Tüp taktıracağım

şöyle kocaman sanayi tüpünün motorun arkasına dikildigini düşünüyorumda :D

bana tüp işi mantıklı gelmiyor.. hemi güven yönünden hemi motorun 250 lik olması bakımından...

Mersin İl Temsilcisi
aslan besliyorsan ne yediğine bakmayacaksın diye bir atasözümüz var...
o halde kediğillerden başka bir şey bulmaısın :wiinkk:

sorununu anlıyorum, keşke daha farklı yöntemlerimiz olsaydı. mesela kıbrısta yaşasaydık. o vakit türkiyeden gelen benzini 1,5 tl ye kullanırdık :)

aslan besliyorsan ne yediğine bakmayacaksın diye bir atasözümüz var...
o halde kediğillerden başka bir şey bulmaısın :wiinkk:

sorununu anlıyorum, keşke daha farklı yöntemlerimiz olsaydı. mesela kıbrısta yaşasaydık. o vakit türkiyeden gelen benzini 1,5 tl ye kullanırdık :)

heee sen de haklısın benim motorda senınkadar yaksa bende rahat konuşur atasözü yazardım senın makina benimkinin yarısını yakıyor biliyrosun:

eğer seni 250 cc nin yaktığı canını sıkıyorsa vay halimize... ama ben öyle birşeyi asla tavsiye etmem.. düşme ve patlama olasılığı çok fazla bunun yanında güç kaybı çok fazla olur bununla beraber ince ve hassa olan motor duvarlarına zarar verebilir..

GKN

Önclikle otomobilimde lpg kullanan biriyim bunu belirtiyim. Bir çok otomobilde belirli kilometrelerden sonra sübap ayarladında düzensizlik, sübaplarda aşınma, sübap lastiklerinde erken deformasyıon ve bunun beraberinde getirdiği yağ yakma gibi sorunlar olabiliyor, çok büyük maliyetlere girmeden çözüşüyor.
Bunun sebebi, lpg gazı nın yanma esnasında benzinden daha fazla ısı ortaya çıkarması, motosikletlerde daha çok deviri sağlayan daha hızlı yanma ise, bunun önüne nasıl geçilebilir bilemiyorum. Otomobil üzerine daha çok yeni yeni sadece 1 marka extra yağlama sistemi geliştirmişken, motosikletlerde tamamen sanayi işi, atmasyın uygulamalar yapılıyorken hiççç bulaşmayın, motorunuzu satıp daha küçük hacimli bişeylr alın derim.

düştüğün zaman ölümün eğlenceli bir hal alır :) zekice bir buluş :)

Sakın öyle bir hataya düşme derim.En ufak bir kazada patlama yapabilir.Bence uzak dur :cat:

Benzin olayı madem canını çok sıkıyor satacaksın motosikletini cub tarzı alacaksın.:)

Ben Haziran'da Yamaha Crypton aldım ve yakıt yönünden çok rahatladım..:cat:

İşte Karadeniz kıyılarından bir fotoğrafı;

s6001851.jpg

Kullanım tarzına bağlı olarak 100 km.de 2.0-2.2 veya 2.5 lt. civarı benzin yakıyor.

lpg patlar havaya uçar diyenler kaç tane kazada patlayan lpg gördü allahaşkına?
bir kere nedeni bilinmeyen bir sebepten kapalı otoparkta patlama oldu otoparklara girmek yasaklandı. ne yani lpg kapalı ortamda patlıyor mu? hayır, sadece yanında bir patlama olursa kapalı ortamda onun vereceği zarar daha fazla olur düşüncesiyle önlem alıyor devlet.

geçenlerde televizyonda bir kaza haberi izledim mercedes s serisi neredeyse tanınmayacak hale gelmişti ama lpg tüpü sapasağlam duruyor, ezilme bile yok. mmo kolay kolay izin vermez zaten öyle dandik bir tüpe.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar