Tüm Tecrübeli Motorsikletçi Arkadaşlarım Bakarsa Sevinirim

Arkadaşlar,

Öncelikle benim sizlere birden fazla sorum olacak fakat ilk önce motorumu anlatayım...

Motorum Kanuni Breton 125 cc dir...Daha alalı P.tesi günü 2 hafta dolacak yani daha 0(sıfır), 220 KM oldu motorum..

Kısacası ben motora biraz modifiye yapmak istiyorum...Mesela Far Xenon , Egzoz hafif açık, motorun benzin deposunun kenarlarına baştan basa mavimsi led, sinyalleri biraz küçük almayı düşünüyorum..

Birde Jantı Sprey boya ilemi boyayacağız yoksa başka yolu mu var...

Sizce İyi bir modifiye nasıl olur..?

Bu Arada Motorum Siyah Breton...

Benden Tavsiye sana.. Motor hele bi rodajını yapsın. Hemen eksozla felan ugrasma. Yoksa acısını kötü çekersin ileride.. Motor 3000 KM olduktan sonra başla onlara. 2.si ise, Servis günlerini aksatma. 500km ilk servis. 1000 ikinci servis. Yağ değişimi ve karbürator ayarı felan. 1500 3. bakım 3000 ise genel tekrar yani bundan sonra motorun performansı Tam açığa çıkmış halidir. ( İstisnalar Kaideyi Bozmaz.)

Eyw.
Sağolasın bu bilgilendirme için..Birde benim motor gaz basınca bi tekleme filan oluyor bu durum normal mi.?

Şimdilik normaldir. Doğal olarak motor sıfır. Yavasca Açılcak 1000kmde servisi onu felan hep ayarlar. Fabrika çıkışı Karbiratör ayarları biraz farklı olur.

Keşke kendini tanıtsaydın kimsin necisin daha iyi olurdu.

Egzoz işini bir süre ertelersen daha iyi olur senin açından.Tekleme kısmıda karbüratör ayarı ile çözülür.

karbüratörde motor beklerken koruma amaçlı mum gibi bişe oluyor servise gidince söyle temizlesinler. kompresörlü hava ile temizliyorlar.benim arkadaşta 0 apache de yaşadı o sıkıntıyı.

bi kere egsozu açtırmanı tavsiye etmem bu 1 (rodajdan sonra yap yapıcaksan)
xenon far takınca milletin arkasından gidince küfür yeme ihtimalin yüksek oluyor bilgin olsun bu da 2

Şu depoaya ne sebepten led takıyosunuz anlamıyorum.
güzel güzel temiz temiz binin motora gitsin ya.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar