ben de bu cihazı yeni kullanmaya başladım. hatta bunun için turkcell e geçtim. başka operatör abonesi turkcell den bunu alamıyor. istanbul daysanız kesinlikle bu cihazı istiklal de odakule deki turkcell genel merkezinden alın. 1. katta çok ilgili sempatik elemanları var. kargo bekledim, montajını yapamadım müşteri hizmetleriyle uğraştım derdi yok. ha şunu da ekleyeyim. ben bu cihaz için turkcelle geçtim ya, ordaki personel bana cihazı ayda 20 liraya alamayacağımı, en az 3-6 ay arası turkcell abonelerinin bunu alabileceği söyledi ilk başta. cihaz 100 tl, hat 60, ayda 14,90 tl ye alabileceğimi söylediler, uyuz oldum. sonra hesap yaptım zaten 2 yıllık kontrat yapınca da bu halinden sadece 40 lira ucuza geldiğini görünce olsun ver dedim. kredi notuma bişeyime baktılar. dediler ki aylık 20 ye alabiliyorsun. kredi problemin yokmuş. neyse bu kısmı önemli değil ama 2 yıllık konrattan gözü korkanlar hattı, aleti ayrı alıp kullanabilirler. bi fikir.
alet hakkında söyleyeceklerim. öncelikle sürekli motoruma bakan biriydim, park edince. bunu alınca kısmen daha rahatım. uygulamadan girip yerine bakınca rahatlıyor insan. ayrıca hareket sensörü de var. baya hassas bana sorarsanız. en rahatlatıcı kısmı o. onun dışında güvenli bölge, konum sıkıntılı açıkcası. iphone için 500 metrelik güvenli bölge oluşturabiliyorsun. motor istanbulun göbeğinde, beyoğlu, fatih, zeytinburnu sokaklarında bile konumu 200 metre saptırıyor ara ara. sürekli gps bağlantısı çok zayıf diyor. ulan istanbul da böyleyse başka şehirdekiler dikkat etsin.
bir de konum üzerine yine; konum geçmişi uygulaması da gayet güzel. yaptığın rotayı, yolu görebiliyorsun da benim konum geçmişimde afrika kıtası açıklarında nijerya gidip geldiğim yazıyor. nasıl bir hatadır anlamadım. yani uydu yörüngeden çıktı deseler bi ihtimal tatmin olurum. mantıklı açıklamasını bulamadım. bir de bu aleti aküye bağlamadan, ara ara çıkarıp şarj edecekseniz aleti koyacak güzel bir yer bulmak gerekiyor.
sonuç; genel olarak tavsiye ederim. turkcell in geliştireceğine inandığım için açıkcası bunu söylüyorum. yoksa genel merkez önünde aleti kafalarına kafalarına atmaya gideriz.