Merhaba Arkadaşlar,
Bende ahmet0690 arkadaşımızın aradığı tarz bir motor arıyorum ve bu başlığı gördüm aradığım şeyin cevabını henüz bulamadım ama belki ahmete cbr250r kullanıcısı olarak en azından kendi motorum hakkında fikir verebilirim.
Şehir içinde değilde sürekli keyif amaçlı geziler yapacaksan ve bunu yaparken gideceğin yere vardığında sersem olmayacağın, hiç biryerinin ağıramayacağı ve motosikleti bırakıp gezine yaya devam ettiğinde elinde bilimum techizat taşımak senin canını sıkacaksa senin motorun CBR250R
DEĞİL.
Yakıt tüketimi : max.22kr (23.04.2014) katalog verisi değildir. 23 Nisanda Ank-Eskişehir arası çift kişi son gaz 130-165kmh gaz kesmeden rampaya göre hız aralığı.
Bu turumda hissettiğim ve yoldaki düşüncem hızlı tren varken motora binenin aklını.. şeklindeydi.
en fazla 70km de dayanabildik koltuğuna sürekli durmak zorunda kaldık. Zaten gezmek için gitmişsin 70km de durmuşsun çokmu diyebilirsiniz, haklısınızda fakat bu durma ve etrafı izleme fikrinin benden değilde zorunluluk olması can sıktı.
Hız konusu: Arkadaş benim hızla işim yok ben gezdiğime gördüğüme bakarım diyeceksin ama taki düz, boş ve etrafta izleyecek bişey olmayana kadar ( benim eskişehir yolunda hissettiğim gibi)
Kesinlikle uzun yol yapmaz demiyorum ama düz yolda insanı bayacağı kesin kanaatimdir.
Ankara bartın arası çok motor sürdüm orada gayet zevkli özellikle kızılcahamam virajlarında cbr250 seni 150cc scooter dan sonra çıldırtabilecek bi makine. Bana mct250 ve cbf 150 den sonra hissettirdiği buydu.
Ben bu yaz türkiye turu yapmayı düşünüyorum o yüzden bu motoru aldım hem şehir içi hem şehirler arası gidebilece bir motor fakat onun üzerinde siz ne kadar gidebilirsiniz? asıl bunu sorgulamakta yarar var.
250cc olarak 4. motorum herkes bunu geçiş motoru olarak alırken ben yakıt ekonomisi açısından ve hız, haz olarak beni tatmin ettiğini düşünüyorum Öyle sürekli cc yükselteyim en iyi motor bende olsun diye bi derdim de yok, bendeki motorun en iyisi zaten bende

250cc herhangi inazuma veya cbr250 senin isteklerine cevap verecektir. biraz daha sportif dersen cbr, konfor istiyorum uzun yol yapcam ben dersen inazuma.
Her ikiside 1000km tur amaçlı yol yaptığında seni nc - er -gs gibi modellere bakmaya itecektir
Bagaj: Eğer yol yapmak istiyorsan bagaj senin için önem arz edecektir. ben kendi motoruma topcase veya 3lü çantayı yakıştırmıyorum. Bi yandan da ihtiyaç o yüzden semeri sırt çantasıyla kendine vurup yola devam diyorum.
Genelde artçılı kullanırım ama sırf bunun için o parayı tipsiz bir motora bağlamak istemedim. Cbr 250R orta yaşlarımın sonuna kadar kapımın önünde olmasını isteyeceğim bir motor hertürlü size hizmet eder ve bu aletin kullanıcıları makinelerine hayatının kadınına bakar gibi büyük bir aşkla bakar. Burada amacım cbr250 yi kötülemek veya övmek değil sadece sevgilimle aramda olan sıkıntılarımı bir yabancıyla paylaşıp içimi rahatlatmak
Biraz uzattım kusura bakmayın, umarım birilerine yardımcı olur