Türkiye'de Kullanılan Motorsiklet Hacimleri İbretlik

Öncelikle yüksek vergilerden özelikle Ötv yüzünden dolar kurunun yüksekliği yüzünden motorsikletten iyice soğumaya başladım.Fiyatlar çok tavan düzeyde 250 cc bir motor bile tüm masrafları içinde 16-17 bin gibi meblağlara geliyor.Moted'in maliye bakanlığı ile yaptığı görüşmelerde 250 cc ve üzeri motosikletlerinde aynı Ötv'ye tabi tutulması için görüşme yapmış.

Şimdi şöyle bir şey var 250 cc üzeri motorsikletlerin vergisi %8'e düşürüldü diyelim Örn/Mt07'nin fiyatının 14 bin tl'ye düşmesi gerekiyor.Bu vergiye tabi olmayan 250 cc sınıfı Örn/r25,cbr250 bu motorların hacmi küçük maliyeti az vergi dilimine tabi olmadığı halde neden bu kadar pahallı eğer Ötv 250 cc üzeride aynı oldu diyelim Mt07,xj6n ile bu motorsikletler aynı fiyatamı satılacak:thumright Bu işin içinde başka işler var sadece vergi değil bu aynı şekilde motosiiklet firmalarınında denetlenmesi gerekiyor.Hatta öncelikle bu başı bozukları denetlemeleri şart.

Türkiye'de, 1000 kişiye düşen motosiklet adedi İtalya'da 181, İspanya'da 105, Almanya'da 73, Yunanistan'da 97.

Sonunda orta şöyle kötü bir tablo çıkıyor.Almanya ve Türkiye'de kullanılan motorsikletlerin hacimleri

Almanya Türkiye

0 - 250 cc %1,5 % 92

250 - 500 cc % 7,5 % 1,8

500 - 750 cc % 25 % 2,7

700 cc üzeri % 66 % 3,5

Yorma kafanı Yiğit,ben iki senedir bi taraflarımı yırttım,hemide motosiklet forumunda:bounce: Meğer forumun %60 ı bayiimiş:queen: %30 u hükümete topu atuyo ÖTV nin %8 olduğunu söylesekte dinlemiyolar %10 lada işimiz olmuyo zaten.

bizler zengin yaşayan fakirleriz okadar pahalı diye şikayet ediyoruz ama herkesin altında araba var mesela benim askerliğim olmasa kredi çekip motorumu kesin büyütmüştüm sonra öde allah öde

125cc'den sonra 600-650cc ye geçmek en güzeli bu ülkede. Param olsa 150'likten 650cc'ye geçerdim 200'lük Pulsar'a bineceğime.

Motosikleti
Kawasaki Vulcan S
Benzin-ÖTV-Bayii şeytan üçgeni.Olan biz kullanıcılara oluyor.

Anadoluda bir söz var ÖKÜZÜN BÜYÜK OLACAK, işte biz bu mantıkla hareket eden milletiz. Araba alacaksan en hızlısını, telefon alacaksak en son modelini, tv. alacaksak çok işlevlisini almaya çalışırız. Genlerimizde var sanırım. O yüzden her kes motorunu büyütmeye çalışır, arabasını yenilemeye çalışır. Çalışan telefonunu değiştirir.

Bunların sadece vergi ile alakalı olduğunu pek sanmıyorum ben isin içinde yakıt var, eğitim var, denetim, yedek parca vb. Gider durur
Yani kim istemez 1000 rr la gezmek yarışmak kaç kişi boyle motorların tam hakkini veriyo
Ama avrupada boylemi yakıt ucuz, yedek parca ucuz, e yol var asil gitsin eee parada var napsin ufak cc motoru

Anadoluda bir söz var ÖKÜZÜN BÜYÜK OLACAK, işte biz bu mantıkla hareket eden milletiz. Araba alacaksan en hızlısını, telefon alacaksak en son modelini, tv. alacaksak çok işlevlisini almaya çalışırız. Genlerimizde var sanırım. O yüzden her kes motorunu büyütmeye çalışır, arabasını yenilemeye çalışır. Çalışan telefonunu değiştirir.
Hocam fark ettiyseniz o dedikleriniz almanya için geçerli gibi duruyor daha çok.vergi ve firmaların uyanıklığından bahsetmişiz birazda onlar hakkında yorum yapsanız.

Yüzdelere bakılırsa insanlar ara cc'leri tercih etmiyor. Ya işlerini görmek için ya mantıklı masraflar için ya da başlangıç için 125'lik alıp, motosikletler ruhunu teslim ettikten sonra 600 ve 1000cc ye yöneliyor :)

Motosikleti
SuZan
hacı alalım hayabusaları. düz duvara vurup delip geçelim.

Evet sadece motosiklet konusunda değil hemen hemen her konuda bu kafadayız.İşimize yaramayan,sırf heves,toplumsal güdü,güç sembolü, gibi faktörlerden dolayı yutamayacağımız lokmaları azımıza alıyoruz.
Dikkat edersek hep ilk ve pahalı özellikle arabalarda,telefon,tablet gibi konularda hep iyisini alma ihtiyacı oluşturuluyor.Oysa bu millet ne yokluklardan,çaresizliklerden buralara geldi ve şimdi üzerimizde oynanan oyunun haddi hesabı yok.
En son çıkan trilyonluk arabalar,bir avm ye girip 1 saatte 600 bin tl harcamalar,dizilerde özendirmeler,hep avrupai tavırlar,bunları biz yapıyoruz.
Biz derken pastadan büyük dilimi alanlar bu durumdalar.Afedersin açlıktan ölür adam ama cebinde akıllı telefonuyla.Bu sistem bizi ister istemez içine çekiyor.
Bende gencim ve istemsizce alıyorum,harcıyorum ve bir an durup ya bu bana ne kadar gerekliydi diyorum.Bunun için 300 500+ tl gibi alışlarımda ilk gün almıyor,ertesi gün alıyorum.Buda bana ne kadar gerekli sorusunun cevabını veriyor.
Konuyu görür görmez Cem Yılmazın videosu aklıma geldi.İzlemenizi tavsiye ederim.

Bu tablodan ne kadar fakir olduğumuz ortaya çıkıyor! :sunny:

iftira çok zenginiz biz çok zenginiz. inanma bunlara
1000 cc altndaki motosiklet kullanıcıları zevk için düşük cc kullanıyo yoksa alayımız tatilimizi ispanya fransa afrika italya gibi ülkelerde geçiriyor.
emeklimizin durumu bizdende iyi yan gel yat aldıkları ücretle her sene 3 veya 5 kez tatile çıkabilir.
ama muhalefet olmak için sürekli çalışıyor kimisi kuryelik kimisi bekçilik yapıyor yoksa çok zenginiz.
ölürken bile muhalefetler bunlar masuscukdan rahmetli olan kişiyi belediyeye taşıttırıyorlar.

çoklu dine geçtik bile işde kanıtı ama gene yaranamazlar millete aşşağıda videosu.

peki daha ne istiyoruz davut nişanı alan bir tane müslüman gösterin dediler hemen gösterdik gene yetmedi

yahudi-cesaret-%C3%B6d%C3%BCl%C3%BC-alan-tek-m%C3%BCsl%C3%BCman_146265.jpg

biz yol yaptık yol nereye çıktığı önemlimi sonuçta yol :D

Yorma kafanı Yiğit,ben iki senedir bi taraflarımı yırttım,hemide motosiklet forumunda:bounce: Meğer forumun %60 ı bayiimiş:queen: %30 u hükümete topu atuyo ÖTV nin %8 olduğunu söylesekte dinlemiyolar %10 lada işimiz olmuyo zaten.

Amma velakin bu ülkede verginin vergisinin de alındığını unutmamak gerekir. Zira 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununun 11. maddesi ÖTV'nin matrahını şöyle tanımlıyor.

Madde 11: (II), (III) [(B) cetvelindekiler hariç] ve (IV) sayılı listelerdeki mallar için verginin matrahı; bunların teslimi, ilk iktisabı ve ithalinde, hesaplanacak özel tüketim vergisi hariç, katma değer vergisi matrahını oluşturan unsurlardan teşekkül eder.

Yani bir motosiklet alırken KDV'nin de ÖTV'sini ödetiyor bu devlet bize. Pratikte 250 cc'ye kadar olan motorlar için ÖTV % 10 seviyesine üstündeki motorlar için %44 seviyesine ulaşmakta.

Bi hesaplama yapmak gerekirse.

5.000 TL'ye ülkeye giren 250 cc ve altı bir motosiklet için %18 kdv ödenmekte. Motorun fiyatı bu şekilde 5.900 TL olmakta. Bunun üzerinden de % 8 ÖTV hesaplanmakta ve motorun fiyatı kar marjı olmadan 6.372 TL'ye yükselmekte. Yani tüketicinin üzerinde 1.372 TL'lik bir diğer anlatım ile %28'lik bir vergi yükü oluşuyor.

7.000 TL'

Öncelikle yüksek vergilerden özelikle Ötv yüzünden dolar kurunun yüksekliği yüzünden motorsikletten iyice soğumaya başladım.Fiyatlar çok tavan düzeyde 250 cc bir motor bile tüm masrafları içinde 16-17 bin gibi meblağlara geliyor.Moted'in maliye bakanlığı ile yaptığı görüşmelerde 250 cc ve üzeri motosikletlerinde aynı Ötv'ye tabi tutulması için görüşme yapmış.

Şimdi şöyle bir şey var 250 cc üzeri motorsikletlerin vergisi %8'e düşürüldü diyelim Örn/Mt07'nin fiyatının 14 bin tl'ye düşmesi gerekiyor.Bu vergiye tabi olmayan 250 cc sınıfı Örn/r25,cbr250 bu motorların hacmi küçük maliyeti az vergi dilimine tabi olmadığı halde neden bu kadar pahallı eğer Ötv 250 cc üzeride aynı oldu diyelim Mt07,xj6n ile bu motorsikletler aynı fiyatamı satılacak:thumright Bu işin içinde başka işler var sadece vergi değil bu aynı şekilde motosiiklet firmalarınında denetlenmesi gerekiyor.Hatta öncelikle bu başı bozukları denetlemeleri şart.

Türkiye'de, 1000 kişiye düşen motosiklet adedi İtalya'da 181, İspanya'da 105, Almanya'da 73, Yunanistan'da 97.

Sonunda orta şöyle kötü bir tablo çıkıyor.Almanya ve Türkiye'de kullanılan motorsikletlerin hacimleri

Almanya Türkiye

0 - 250 cc %1,5 % 92

250 - 500 cc % 7,5 % 1,8

500 - 750 cc % 25 % 2,7

700 cc üzeri % 66 % 3,5

almanya ve türkiye arası oranlar bana almanyada ve türkiyede insanların beyin fonksiyonlarını kullanabilme oranlarını çağrıştırdı, neredeyse aynı!

her türlü bize giriyor hadi ucuz oldu diyelim apacinin altında 600rr düşünebiliyor musunuz?
bu fiyatlara biz yanaşamıyoruz
tr_select ın kullandığı anlamlı bir sözü alıntı yapalım iki ucu b*klu değnek

Tabi ki denetlenmeleri lazım. Ben hep söylüyorum, bütün motor fiyatları vergilerle beraber Avrupa'ya endeksli olmalı. Hatta gelir düzeyimiz onların çok altında olduğu için onların fiyatları üst limit olarak belirlenmeli. Bakın KTM Duke 390 Hindistan'da 8 bin TL'ye satılıyor. Adamların parası değersiz ama fiyatlar da ona göre orantılı. Ha bu yazdıklarıma derseniz ki "serbest piyasa ekonomisi var, olmaz öyle şey" o zaman böyle ağlaşmaya devam edersiniz. Yarı serbest olsun, her şey serbet olmayıversin bir şey olmaz. 11 bin $'lık Indian Scout burada açgözlü distribütör yüzünden 22 bin €'ya satılmayıversin. 20 bin $'lık Mustang 200 bin TL olmasın. TT Custom denen firma 100 bin TL'ye motor satamasın. Bütün Dünya aptal, bir akıllısı bizim satıcılar ki her malın en pahalısı burada satılıyor, devlet de buna çanak tutuyor.

Eee devlet batıdan vergi alıyor doğuya akıtıyor batıdan elektrik parası alıyor dogudakilere bedava kullandiriyor.futbolcudan sanatçıdan zenginden doğru dürüst vergi almıyor fakirin orta sınıfın iliğine kadar sömürüyor.batıdaki aynı nüfuslu bir ilçe ile dogudaki aynı nüfuslu bir ilçede devletin yaptığı harcamaları bilseniz aklınız şaşar.doğuya 10 katı para akıyor ama 10 da bir vergi toplanıyor.
Benzin fiyatlari da zaten ortada.
Avrupalının sıfır araba aldığı paraya biz ikinci elini alamiyoruz.
Üstelik adamların maaşları bizimkinin kaç katı.
Üfff amaaan yokmu gezen paylaşsinda az kafamızı dagıtalım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar