- Konu Yazar
Motosikletini yeni satmış motorcu sendromunun belirtileri bende baş göstermeye başladı. Motosikletim varken hava güzel olduğunda içim mutluluk dolardı. "tam motorluk hava" derdim ve atlardım motoruma. Güle oynaya yol alırdım. Artık hava güzel olduğunda karalar bağlıyorum. Her gün motosiklet resimlerine bakıp bakıp iç geçiriyorum. Her markanın sitesine bakıp bakıp çıkıyorum. Fiyat listelerini indirip ağlıyorum. Hayaller kuruyorum. Hayallerimi eşimle paylaşıyorum. Yeni bir motosiklet alıncaya kadar da bu sendromlar devam edecek sanırım. Derken gerçekçi tarafım ağır basıyor ve alınabilecek ideal motosiklet üzerine kafa patlatıyorum. Bu kafa patlatmalar sonucu vardığım sonuçlar;
Bana göre Türkiye şartlarında alınabilecek ideal motosikletin özellikleri:
- Menşei Japon, Avrupa ya da eşdeğer kalitede bir şey olmalı: Çünkü eşimle bindiğim motorumun teknik bir sıkıntıdan dolayı bizi riske atmasını asla istemem.
- Bulunduğum İlde servisi olmalı, yedek parçası ulaşılabilir olmalı: Çünkü yedek parça yüzünden aylarca motorumu yatırmak istemem.
- 250 CC olmalı: Çünkü eşimle birlikte seyahatlerimde beni 110 km/saat hızla güvenli bir şekilde götürsün yeter, ayrıca vergi dilimi ve yakıt sarfiyatı nedeniyle de 250 cc ekonomik.
- ABS'li olmalı: Çünkü güvenli bir şekilde duramayıp hem eşimini hem kendimin hayatını riske atmak istemem.
- Titreşimsiz ve konforlu olmalı: Çünkü üstünde uzun süre geçirmeyi planlıyoruz. uyuşmuş bir ayak istemem.
- Artçısı konforlu olmalı : Eşiyle gezenler ne demek istediğimi çok iyi anladı
- Hafif araziye girebilmeli : Çünkü ülkemizin yolları zaten arazi gibi. E arada bir hafif yayla yoluna da girsin. Gezilecek güzel yaylarımız var.
- 100km'de 3 ila 4 lt arası benzin harcamalı: malum benzin fiyatları, ekonomi vesaire. Rahat rahat gezebilmeli.
- Şehirler arası yollarda güvenli bir şekilde sollama yapabilmeli : Çünkü sıkıştırırlar, kaçamazsın, ezerler, üzerler...
- 20.000 TL'nin altında fiyatı olmalı: Çünkü ben dahil çoğu yurdum insanı için bu fiyat bile bütçeleri çokça zorlamak anlamına geliyor.
Amma hayal kurdum he. Var mı böyle bir motosiklet
Bu derdin çaresinin 250 cc bir yol endurosu olduğunu söylediğinizi duyar gibiyim. Ama henüz gelip gelmeyeceği ve fiyatı belli olmayan Suzuki Vstorm 250 dışında bu beklentilere yaklaşabilecek motor henüz Türkiye'de yok. Sayın motosiklet distribütörleri duyun sesimizi. Getirin şöyle bir motor. 300 lük getirip 28.000 fiyat çekmeyin, alamayız. 250 lik çinli getirip 14.000 isteyin eyvallah. Ama bakın bunun üzerine 6000 daha koyup içi rahat ederek motora binebilecek bir sürü insan var. Sayın motosiklet distribütörleri hadi sizin için bedavadan pazar analizi de yaptım top artık sizde iyi haberlerinizi bekliyoruz.
Saygılarımla,
Motorsuz motorcu.
Bana göre Türkiye şartlarında alınabilecek ideal motosikletin özellikleri:
- Menşei Japon, Avrupa ya da eşdeğer kalitede bir şey olmalı: Çünkü eşimle bindiğim motorumun teknik bir sıkıntıdan dolayı bizi riske atmasını asla istemem.
- Bulunduğum İlde servisi olmalı, yedek parçası ulaşılabilir olmalı: Çünkü yedek parça yüzünden aylarca motorumu yatırmak istemem.
- 250 CC olmalı: Çünkü eşimle birlikte seyahatlerimde beni 110 km/saat hızla güvenli bir şekilde götürsün yeter, ayrıca vergi dilimi ve yakıt sarfiyatı nedeniyle de 250 cc ekonomik.
- ABS'li olmalı: Çünkü güvenli bir şekilde duramayıp hem eşimini hem kendimin hayatını riske atmak istemem.
- Titreşimsiz ve konforlu olmalı: Çünkü üstünde uzun süre geçirmeyi planlıyoruz. uyuşmuş bir ayak istemem.
- Artçısı konforlu olmalı : Eşiyle gezenler ne demek istediğimi çok iyi anladı
- Hafif araziye girebilmeli : Çünkü ülkemizin yolları zaten arazi gibi. E arada bir hafif yayla yoluna da girsin. Gezilecek güzel yaylarımız var.
- 100km'de 3 ila 4 lt arası benzin harcamalı: malum benzin fiyatları, ekonomi vesaire. Rahat rahat gezebilmeli.
- Şehirler arası yollarda güvenli bir şekilde sollama yapabilmeli : Çünkü sıkıştırırlar, kaçamazsın, ezerler, üzerler...
- 20.000 TL'nin altında fiyatı olmalı: Çünkü ben dahil çoğu yurdum insanı için bu fiyat bile bütçeleri çokça zorlamak anlamına geliyor.
Amma hayal kurdum he. Var mı böyle bir motosiklet
Saygılarımla,
Motorsuz motorcu.