ulan ya ne güldüm birde artistlik yapyor önden git diye ula o civicli abi güvenmese sana kafa tutarmı yaa haha
Çılgın manisalı :queen:
https://www.youtube.com/watch?v=kqJCggtV4zU
Turboyla vtec birleşirşe bunun gibi birşey oluyor.
https://www.youtube.com/watch?v=4Aul45fZHbg
Bu da turbo s2000
https://www.youtube.com/watch?v=XWGTwwhEvhY
not: 97 1.6 vti'ın 2014 1.4 160'lık sciroccoya sapladığı videoyu bulamadım.
bi an bizim konu zannettim![]()
S2000'e turbo takmayın yaw. Alet böyle güzel. Honda herşeyi optimal üretmiş. 350 beygiri geçince bir sürü şeyi değiştirmek gerekiyor, bozuluyor düzen.
VTEC süper ama gelecek turbo'nun. Malesef. 3.5 litre V6 gibi yakıyor S2000'in 4 silindiri, hele hele 5850 devri geçince. Yeni NSX bile turbo. Gerçi elektrik te var onda. Ne teknoloji varsa yüklemişler.
Niye ikisinden birini seçiyoruz? Aynı anda kullanılabilirler.
mazhar başgan sti nerede??
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:39 ----------
Bilmiyorum ortalıkta gözükmüyor onun sınavlar dönemde üçer tane ya ondan arka arkaya geliyordur.
zaten son nesil turbo ların hepsi vtec li...ha adı vtec değildir farklı birşeydir ama bütün motorlarda honda daki vtec benzeri sistemler yıllardır var..Honda daki vtec in çok beğenilmesinin nedeni alt ve üst devirler arasında ciddi farklı çalışmasıdır..
Variable Valve timing ile VTEC, yani zamanlamanin değişmesi ile "cam" profilinin değişmesi çok farklı şeyler.
VTEC te tamamen farklı bir "cam" profili kullanılıyor. Diğer sistemlerde sadece aynı "cam" lobu belli bir açıyla dönüyor. Ducati'nin "yeni" sistemi, Toyota VVT, BMW Vanos, vs. sistemleri boyle mesela. Honda gibi farklı cam profili kullanan başka marka bilmiyorum, varsa yazın.
Sadece zamanlamayla 2 litre araba motorundan 240 beygir çıkmaz, Honda (Ferrari, Lambo'yu arabadan saymıyorum) dışında çıkaran da olmamış zaten.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:37 ----------
Honda'nın VTEC'e zamanlama değişimi eklediği türüne i-VTEC diyor. Zamanlama değişimi daha çok benzin tasarrufu için. VTEC aynı zamanda performans be yuksek devir verimi için, özellikle S2000 ve NSX için böyle kullanılmış. 5850 devre kadar 160 beygir üreten araç sonrasında koltuğa yapıştırıp 240 beygir'e gidiyor 9000 devirde. Bunun için F1 arabaları gibi yakıt ve egzoz subaplarinin aynı anda açık olması gerekiyor. O yüzden yüksek devirde boğulmuyor, motorun sesi güzelleşip karakteri değişiyor, ama verim de gidiyor elden. O yüzden gelecek turbo'nun...
Gelecek değil günümüz turbonun.
Honda S2000 i 1999 da piyasaya sürdü. Bu son vtec motordu. ve başka hacimde ve silindirde vtec üretmedi. Bundan önce litlre başına 108 beygirle ferrari 358 berlinetta dünyada en güçlü atmosferik motordu. tabi ferari mükemmel motorlar yaptı sonra 4.5 litre 605 hp V8, 6.3 litre 780 beygir V12.
Önce yılların M3 ü turboya teslim oldu, sonra Civic Type_R , en sonra Ferrari 458 turbo motor oldu. Bütün kaleler bir bir yıkıldı. Bunlar dünya üzrindeki en güzel atmosferik örneklerdi.
Honda önce yol tutan, dışarıdan toros kadar ses almayan dokununca göçmeyen kaportalı araba yapsın ondan sonra Vtec konuşuruz artık konuşacak bir şey kaldıysa..
Otuz sene önce NSX, yirmi sene önce S2000 yapan Honda'ya "yol tutan araba yapsın" dedi ya la...
Gerçi otomobil güvenliğini parmağıyla kaportaya basınç uygulayınca verdiği tepkiye göre ölçtüğüne bakınca normal belki de...
Yiğidi öldür hakkını yeme düsturunca gürültüyü içeri alma konusunda hak verdiğimi ekleyerek bitireyim...