Tur Camı Kullananlar ?

Merhaba arkadaşlar motoruma tur camı almak istiyorum ama fiyatlar çok yüksek . Benim merak ettiğim konu bu iki cam arasında sadece 12 cm fark var ama neden fiyatı bu kadar farklı oluyor ? Hangisini almam daha mantıklı olur ? Benim tur camı almamın sebebi motoru kullanırken aldığım rüzgar rahatsız ediyor

https://www.feyizoglu.com/honda-pcx...waxUU_dulGGIL_OWjtTZiRNcjc6FapLRoCKWsQAvD_BwE

https://www.kalyoncumotor.com/urun/honda-pcx-2021-on-tur-cami-siyah

Biri GP Kompozit biri Monero markasıdır

Son düzenleme:
Kalın malzeme daha pahalı olur , ayrıca bir kısım plastik eksik katkı maddeleri yüzünden zamanla güneşte renk atar , çatlama yapar , ufalanır. Artık hangisi hangisi bilemiyorum ? Benim aldığım var , şeffaftı , şimdi hafif sarı oldu mesela.

Motosikleti
Ducati Multistrada 950
Uzun olanı almanızı tavsiye ederim. Konfor olarak daha iyi olacaktır.

Kalın malzeme daha pahalı olur , ayrıca bir kısım plastik eksik katkı maddeleri yüzünden zamanla güneşte renk atar , çatlama yapar , ufalanır. Artık hangisi hangisi bilemiyorum ? Benim aldığım var , şeffaftı , şimdi hafif sarı oldu mesela.

Kaç senede sararma oldu hocam ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:57 ----------

Fiyat farkının temel sebebi marka

Acaba öyle mi diye düşünüyorum hocam ama 24 Ay garanti var diyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:58 ----------

Uzun olanı almanızı tavsiye ederim. Konfor olarak daha iyi olacaktır.

İşte asıl benim merak ettiğim konu budur . Şimdi 12 Cm lik bir fark ahım şahım konfor farkı yaratır mı ? Yani ne kadar uzun o kadar daha çok mu rahat ederim ?

Motor kullandığım zamanlarda orijinal cam ile 1200 GS kullandığım zaman belli bir surette sonra rüzgardan dolayı kafamı sabit tutmakta zorlanıyorum. Cam üstüne takılan 12 yada 15 cm yüksekliğinde bir aparatindan aldıktan sonra problem ortadan kalkmıştı.

Motosikleti
Yok
Merhaba arkadaşlar motoruma tur camı almak istiyorum ama fiyatlar çok yüksek . Benim merak ettiğim konu bu iki cam arasında sadece 12 cm fark var ama neden fiyatı bu kadar farklı oluyor ? Hangisini almam daha mantıklı olur ? Benim tur camı almamın sebebi motoru kullanırken aldığım rüzgar rahatsız ediyor

https://www.feyizoglu.com/honda-pcx...waxUU_dulGGIL_OWjtTZiRNcjc6FapLRoCKWsQAvD_BwE

https://www.kalyoncumotor.com/urun/honda-pcx-2021-on-tur-cami-siyah

Biri GP Kompozit biri Monero markasıdır

Tur cami yerine deflektor de kullanabilirsiniz. Etrafta tanidiklarinizda varsa denemenizi oneririm. Boylece eger motosikletinizi satmak istediginizde deflektorunuzu yeni alacaginiz motosiklette kullanirsiniz. Bir de tur cami uzun yolda iyi de sehir icinde sicakta bayiltiyor dusuk suratlerde.

12 santim bir tur camı için az bir rakam değil, çok farkını görürsün. Misal birinde yüzüne rüzgar değmez, sen dersin ki bu iyiymiş, ama 1-2 saat sürüşten sonra boynunda bir ağrı ağırlık hissedince rüzgarın kaskında patladığını anlarsın. Tabi bu fiyat farkı sadece uzunlukla alakalı değil. Kask vizörlerini düşün mesela, bazılarına tırnağın değse çizilir, bazıları bir süre sonra sanki film çekilmiş gibi renk alır.

Deflektör daha iyi seçenek bence.Yüksek tur camı deflektörden daha yüksek direnç oluşturuyor ve normal camına göre daha çok esniyor.Bağlantı yerlerinden çatlama kırılma riski olabiliyor.Deflektörde bu sürunlar olmuyor.
Ben vizörü açsam yüzüme vurmuyor rüzgar o derece memnunum deflektördem.

Arkadaşlar Deflektör daha iyi seçenek diyorsunuz ama benim PCX motorumda orjinal cam var Deflektörü neye takacağız ?

Yani Bana 67 CM lik olanı al ve üstüne Deflektör tak mı diyorsunuz ?

Son düzenleme:
Fiyat farkının temel sebebi marka

Konuyla alakası var mı? bilmiyorum. 2006 model ford focus marka otomobilimin sağ arka stop farı kırıldı. Yedek parçacıdan orginal abi bu far dediğini aldım bir senede matlaştı çirkin bir görüntü oluşturuyor. Sol arka far fabrikanın taktığı hala onbeş sene olmasına rağmen pırıl pırıl en ufak bir matlaşma solma yok.

Deflektör daha iyi seçenek bence.Yüksek tur camı deflektörden daha yüksek direnç oluşturuyor ve normal camına göre daha çok esniyor.Bağlantı yerlerinden çatlama kırılma riski olabiliyor.Deflektörde bu sürunlar olmuyor.
Ben vizörü açsam yüzüme vurmuyor rüzgar o derece memnunum deflektördem.

Normal kullandığın camın üzerine takacaksın.

Motorumu Pazartesi günü sattım . Kullandığım süre boyunca Honda PCX 125 Uyumlu Ön Cam 79 cm kullandım çok memnundum ve sonuna kadar parasını hakediyor . Tek eksisi keşke Genişlik biraz daha uzun olsaydı daha tatlı olurdu.

Motosikleti
Yok
Soyle bir ornek vereyim daha onceki sorulardan dolayi. 2018-2020 Forza 250'deki cam ile 2021 Forza 250 'deki cam arasinda 4cm fark var. Kullananlar o 4cm'lik farkin inanilmaz etkisi oldugunu soyluyor. Bu konuda Alisan Fidan'in videosuna bakilabilir.

Normalden uzun cam kullanilmasinin birkac sorunu var;
- Malzeme kalitesine bagli olarak ses yapma olasiligi ve ruzgardan dolayi fazla esneme sorunu.
- Uzun cama yagmurlu havalarda su veya camur geldiginde, yolda giderken onunuzde gorme alaniniz azalabilir.
- Uzun cam sicak havalarda ruzgar gelmesini engelleyince surucu ruzgar alamiyor, serinleyemiyor.

Deflektor kullanildiginda yukseklik ayarlanabilecegi icin bu problemlerin hepsinin ortadan kalktigini deneyimledim acikcasi. Kullandigim motosikletten gelen elektrikli on camin artisini saymiyorum, o basli basina harika bir sey.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Soyle bir ornek vereyim daha onceki sorulardan dolayi. 2018-2020 Forza 250'deki cam ile 2021 Forza 250 'deki cam arasinda 4cm fark var. Kullananlar o 4cm'lik farkin inanilmaz etkisi oldugunu soyluyor. Bu konuda Alisan Fidan'in videosuna bakilabilir.

Normalden uzun cam kullanilmasinin birkac sorunu var;
- Malzeme kalitesine bagli olarak ses yapma olasiligi ve ruzgardan dolayi fazla esneme sorunu.
- Uzun cama yagmurlu havalarda su veya camur geldiginde, yolda giderken onunuzde gorme alaniniz azalabilir.
- Uzun cam sicak havalarda ruzgar gelmesini engelleyince surucu ruzgar alamiyor, serinleyemiyor.

Deflektor kullanildiginda yukseklik ayarlanabilecegi icin bu problemlerin hepsinin ortadan kalktigini deneyimledim acikcasi. Kullandigim motosikletten gelen elektrikli on camin artisini saymiyorum, o basli basina harika bir sey.

Benim xmax'da orjinal camla bütün rüzgar kaska geliyor. Minicik bir deflektör olsa çok rahat edicem ama bir türlü ona sıra gelemedi.
BU yaz almayı düşünüyordum ama bütün yaz toplam 300km yol yapmayınca ki bunun 130km kadarı sadece bir gün Büyükçekmece - Gebze gidiş dönüş oldu, erteledim yine. Sonbaharda lastikleri değiştirmeyi düşünüyorum, örtülü ödenekte para kalırsa deflektör bakıcam artık.

Motosikleti kışın kullanacaksanız kısa olanı tavsiye ederim yazında uzun olanı neden derseniz yağış olduğu zamanlarda uzun camdan pek bir şey gözükmüyor özellikle kar yağışında baya yandan bakıyorsunuz. Ancak yazın çok keyifli olur uzun camlar, su itici kullanırsanız yazın yağmur suyu akar gider.

Motosikleti
Yok
Benim xmax'da orjinal camla bütün rüzgar kaska geliyor. Minicik bir deflektör olsa çok rahat edicem ama bir türlü ona sıra gelemedi.
BU yaz almayı düşünüyordum ama bütün yaz toplam 300km yol yapmayınca ki bunun 130km kadarı sadece bir gün Büyükçekmece - Gebze gidiş dönüş oldu, erteledim yine. Sonbaharda lastikleri değiştirmeyi düşünüyorum, örtülü ödenekte para kalırsa deflektör bakıcam artık.

Seffaf olani kullaniyorum. parasini hak ediyor, uzun yolda mikemmel :)

https://www.**********.com/urun/gp-kompozit-cift-baglantili-universal-deflektor-universal-2

12 cm baya iyi değer, muhtemelen malzeme farklılıkları da vardır. Bütçe el veriyorsa ben olsam uzununu alırdım, scooterda isterse 1 metre olsun sırıtmıyor zaten.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar