alakası yok.

Ha ıllakı karıyer se hedef adamlıktan ayırmak lazım.

Unıversıte bıtırıpte bir iş bulabılmek oldukca zor ken meslek sahibi olup bir iş bulabılmek oldukca kolaydır.

Parasal kısmı da kısının calışma ve kendın gelıstırme performansıyla alakalıdır.

Belkı bilmiyorsunuz ama dunyadakı ve gelecektekı en populer mesleklerın basında okulla alakası olmayanlar var.

Lıstenın 1. sırasındakını yazıyorum gercekten cok sasırtıcı.

1- Kaynakcı.
2-..
3-..

uzman çavuş ol arada k.ırak görevi yap 2500 dolar maaş al..
Parayı illa kazanırsın ama ozamanda aile hayatın olmaz.
Seni anlaya biliyorum herkez o sıkıntıyı yaşıyo bende..
Ama sakince düşünmek lazım...
İnş iyi gider hayatında herşey

güzel bi iş isterseniz birazda geleceğe bakıp değerlendirme yapmanız lazım . kendi hayatımdan örnek vereyim . anadolu lisesi dil bölümü mezunu olarak üniv. sınavına girdim . o dönemlerde (2003-2004) müthiş bi ingilizce öğretmeni açığı vardı ve bu yüzden herkes dil bölümüne yükleniyodu . ama ben 2010 yılı geldiğinde bu açığın kapanacağını ve sadece ingilizce öğretmenliği okursam sorun yaşayacağımın farkına vardım .araştırmaya başladım tek başıma ve karşıma o dönemin pek fazla rabet görmeyen ama geleceğin (yani günümüzün) en hızlı hit kazanan dilleri çıktı karşıma : Rusça ve Çince ! Tercihim Rusça oldu ve rusça konusulan eski sovyet ülkelerinin birinde İngiliz dili ve edebiyatı aramaya başladım . Planım İngiliz dili ve Edeb. okumak ve günlük hayatımdada Rusça öğrenmekti , araştırmalar incelemeler derken karşıma en mantıklı Moldova çıktı . üniversitede ingilizce ve rusça birlikte gördüm . 1 ay önce İngiliz Dili ve Edebiyatı + Rus Dili bölümlerinden mezun oldum ve kısa bir süre sonra vatana dönüyorum . vatana dönüşümde bu 2 dil ile iş sıkıntısı çekeceğimi sanmıyorum . Uzun lafın kısası , eğer lise sonrasında araştırmadan ve yorumlamadan direk olarak İng öğretmenliği okusaydım şimdi kpss sınavı ile uğraşıyo olucaktım ama geleceği gördüm , risk aldım ve kazandım .

Son düzenleme:
arkadaşlar problem sadece ben değilim yani türkiyenin problemi bu herkes allah kolaylık versn allah sabır versin demiş ama sadece ben değil yanı bu tür problemi olan babam zamanında öğretmenmiş 79 lu yıllarda memurluk az para veriyor diye özel şirkete girmiş ozamanın maaşı memurken 30lira alıyorum özel şirkete geçtim 90 lira aldım diyor yani şu anda memurlar 1400den işe başlarken özel şirkette herşey neden bukadar ucuz bunu yapan devlettt arkadaşlar devletten başkası diil şimdi görun 100bin memur alınacak 2sene içinde sora nolcak memur fazlalıgı olcak hazine 2011yılı bütcesini açıklıcak hazınede para olmayıncca ne emekliye ne işçiye ne çalışana ne zavallıya zam yok düşünün su ulkede 600lira oldu asgari ucret japonya lı bi arkadaşım war burada elçilikte sekreter oranın asgari ucreini alıyor nekadar dedim 2500lira ediyor buranın parasıyla dedi bende soleyince buranın asgari ucretini güldü :D bende gülerim yani nereye gidiyoruz daha? sorun ben diilim benim şu anda kazancım 1000lira 750 maaşım war 150 yemegim war 200-300arasındada primim war artı pazar gunleride düğünlere garsonluk yapmaya gidiyorum 75lira da oradan alıyorum paraya ihtiyacım yok ama ben git gide daralıyorum onceden 500lira alırken para biriktirirdim şimdi 1500lırayı buluyor fakat olmuyor nepara birikiyor ne pul

arkadaşlar problem sadece ben değilim yani türkiyenin problemi bu herkes allah kolaylık versn allah sabır versin demiş ama sadece ben değil yanı bu tür problemi olan babam zamanında öğretmenmiş 79 lu yıllarda memurluk az para veriyor diye özel şirkete girmiş ozamanın maaşı memurken 30lira alıyorum özel şirkete geçtim 90 lira aldım diyor yani şu anda memurlar 1400den işe başlarken özel şirkette herşey neden bukadar ucuz bunu yapan devlettt arkadaşlar devletten başkası diil şimdi görun 100bin memur alınacak 2sene içinde sora nolcak memur fazlalıgı olcak hazine 2011yılı bütcesini açıklıcak hazınede para olmayıncca ne emekliye ne işçiye ne çalışana ne zavallıya zam yok düşünün su ulkede 600lira oldu asgari ucret japonya lı bi arkadaşım war burada elçilikte sekreter oranın asgari ucreini alıyor nekadar dedim 2500lira ediyor buranın parasıyla dedi bende soleyince buranın asgari ucretini güldü :D bende gülerim yani nereye gidiyoruz daha? sorun ben diilim benim şu anda kazancım 1000lira 750 maaşım war 150 yemegim war 200-300arasındada primim war artı pazar gunleride düğünlere garsonluk yapmaya gidiyorum 75lira da oradan alıyorum paraya ihtiyacım yok ama ben git gide daralıyorum onceden 500lira alırken para biriktirirdim şimdi 1500lırayı buluyor fakat olmuyor nepara birikiyor ne pul

Yukarıda yazılanlar içinde yorumları bir kenara bırakıp, kendi hayat hikayelerini anlatanların yazdıklarını iyi anlamaya çalış sevgili kardeşim, ortak noktalarının ne olduğunu görmeye çalış, hepsi bütünün içinde, vasatın içinde, süregelenin içinde, farklı olanı iyi tahlil etmişler başarılı olmuşlar.

Benim kısa hikayem ise; 2000 yılında uluslararası ilişkiler bölümünden mezun oldum. Akabinde o zaman Aycell şimdi Avea olan şirkete iş başvurusu yaptım. 2007 senesinde Marmara bölgesi bayi müfettişi olarak istifa ettim ve kendi işimi kurdum. Neydi o iş biliyor musun; yumurta satmak.

Şimdi ülkemizde konusunda bir numara olan bir markanın İstanbul Anadolu Yakası distribitörüyüm.

Söylemek istediğim; cesur ol, yapmak istediğini yapmaktan korkma. Okumak çok gerekli, ufkunun gelişebilmesi için.

Ama başarılı olmak sadece okumakla ilgili değil. Başarılı olmak tamamen seninle ilgili. Kendine inan, kendine güven. Sonrasında başarı mutlaka seni takip edecektir.

siz hiç okumuş memur milyarder gördünüz mü?
Şu günlerde okusan da okumasan da ekmek sadece kafasını kullanana var.

Devir yavaş yavaş değişiyor.
Büyük şirketler artık yabancı dil bilen eleman arıyorlar.
Eskidendi boğaz içi,odtü mezunlarının üniversiteyi bitirir bitirmez iyi iş bulmaları.
Şimdi hem iyi üniversite hemde 4-5 tane yabancı dil bilen eleman arıyorlar.

anlıyorum çok doğru ama işte bende okumuyo diilim yazıları dikkatlıce okuyorum yoneldiğim yeri belli ettim kafamda boober

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar