TUR CAMI HAKKINDA

günaydın herkese. MT-25 için 47 cm tur camı takmayı düşünüyorum. Rüazgarı kesme konusunda hissedilir derecede faydası olur mu? Hatta bir de üstüne deflektör taksam daha mı iyi olur? Yoksa hiç uğraşma bi işe yaramaz orj hali kalsın mı dersiniz? Bilgi ve tecrübesi olanlar yardımcı olursa sevinirim

ben ybr 125 motoruma wiwi marka en büyük boy olanında 100 tl civaarında alıp kendi mühendisliğim ile sadece 10 lira kaynak parası vererek cam taktım. şimdi cam olmadan motora binmek eziyet geliyor. gögüse gelen rüzgarı tamamen kesti.rüzgar kafamın üstünden geçiyor o rüzgarda kaskın üst kısmına geldiği için hissetmiyorum bile. rüzgar kayıp gidiyor kasktan. hafif öne eğildiğim zamanda kaska bile temas etmeden üstümden geçiyor. yaparken şuna dikkat et taktığın cam hafif yatık olacak ki rüzgar kayarak geçsin yoksa motora karşı direnç oluşturur. yüksekliğini de iyi ayarla kaskın camına ve daha alt kısmına çarpmasın rüzgar. şimdilik böyle. kolay gelsin.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:49 ----------

mt 25 daha yüksek süratlere çıkan bir motor olduğu için takacağın camı rüzgar direncine karşı iyi hesaplayıp eğimini düzgün vermen lazım.

Motosikleti aldığımda üzerinde uzun tur camı vardı. Kaska vuran rüzgarın beni çok rahatsız etti.

Sonra orijinal olan kısa tur camını taktım, çok rahat ettim. Uzun yolda kullanmamam rağmen rüzgar
bana sorun olmuyor.

Bu konuda herkesin deneyimi farklı... Benimki böyle..
Sağlıkla kal..

ben ybr 125 motoruma wiwi marka en büyük boy olanında 100 tl civaarında alıp kendi mühendisliğim ile sadece 10 lira kaynak parası vererek cam taktım. şimdi cam olmadan motora binmek eziyet geliyor. gögüse gelen rüzgarı tamamen kesti.rüzgar kafamın üstünden geçiyor o rüzgarda kaskın üst kısmına geldiği için hissetmiyorum bile. rüzgar kayıp gidiyor kasktan. hafif öne eğildiğim zamanda kaska bile temas etmeden üstümden geçiyor. yaparken şuna dikkat et taktığın cam hafif yatık olacak ki rüzgar kayarak geçsin yoksa motora karşı direnç oluşturur. yüksekliğini de iyi ayarla kaskın camına ve daha alt kısmına çarpmasın rüzgar. şimdilik böyle. kolay gelsin.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:49 ----------

mt 25 daha yüksek süratlere çıkan bir motor olduğu için takacağın camı rüzgar direncine karşı iyi hesaplayıp eğimini düzgün vermen lazım.
en büyük boy belirli bi zaman sonra kesinlikle kırılır..artçı varken rahatsız olursun..zaten rüzgar camdan enaz 5cm yüksekten vurur..orta yada en küçük işini görür..amaç göğüsü korumak değilmi!

Ben de D400ug için düşünüyorum, 59cm çok büyük gelir gibi geliyor, 48cm yeni çıkarmış galiba gp kompozit. Bir de ona bakacağım

Tur camından ziyade saptırıcı deflektör daha mantıklı değilmi.Benim camın üzerinde deflektör var.Yağmurda kaskın vizörünü açsam bile yüzüme yağmur gelmiyor.Bi araştırın derim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar