Türkiye ile yurt dışındaki satılan motosiklet'leri kıyaslama.(model ve fiyat olarak)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
...................................

Son düzenleme:
%38 ÖTV + %18KDV olunca böle oluyo arkadaşım fiyat anında ikiye katlanıyo anlıcan durum bu :)

aynen ne varsa geçiriyorlar tr de bende çifte vatandaşım motor alıp buraya getırmek ıstedı m6 ay burda 6 ay orada kalacak dedıler

honda hornet orda 600 cc 8000 avro ıdı
burda ise nerdeyse 11000 avro

motosiklette pek koymasın sen bide araba fiyatlarını kıyasla derim arada bir motosiklet fiyatı fark çıkıyo :mrgreen:

Forumdan Uzaklaştırıldı
%38 ÖTV + %18KDV olunca böle oluyo arkadaşım fiyat anında ikiye katlanıyo anlıcan durum bu :)

sadece fiyat olarak haklsınız ya şu!!karbüratör ve enjeksiyon olayına ne diyeceksiniz??125 ve 150 cc olarak..

Seçmen Farkı Arkadaşım

Bu fark sadece: Seçmen farkı arkadaşım.
Nasıl mı bak audinin sitesindeki fiyatlar ve açıklamaları.Bak bakalım bir arabadan audi ne kadar, haraççı devlet ne kadar kar eder.Audinin sitesinde hemen sağ alt taraftaki pencerede satış fiyatları yazar.Girin bakalım ne kadarı audinin istediği rakam ve ne kadarı devletin bizden aldığı ve bize hava,yol,su olarak dönmeyen, dönemeyen haraçlar olduğuna bakın. http://www.audi.com.tr/Audi/Home.aspx

Tabi birde şeyi hatırladım. Aynı yönetimler zaman zaman mısır'ın kdv'sini sıfıra çeker ama bir metrobüsü sırf halka hizmet edeceği için gümrüklerden 5 ayda geçiremez. Aynı yönetimler özel tüketimin babaları arasında yer alan pırlantadan mücevherden ne ötv alır, ne kdv.Bizim zaruriyetimiz onların keyiflerinden önemlimidir paşam? Tabii ki değildir.Saygılar

Son düzenleme:
Motosikleti
Sym symphony ST 200i
ayrıca motosiklet türkiyede lüx tüketim sayılıyor, zira ikinci el motor alanlar bilir,noterde alım, satım vergisi normal araç vergisinden bile pahallı..

Nasıl mı bak audinin sitesindeki fiyatlar ve açıklamaları.Bak bakalım bir arabadan audi ne kadar, haraççı devlet ne kadar kar eder.Audinin sitesinde hemen sağ alt taraftaki pencerede satış fiyatları yazar.Girin bakalım ne kadarı audinin istediği rakam ve ne kadarı devletin bizden aldığı ve bize hava,yol,su olarak dönmeyen, dönemeyen haraçlar olduğuna bakın. http://www.audi.com.tr/Audi/Home.aspx

Tabi birde şeyi hatırladım. Aynı yönetimler zaman zaman mısır'ın kdv'sini sıfıra çeker ama bir metrobüsü sırf halka hizmet edeceği için gümrüklerden 5 ayda geçiremez. Aynı yönetimler özel tüketimin babaları arasında yer alan pırlantadan mücevherden ne ötv alır, ne kdv.Bizim zaruriyetimiz onların keyiflerinden önemlimidir paşam? Tabii ki değildir.Saygılar

burası siyasi propaganda yapma yeri değil arkadaşım insan gibi cvp yaz herkez okusun

sevsende sevmesende TÜRKİYE de yaşıyosun

Forumdan Uzaklaştırıldı

söylediklerinize bire bir katılıyorum çok açıklayıcı yazmışsınız..:cat: resmen devletimiz bizlerden haraç alıyor.paso alıyor zaten başka bir şey yaptığı yok..

Lijoluna arkadaşım(arkadaşım diyorumda, aslında arkadaş değiliz olmayızda).Ben burada siyasi propaganda mı yaptım.Ayrıca ben kimin insanlığını eleştirdim de bunu hakettim. Türkiye yi ben mi sevmiyorum.Bunu nerden çıkardın. Neyse daha fazla uzatmayayım. Evli barklı olmak bazı şeylerden vazgeçmeyi gerektiriyor. Sen yapmışsın bir kendini bilmezlik.Bari ben yapmayayım. Hadi kal sağlıcakla.

Haa birde ben devlet dedim. Mevcut siyasi yönetim ne zamandan beri devlet. Ayrıca ötv'yi de merak etme onlar koymadı.Depremden hemen sonra uygunlanmaya başladı. İnsanlık lafın için özür bekliyorum.

Son düzenleme:

rup

bugun iş yerinde gazetelere göz atarken sanırım le figaro da gördüm cbf125 reklamı vardı türkiyede ki cbf 150 den çok daha şık, kaslı ve spor görünümlüydü ve fiyat 2190 euroydu.

bide şu gariplik vardır ki 30bin euro ya almanız gereken aracı 58 bin euro ya alıyosunuz ama daha plaka çıktıgı dakika vergi dairesinden o aracın vergi borcu(bandrol) oluyor? bu nasıl bir tezat?

bide şu gariplik vardır ki 30bin euro ya almanız gereken aracı 58 bin euro ya alıyosunuz ama daha plaka çıktıgı dakika vergi dairesinden o aracın vergi borcu(bandrol) oluyor? bu nasıl bir tezat?
bilmiyom pas işte tr deki farklılık bu yurtdışına çok borç var arkadaşlar :queen:

Madem vergi almakla yürümüyor bu işler,tüketici memnun değil o zaman üretelim - üreteni destekleyelim, ihraç etiğimiz her ürün iç pazara indirim olarak dönsün. İthal motora da diğer insanlar gibi ödeyerek binelim :cat:

Pırlanta özel tüketimin şahı padişahı olmasına rağmen ötv+kdv alınmaması, ama motosikletlere "özel tüketim" denerek %18 kdv'nin üstüne bir de %22 - %37 gibi fahiş ötv alınması inanılır gibi değil, ne akla ne de mantığa sığıyor.Bu uygulamaları hayata geçirenleri ve bu yanlışı düzeltmeyenleri kınıyorum buradan.Ne biçim bi ülkede yaşyoruz delirmemek işten değil.

Son düzenleme:
Lafla peynir gemisi yürümez biz burda ne kadar konuşsakta sitem etsekte o lanet olasıca ötv yine alınacak aynı şekilde kdv de.Başka bişeler yapmalıyız ki vergileri düşürelim ama buda pek mümkün görümüyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar