Tur camı mı yoksa rüzgar saptırıcı mı?

Merhaba,

Hero x pulse 200 motor kullanmaktayım. Bir kaç haftada bir gidiş geliş 500-1000km arası yola gidiyorum.

hero-xpulse200-1.jpg

Önden aldığım rüzgarı bir nebze önlemek için kafamda iki seçenek var bilgi sahibi olan kişilerden tavsiye alabilirsem çok memnun olurum.

1. motorun orjinal camı üzerine 15cm rüzgar saptırıcı (deflektör) takmak. Motorun orjinal camı ile 25-30cm yüksekliğe erişiyor.

https://www.**********.com/urun/gp-kompozit-asansorlu-ruzgar-saptirici-deflektor-seffaf-universal

10128035250226.jpg

şehir içi kullanımlarda istersem deflektörü sökebilirim.

2. motorun orjinal camını sökerek 50cm tur camı taktırmak.

https://www.**********.com/urun/gp-kompozit-x-pulse-200-uyumlu-tur-cami-2020

hero-x-pulse-200-uyumlu-tur-cami_55933_1.jpg

Yardımınız için teşekkürler.

Mevcut camın boyu çok kısa; bu haliyle deflektorun çok yardımı olmayacağı gibi estetik de durmayacaktır. Fotoğraflara bakılırsa cam daha doğru bir tercih gibi duruyor.

Mevcut camı uzatmak yerine açısını daha dik hale getirirsen daha iyi iş görür , benim motorda ön camın açısı değiştirebiliyor , en dik pozisyonda sıfır rüzgar alıyorum yazın uzun yolda bir kaç kademe indiriyorum serinlemek için , bazı motorlarda cam yukarı aşağı hareket ediyor ama yukarı aldığınızda hem göz hizasına gelip rahatsız ediyor hemde tümsekte , sert frende vs camın çeneye çarpma riski oluşuyor , mevcut cam üzerine takılan aparatlarda iş görür ama göz hizasına denk geldiği için rahatsız edebilir..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Gidon ile dönen büyük ön cam otoyol hızında gidon kontrolüne ciddi müdahele ediyor. Hiç tavsiye etmem. Büyük ön cam sabit olmalı, gidon ile dönmemeli.

Eğer küçük cam rüzgarı kask hizasına yollayacaksa o da kötü. Türbülans kaskın sürekli titremesi ve sallanması demek, ki çekilecek eziyet değil.

Her gün zor, ama bir iki günlüğüne rüzgar yemek o kadar da rahatsız bir şey değil, hele hele iyi bir ful face kask varsa.

Son düzenleme:
yüksek hızlara çıkmayacaksanız gpnin camına bakabilirsiniz. ama rüzgarı bol ve 100 üzeri hızlarda seyredecekseniz puig givi kappa vs marka olmayan camlara bulaşmayın derim. bakınız nc gruplarında gp kompozit çok sevilsede akrilik malzemeden yapıldığı için camları hepsi vida yerlerinden vs patlatıyor kendini. halbuki marka camlarda poliüretan akrilik tarzı camlar kullanılmıyor ve esneklik kabiliyetleri orjinal marka camlar kadar olmuyor doğal olarak.

Motosikleti
Honda Forza (NSS250)
Çözüm buldunuz mu? Özellikle köprüde rüzgarda nasıl?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar