Türkiye şartları denilirken herhalde uzun bir seyahatte, sıkılmadan ve akan trafiğe yenilmeden yol alabilmek, her yol koşulunda yol alabilecek dizayna sahip olması, en uygun yakıt tüketimi ile, tüm amaçlarınıza hitap edebilecek şekilde, şehir içi, şehir dışı kullanımına, günlük ve hafta sonları hobi amaçlı kullanım için de uygun olması kast edilmiş olabilir. bence 250 cc çok çok ideal ve Tr' nin cc si diyebilirim. cbf 150 kullanıcısıyım. şu anda uzun yolda ortalama seyir hızım 90-110 km/h aralığında, 250 cc bir motorla bunu 110-130 km/h a çıkarttım mı bu benim son noktamdır. 250 cc sınıfı üzeri bence hobidir ve motosiklet ülkemizde hobi olarak düşünülüyorsa buna herkezin bütçesi kaldırmaz. Pahalı bi hobidir. Ama ben motor sürmekten zevk alıyorum 150 cc de olsa 250 cc de olsa mutlu oluyorum. Ekonomim de 250 cc den yukarısını kaldırmaz diyorsanız 250 cc çok ideal bi cc sınıfı. İhtiaci değildir. 250 cc üzeri günübirlik kullanım için az masraflıdır. 150-250 cc grubunda bir motorla işe de gidip gelinebilir. Uzun soluklu gezilerde yapılabilir. Ama tabiki bir gün yetkili servise bir aylık gelirimi verebilecek hayat standartım olursa şöyle bi transalp, bi v-strom falan kullanmak isterim.