Tümsekten geçerken tak sesi

Bugün bayiden sıfır motor aldım. Yolda giderken tümsekten geçerken bazen tak sesi geliyor bazen gelmiyor. Bazende frenlerken geliyor. Bayiye tekrar gittim ama ön takımı ne kadar zorlasakta ses gelmedi. Sebebi neden olabilir ?

Motosikleti
Honda Forza
Aynısı başıma gelmişti. Akü yuvası büyük geliyor hopluyor diye düşünüp boşluğu kartonla doldurmama rağmen ses gitmemişti.

Geriye sadece yan ayaklık sarsıntıyla yarıya açılıp kapanıyor diye düşünüp bir daha da kurcalamadım.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
tümseğe sert giriliyorsa amortisör sonuna kadar inip tak tak sesi yapar, tümsekten yavaş geçmeyi deneyip bakın yine ses gelecek mi diye.

Model ney? Qjmotor srk125ste başıma gelmişti, bulana kadar canım çıkmıştı. Farın içinden geliyodu ses.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Arkadaş size soru sormayı öğretmiyorlar mı? Marka, model, orta sehpa aksesuar nedir? Neyin üstüne konuşuyoruz, neyi canlandıracağız gözümüzde, biz kullandık mı? Biliyor muyuz, bilmiyor muyuz?

Furşlarınız gevşek gibi duruyor, gidon üstündeki kalın somunu sökün ve altta kalan çentikli ayar somunlarını yarım tur veya çeyrek tur sıkın çözülecektir

Evet dediklerinize baktım ama görünür kısımda hiç bir şey yok. Tüm parçaları oynatmayı denedim ama oynamadı sanki gidonda boşluk var hissi veriyor ama denediğimde yok gibi yavaş geçerken gelmiyor ama biraz hızlı geçince tak diye ses geliyor. Motor Srk 400rr
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

tümseğe sert giriliyorsa amortisör sonuna kadar inip tak tak sesi yapar, tümsekten yavaş geçmeyi deneyip bakın yine ses gelecek mi diye.

Aynısı başıma gelmişti. Akü yuvası büyük geliyor hopluyor diye düşünüp boşluğu kartonla doldurmama rağmen ses gitmemişti.

Geriye sadece yan ayaklık sarsıntıyla yarıya açılıp kapanıyor diye düşünüp bir daha da kurcalamadım.

amortisörleri kendi kilomuza göre ayarlattırın

Model ney? Qjmotor srk125ste başıma gelmişti, bulana kadar canım çıkmıştı. Farın içinden geliyodu ses.

Arkadaş size soru sormayı öğretmiyorlar mı? Marka, model, orta sehpa aksesuar nedir? Neyin üstüne konuşuyoruz, neyi canlandıracağız gözümüzde, biz kullandık mı? Biliyor muyuz, bilmiyor muyuz?

Furşlarınız gevşek gibi duruyor, gidon üstündeki kalın somunu sökün ve altta kalan çentikli ayar somunlarını yarım tur veya çeyrek tur sıkın çözülecektir

Olduğunuz yerde sadece ön frene basın ve gidona ileri geri kuvvet uygulayın, gidonda bir boşluk hissediyorsanız furş bilyalarınız bollaşmış demektir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar