- Konu Yazar
Merhaba ben scooter almak istiyordum.. Forumu incelemeye başladım ve önerilere yeni başlayanlar için tavsiyelere baktım.. Ancak imkanlarım dogrultusunda kanuni merlin ve mondial mash150 bakarken bunların tavsiye edilmediğini ve daha çok maxi scooterların tavsiye edildiğini gördüm... İkinci ellerine bile minimum 6000-7000 istiyorlar bu cihazların...
Acıkcası bu konuyu acarken de çok düşündüm ama benim gibi olabileceklere yardımcı olmanız için sizlere ulaşma kararı aldım..
Yukardaki şartlarda scooter arıyorum.. Suzuki AN leri onermişler, 2.el cihazlar çok kötü görünüyor tabi içini bilemiyorum ama eli yüzü düzgün olsa fena olmaz açıkcası..Kymco honda yamahalar da çok pahalı.. 100 veya 125 lik scooterlar bile 4-5 bin tl.. Ev aldıgım için gücüm bu yüksek ödemelere yetmez maalesef..
Bu şartlarda scooter bulabilrsem alıp kullanmak istiyorum ama "eger bu şekilde alıcaksan alma" derseniz hiç girişmeyecegim bu işe.. Çünkü ehliyetinden tutunda kılık kıyafetine kadar çok fazla masrafı var bu işin..
Tecrübelerinize dayanarak vereceğiniz bilgiler için şimdiden çok çok teşekkür ederim..
Acıkcası bu konuyu acarken de çok düşündüm ama benim gibi olabileceklere yardımcı olmanız için sizlere ulaşma kararı aldım..
- Haftada ortalama 70 km, ayda max. 250-300 km yol yapılıcak..
- İstanbul içi ve çok aşırı yokuş olmayan yerlerde kullanılacak..
- Uzun yola çıkmayı şimdilik düşünmüyorum..
- Belki en fazla avrupa yakasından anadolu yakasına geçiş olabilir..
- Tek ben kullanırken max 70 kg, iki kişi 125-150 kg civarı yük çekecek..
- Motosikletten çok anlamadıgım için başımı agrıtmayacak..
- Eger 2. el olacaksa temiz olmak şartıyla max. 2000 tl, sıfır olacaksada max. 2800 tl olacak..
Yukardaki şartlarda scooter arıyorum.. Suzuki AN leri onermişler, 2.el cihazlar çok kötü görünüyor tabi içini bilemiyorum ama eli yüzü düzgün olsa fena olmaz açıkcası..Kymco honda yamahalar da çok pahalı.. 100 veya 125 lik scooterlar bile 4-5 bin tl.. Ev aldıgım için gücüm bu yüksek ödemelere yetmez maalesef..
Bu şartlarda scooter bulabilrsem alıp kullanmak istiyorum ama "eger bu şekilde alıcaksan alma" derseniz hiç girişmeyecegim bu işe.. Çünkü ehliyetinden tutunda kılık kıyafetine kadar çok fazla masrafı var bu işin..
Tecrübelerinize dayanarak vereceğiniz bilgiler için şimdiden çok çok teşekkür ederim..