burası karışır önlerden arsa alayım
Neden açtım bu konuyu altı üstü misal bi tırnak makası alıyorsun kutusundan kullanma kılavuzu çıkıyor 20 dilde ismini hiç duymadığımız ilkel devletlerin bile dilinde açıklama oluyor ürünün kullanımı hakkında bi scooterın türkçe incelemesi videosu arıyordum yutubda yok elektronik bi eşya alıyorsun hemen hemen hepsinde türkçe yazmıyo afrikaca yazıyo şu dilde yazıyo bu dilde yazıyo ama türkçe yazmıyo
Devamlı tükettiğimiz için türkçe kullanım kılavuzu olmuyor. Ama birşeyler üretsek hem ülke gelişir. Dışarı para kaptırmayız
Türk milletinin kafası zehir gibi çalışıyor. Türk e imkansız de otur izle. Ama gel gelelim, bizim ülkede girişimcinin elinden tutacak, araştırma yapmasına fırsat verecek kişiler yok. Trt nin yapmış olduğu bir programda organik hoşaf ve alzaymır hastaları için çip finale kalıyor. Tabi ki ülkede herşey organik olduğu için hoşaf birinci geliyor. Genç girişimciler tübitak a projesini sunuyor. Adamlar projeyi bile kabul etmiyor. Başka ülkeler ise karşıdan kapıyor.
Türkçe kullanım kılavuzu yasal olarak zorunlu. Şahsen bu konuya dikkat ettiğim halde son 3-4 yıldır Türkçe kullanım kılavuzu olmayan hiç bir ürün görmedim. Belki de ben denk gelmedim
Ayrıca sizin tabirinizle "ti'ye alınma" olayı gayet uzun bir mevzu. Üzerinde uzun uzun yazılır çizilir. Fakat özetin de özeti olarak okumayı sevmeyen toplumumuza şu denebilir;
Siz kendinizi ti'ye almazsanız hiç kimse sizi ti'ye almaz. Motorunuzun Türkçe kullanım kılavuzu yok mu? Aldığınız yere geri götürün para iadesi isteyin. Buna hakkınız var. Yok ruhsatı çıkmış kaydı yapılmış araç ikinci el olmuş vb vs zırvalara boyun eğdiğiniz sürece siz kendinizi ti'ye almıyorsunuz demektir.
Peki ne olacak? muhtemelen firma elemanlarından biri ingilizce kılavuzu googe translate'den Türkçeye çevirip 2-3 dakikada çıktı alıp elinize tutuşturacak. Fakat bu dahi tabirinizle "ti'ye" alındığınızın bir göstergesidir. Her Türk vatandaşı aynı şekilde davranırsa ister istemez o kılavuza Türkçe de girecek.
Konuyla pek alakası yok ama ,her yıl gürcistan'a gidiyorum. 15 gün kalıyorum.
gençler çatır çatır ingilizce biliyor.Sohbet ediyoruz otel görevlisiyle ,gençlerle,cafe sahipleriyle adamlara türkiye istanbul diyorum.Aldığım cevap: orası neresi diyorlar.Çoğu vatandaş ülkemizi maalesef bilmiyor bilenlere söylediğimde ise yüzleri asılıyor nedense :-(
ben hiç rastlamadım. aldığım her üründe Türkçe kullanma kılavuzu vardı.
ülkemizi böyle ipe sapa gelmez iddialar ile küçümsemeyiniz lütfen.
sizdeki olsa olsa "aşağılık kompleksi". önce kendinizi geliştiriniz. ondan sonra ülkemiz için faydalı işler yapmaya çalışınız..
ironi yaptıysan bi lafım yok ama köprü yaptı adam onu devletin yapması lazım o köprüyü yapacak para fakirde yok zengin de var zengin cebini dahada dolduruyo bizim verdiğimiz vergilerle yapılmıyo o vergi kimin cebine gidiyo avrasya tünelinden şu kadar araç geçmezse
devlet cebinden köprüyü yapana ödeme yapıyormuş devlet biraz akıllı olsa sen bu köprüyü yap günde 1 tane de araç geçse ben sana para vermem demesi lazımdı
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:45 ----------
türkiyede yaşıyorum ne anlarım güzel konuşmaktan ana dilim türkçe kpss sınavına girsem türkçeden sıfır çekerim bu ülkede türkçe sorunuda var anadilimizi bilmiyorum kelimelere takılmayalım teknolojiye takalım kafayı![]()
Japonya gitse dünyadan ne eksilir?
Almanya gitse dünyadan ne eksilir?
Çin gitse dünyadan ne eksilir?
Türkiye gitse dünyadan ne eksilir?
Hemen hemen hiç bir büyük markanın profesyonel fotoğraf makinasının Türkçe kullanma kılavuzu yok.
Mesele kılavuz da değil. Ederimiz kaç? Ekonomik boyutumuz kaç? Dünyaya kattığımız ürün, bilim, sanat katkısı ne? Yoksa başkalarının akıllarını kullanıp ürettiklerini çok pahalıya satın alarak mı yaşıyoruz?
Japonya gitse dünyadan ne eksilir?
Almanya gitse dünyadan ne eksilir?
Çin gitse dünyadan ne eksilir?
Türkiye gitse dünyadan ne eksilir?
Limon, fındık, zeytin, çay. Sayayımmı daha? Ama miktarlar konusunda bir şey diyemem :bounce:
Limon, fındık, zeytin, çay. Sayayımmı daha? Ama miktarlar konusunda bir şey diyemem :bounce:
avrupa ülkeleri bilmez türk dediğimiz insanlar biliyo oda azı azerbaycan türkmenisten özbekistan v.s.