- Konu Yazar
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ilk başta selam olsun tüm gurbetteki kardeşlerimize bu uygulama sadece türkiye den alınan ehliyetlerimi yoksa Avrupa birliği olmayan tüm ülkelerimi kapsıyor ,ehliyet almak 3.20 BMW parası derken kaç Euro ya geliyor
ayrıca elimde yetki olsa türkiyedeki tüm ehliyetlerin yüzde 80 ini toplarım
Türkiye ehliyetine diye biliyorum çünkü almanya vatandaşları vs fransayı kendi ülkeleri gibi kullanabiliyorlar.Burada sınavı geçememek, kurs parası ,direksiyon sınavı parası vs derken 8000euroya kadar olabiliyor.8000 euroyada mazda rx8, bmw 320 hatta 10000euroya kadar nissan 350z alınabiliyor
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:13 ----------
Kardeşim bizi gelip çarpsa normalde puanım düşmez ama fransa polisleri biraz bizim milletimizi sevmediği için kilitli puan cezasını malesef.biri gelip sana carpsa puanin dusmez merak etme,sen kaza yapmayacaksin.. ne guzel iste gelismis toplumlar boyle adama buzuk buzuk araba kullandirir..![]()
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:15 ----------
Fransızların kibirinden kaynaklanan bir durumdur. Ben katılmıyorum Türk milletinin kötü araba kullandığına. Hele İstanbul'da araba kullanan bir araç kullanıcının çoğu fransızdan daha iyi araç kullanabildiğini de düşünüyorum.
Sorun,
Kurallara uymuyor olmamız(Çoğu durumda kurallara uyuyor olmakta tehlikeli bir hal alıyor garip bir şekilde).
Kuralların herkese aynı şekilde standartlar oluşturmaması.
Para sahibi ve lüks araç sahibi olarak yada yüksek bir araç kullanarak statü sahibi, trafikte öncelik sahibi olunduğu algısı.
Okumuş cahillerin cahilliklerini kabul etmemekte bu kadar ısrarcı olması(Trafik eğitmeni olduğunu söyleyen bir bayan motosikletlerin emniyet şeridinden gitmesi gerektiğini iddia etmişti bir keresinde)
Gün geçtikçe insana olan saygımızı daha fazla kaybetmemizden kaynaklı.
Bu saydıklarım kötü araç kullandığımızı yada kötü şoför olduğumuz anlamına gelmez. Misalen, almanya'da yaşan gurbetçilerimizde gözlemlediğim bir kaç örnek var, oradayken yaya geçidinde ayağını kaldırımdan aşağıya atınca hemen durarak yol verirken buraya tatile geldiğinde, yaya ayağını kaldırımdan aşağı indirince gaza daha fazla bastığını gözlemledim.
işin özü bence Türklere 3. sınıf insan muamelesi yapmaktan öte bir uygulama değil. Evet saydıklarım nasıl bir seviyede olduğumuzu ortaya koyuyor ama bu yakıştırmaları haklı ve yerli bulmuyorum. Kaldı ki hiçbir kimse hiçbir yerde ceza alacak şekilde araba kullanmamalı nokta net
Edit: imla
Evet genelde Müslüman ve Türk lere karşı bir önyargıları var