Türkiyede Dövizin Son Durumuna Göre Kask Tavsiyesi

Katılım
19 Kas 2016
Mesajlar
172
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arkadaşlar konu kaç kere açıldı biliyorum fakat güncel bilgiye ulaşamıyorum.Döviz yükseldiği için önceki fiyatlar bayağı oynamış olduğu için hangi marka kaliteli hangi marka kalitesiz anlayamıyorum.

Özetle bana kaliteli konforlu şık 400-700 lira arası kask önerisi yapabilirmisiniz?
 
Katılım
13 Eyl 2016
Mesajlar
594
"Berduş günlerin esrik saatlerinde; Taç giyme törenlerindeki kral gibi giyerken kaskını o an koptu dünyadan."
zor iş
 
Katılım
18 Haz 2012
Mesajlar
647
mt revenge alabilirsin 5 yıldız ve güzel desenlileri var. Ayrıca fc-moto'da %10 indirim kuponuyla agv suomy gibi kaliteli markalarıda 500 700 cıvarı alabiliyorsun. Belki tarihi eskidir ama bence önemli değil. Eski tarihte İş görüyor test edildi onaylandı.
 
Katılım
23 Eki 2016
Mesajlar
26
o civarlarda en çok ön plana çıkanları bulabilir misin bilmiyorum ama illa da kalite olacak diye gidip arai shoei takıntısı yapmaya gerek yok. AGV de gayet kaliteli ürünler çıkarıyor örneğin. Biraz karıştırırsan alışveriş sitelerini vs dediğin fiyat aralığında bulabilirsin. Tavsiyem Shark S600, AGV k3 sv, scorpion exo 410, HJC IS17/FG17, Grex G6.1/G9.1, Givi 50.4, bulabilirsen Lazer Fibre, Nolan N64/N87. Aklımda olanları, daha doğrusu genel anlamda araştırdıklarımdan aklımda kalanlar bunlar. Fiyatları için de hatırladığım kadarıyla solid veya graphic olmasına bağlı olarak 900'e kadar çıkabiliyor.

Edit: AGV yi küçümser gibi konuşmak istemedim. Demek istediğim, AGV de her ne kadar kaliteli uçuk fiyatlı ürünler çıkarsa da makul fiyatlı kasklar da sürüyor piyasaya.
 
Forumdan Uzaklaştırıldı
Katılım
11 Kas 2014
Mesajlar
3,435
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
agv k3 sv ye olmuş ?
 
Katılım
19 Kas 2016
Mesajlar
172
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Çok teşekkürler beyler
 
Katılım
21 Kas 2016
Mesajlar
5,660
Kaskın kaliteli olduğunu fiyata göre anlamaya çalışırsan çok uğraşırsın, hele döviz böyle oynadıkça tırlatırsın kafayı. :)

ECE ve DOT sertifikasına sahip kasklar arasından kafana en uygun olanı seç, maliyetiyle ilgili hiç bir fikir veremem. BÖyle bir kask aldığında belli standartlarda güvenliği elde etmiş olursun. Konfor genelde kaskın fiyatını en çok etkileyen etmen oluyor, zira kendisi opsiyonel bir şey zorunlu değil. :) Daha da abartı darbelere dayansın, üstüne de çok konforlu olsun dediğin zaman zaten Arai'ye veya Shoei'nin belli modellerine bakar hale geliyorsun, SNELL sertifikasyonu bakman gerekecek o zaman.

Maliyet önemli bir konu ise, ki kask en az kısman gereken yer; ECE ve/ya mümkünse DOT almış, kafana en rahat olan kaskı al. İlk aldığında yayla gibi olmasın tabii en rahat bu demek değil, çenelerden biraz rahatsız etmeli ama şakak alın çevresi sadece oynamasına müsade etmeyecek kadar sıkmalı.

Bir de web sitelerinde yazmıyor ama, sanırım Mototaş'ta belli Arai modellerinde indirim var, hani tuzlu gidiyor olursun ama sağlam olur, o fiyatları da öğrenmekte bir fayda var.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst