[NOT]Her fikre saygılı olduğumu belirtemekle başlayacam yazıma..
Coq demiş ki;
Çünkü tehdit mekanizması yazılarında da işlemiş.
@Coq Hocam ben bu
tehdit kelimesini kullanmanızı talihsizlik olarak algıladım.:silent:
Tehdit etmek veya tehdit mekanızmasını kullanmak bana uzak ve ilginç gelen bir süreçtir ki bunu şöyle açıklayayım..
Ben anlam yönünden Tehdit kelimesine 2 örnek verecem, açıklık gelsin bu konuya.
" Bak işini düzgün yapmazsan seni döverim"....(ikaz/ uyarıdır)
" Bak
eğer işini düzgün yapmazsan seni döverim".(tehditli uyarıdır)
Buradaki
"eğer" kelimesi suçtur..Tehdit etmektir..
"Karşımda konuşursan seni döverim"....(tahrikli ikazdır)
" Eğer karşımda konuşursan seni döverim" (Tehdittir)
Buradaki "eğer" kelimesi de suçtur..Yani ;Tehdit etmektir..
Bu kelimeden sonra kalkıp döverseniz tehdit ortadan kalkmış, yerine darp olayı geçmiştir.
Bir tehdit yapıldığında, tehditin içeriğindeki eylemin gerçekleşmesi durumunda tehdit ortadan kalkar.
İçerikteki eylem anlam kazanır. Bu nedenle içerikteki eylemin öne çıkmaması için, aslında her tehdit
"eğer" sözcüğü ile başlayan cümle içerir...
Tabii "
eğer"li ek zaten biliniyorsa ya da tahmin edilecek birşey ise uzun cümleye gerek kalmayabilir.Bu ayrı-uzun bir konudur ve tartışmaya açıktır.
Belki siz benim teşkilattan biri olmamdan dolayı mesajımı okurken zihninizde o kelimeyi yer edinerek okudunuz..
Ben tekrar tekrar okudum mesajımda tehdit unsurunu göremedim..
Ama gözümden kaçmışsa ve siz hâlâ "mesajınızda tehdit var" diyorsanız ;sizde bir vatandaş olarak yasal hakkınızı kullanmalısınız.
Ortada patlayacak bir kabakta göremedim açıkçası..
Ben Devletin bana vermiş olduğu yetki ve kısıtlamalarımın bilincinde mesajlarımı yazmaya
özen gösteririm..
Şuana kadar yazdığım ve yazacağım mesajlarımın içinde
suç teşkil edecek bir emareye rastlarsanız lütfen beni uyarın ki yetkimin dışına çıkmamayım..
sonsuza denkte konuşmamayayım..
.
BBRR demiş ki;
Plakaya göre kayıt yapıyoz demiş .. Vatandaş hali ile sormuş ya plakasız gelirse nolacak .......... Nolacak buna bir cevabınız varmı sayın gergerli ... kayıt altına alan memurun umurundamı kıt kanaat geçinen vatandaşın borç harç aldığı mal ..
Barış kardeşim..(aynı yaşlardayız galiba..Yaşınızı bildirirseniz kardeş veya abi olarak kelimemde oynama yapabilirim.)
Aslında soruya cevap vermeden söyleyeimde yanlışa mahal olmasın.
Trafik konusu benim branşım değil ve söyleyeceklerim vatandaş olarak bilgilerimden ibarettir.Kimseyi ve kurumumu bağlamaz..
Cevap vermeden öncede konunun uzmanı olan arkadaşlarımı arayıp bilgi aldım..
Yukarıdaki soruya aslında MARMOK Festivalinde yüzyüze cevap vermek istiyorum.
Çünki bu soruya cevap verince bana hak verecek ve soru yağmuruna

tutacağını biliyorum..
@Coq Hocam sana karşı beni sempatik bulmuş ama ben tam tersini düşünüyorum..Avatarına baktıça da bu düşüncem daha bir perçimleşiyor..

Karşılaştırılma konusunu sorma hakkımı saklı olduğumu da belirtmeden geçmeyecem.
Neyse yağlama kısmını aşıp soruya gelecem..
Plaka motosikletin aksesuarı değil kimliğidir.
Bu kimlikte sadece plaka numarası olmaz ,sen benden daha iyi biliyorsun ama topu bana atmışsın..Niye ki?:cherry:
Motosiklet plakasız geldiyse bile bu makina otoparka alınırken daha önce buluntu kaydı dediğimiz bir
tutanak yazılır.
Bu tutanakta şase,motor numarası ,renk model,marka ve üzerindeki hasarlı olan parçalar yazılır..Km'si varsa o bile belirtilir..
Nerede nezaman ne şekilde bulunduğu dahil bu tutanakta yazılıdır.
Yani kısacası arka çamurluğa bağlı plaka olmasa da zaten kimliği trafikte kayıtlıdır.
Sözlerimi bitirirken başlıkla ilgili tavrımı hâlâ koruduğumu belirterek, bu tavrımın kendimce doğruluğunu sizlerle
paylaşmak istiyorum..
Ve soru sırası bana geldiğini düşünerek soruyorum.
Başlıktaki
Türk Polisi'nin anlamını lütfen idrak ederek anlamını bana söyleyebilirmisiniz..
"
Türk Polisi'nin Duyarlılığı" ile "
Otoparkta Görevli Türk Polisi'nin Duyarlılığı" arasındaki anlam farkını
bana izah edermisiniz..
Biride
Türk Polisi (topluluk/ genelleme) diğerinde
Otoparktaki Görevli Polis (tekil kişi)
Genelleme ile o olayın içine direk bende dahil edilmiş oldum..Ama ben ne o otoparkı nede konu sahibi arkadaşı hiç görmedim..
Ödül almakta istemiyorum..Yerden yere vurulmayı da.
Sadece yetki çerçevesinde görevimin bana verilmesini istiyorum..
Kusura bakmayın yazım biraz uzun oldu..Gereksiz gibi görünsede benim açımdan önemli bir açıklamayıdı..Bir Emniyet mensubu olarak duyarlılığımı göstermek istedim..[/NOT]