Tüm motosiklet ehliyeti soru ve sorunları

Gelişimden haber

Az önce aradım sertifikalar Salı yada Çarşambaya hazır olacakmış ilgili arkadaşlara duyurulur...:pr:

Dostum konunu gördüm kursu aradım hemen.

B ehliyetimi bostancı dan almıştım ama şuan karşıda oturudugum için kağıthaneden alınıyormuş. Benım sertifika hazırmış onunla gidip başvuru yapıyormuşum bunun dışında bir evrek gerekmedigini kurs söyledi. Yanlız ben yarın başvuru yaparsam nesaman çıkar acaba?

1- Sen başvuru yaptıktan kaçgun sonra aldın?
2- Polise bağış diye bir olay varmı hala?
3- Ben bostancıyamı başvursam hızlı alırım yoksa kağıthaneyemi?

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
SuSpect' Alıntı:
Dostum konunu gördüm kursu aradım hemen.

B ehliyetimi bostancı dan almıştım ama şuan karşıda oturudugum için kağıthaneden alınıyormuş. Benım sertifika hazırmış onunla gidip başvuru yapıyormuşum bunun dışında bir evrek gerekmedigini kurs söyledi. Yanlız ben yarın başvuru yaparsam nesaman çıkar acaba?

1- Sen başvuru yaptıktan kaçgun sonra aldın?
2- Polise bağış diye bir olay varmı hala?
3- Ben bostancıyamı başvursam hızlı alırım yoksa kağıthaneyemi?

aman arkadaşlar kimseyi suçlamak gibi bir niyetim yoktu ben sadece komisyonculara karşı uyarmak istedim sizi çünkü komisyoncunun her türlüsünden nefret ederim.

bu arada sertifikanın erken yada geç çıkması kursla ilgili değil, bağlı olduğu milli eğitim müdürlüğüyle ilgili. ben sertifikamı geçen perşembe günü aldım. b ehliyetimi küçükçekmeceden almıştım ama kurs kadıköyde olduğu için mecburan bostancıdaki şubeden almam gerekiyormuş polise bağış olayı yok abicim olsa da öyle birşeye girmem 10 gün de olsa beklerim. ben sadece rica ettim ve sağolsunlar ricamı kabul edip aynı gün ehliyetimi verdiler

ehliyet çok çok çok acele deilse 1 senelik geçerlilik süresi içerisinde size verilen/verilecek olan sertifikalarla kullanabilirsiniz. (ben öyle yapıyorum bi ara çıkartıcam)

standart' Alıntı:
ehliyet çok çok çok acele deilse 1 senelik geçerlilik süresi içerisinde size verilen/verilecek olan sertifikalarla kullanabilirsiniz. (ben öyle yapıyorum bi ara çıkartıcam)

ben geçende bi memur arkadaşa sordum eğer ehliyette a2 yazmıyorsa cezayı keserler demişti :pale:

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
ben işi garantiye alıp ehliyeti almaktan yanayım sertifikayı yanımda taşımaktansa. hem polise anlatamazsın o sertifikayı, anlamaz da zaten. bizim sarı basın kartları kimlik kartı yerine geçiyo içişleri bakanlığının bununla ilgili genelgesi de var ama ben bugüne kadar hiçbiryere o kartı kimlik yerine geçirtemedim 'ben bilmem beyim bilir' misali

ne yani şimdi polis beni çevirdiğinde korkamama gerek yok mu artık? inanamıyorum hala :)

Son düzenleme:
Bizim kurs şöförler odası formu için 25ytl istiyor! Yarın şöförler odasını arayıp sorucam gerçekten buradada 1ytl ise gider kendim doldururum neymiş yani form?

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
memin1857' Alıntı:
Bizim kurs şöförler odası formu için 25ytl istiyor! Yarın şöförler odasını arayıp sorucam gerçekten buradada 1ytl ise gider kendim doldururum neymiş yani form?

eğer b sınıfı ehliyeti yoksa yani ilk kez ehliyet alıyorsan dosya alman gerekiyor onun fiyatını bilmiyorum ama b sınıfı varsa ve a-2 eklenecekse dosyaya gerek yok sadece bir form alıp dolduruyorsun onun dışında bişey yok

Arkadaşım hayırlı olsun.Bende bugün mecidiyeköydeki kursumu aradım salı gunu sertifikamı alabileceğimi söylediler.

Gerçi sorulmuş sanırım yukarıda ama aynı gün ehliyetimizi alabiliyormuyuz.

Ayrıca komisyonculara para falan kaptırmayın.Gidin formu kendiniz doldurup teslim edin. :wiinkk:

Teşekkurler... :cat:

donniedarko' Alıntı:
eğer b sınıfı ehliyeti yoksa yani ilk kez ehliyet alıyorsan dosya alman gerekiyor onun fiyatını bilmiyorum ama b sınıfı varsa ve a-2 eklenecekse dosyaya gerek yok sadece bir form alıp dolduruyorsun onun dışında bişey yok

B ehliyetim var, yarın sabah öğreneceğiz telefonla arayıp. Buraya yazarım sonucu.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
kiss_of_death_28' Alıntı:
Arkadaşım hayırlı olsun.Bende bugün mecidiyeköydeki kursumu aradım salı gunu sertifikamı alabileceğimi söylediler.

Gerçi sorulmuş sanırım yukarıda ama aynı gün ehliyetimizi alabiliyormuyuz.

Ayrıca komisyonculara para falan kaptırmayın.Gidin formu kendiniz doldurup teslim edin. :wiinkk:

Teşekkurler... :cat:

aynı gün verilmesi çok zor bide çok kalabalık acayip yoğunluk var özellikle de a-2lerde. eğer ilk ehliyetini aldığın yere başvuruyorsan ertesi gün kesin alırsın eğer bir aksilik çıkmazsa ama ilk ehliyeti aldığın yer değilse, diğer şubeye onay yazısı gönderiyorlar o da bir günü alıyor yani aksilik çıkmazsa böyle bir durumda da 3. gün alırsın. benimki özel rica ile aynı gün oldu amir inisiyatif kullandı sağolsun

memin1857' Alıntı:
B ehliyetim var, yarın sabah öğreneceğiz telefonla arayıp. Buraya yazarım sonucu.

ya bu tür durumlarda bazen keyfi uygulamalar yapılabildiği için insanları uyarmak istedim umarım faydası olur. uyanık geçinen insan çok ne yazıkki bunlara izin vermemek lazım. sonuçta paranın miktarı pek önemli olmasa da, enayi yerine konmak kötü olan

Son düzenleme:
ya bu parayı herkes ödüyor. şu formun ne olduğu yazılıp topic görünür bir yere asılırsa bu komisyoncular-boş insanların da canına ot tıkamaktan hep birlikte zevk alabiliriz. ayrıca buradaki sürücü kursu sahipleri bir zahmet sertifiykayı verirken öğrencilerini uyarsınlar!

Hayırlı olsun Hasan abi.Bende yrn inşallah sertifikamı almaya gidicem bu hafta içinde ehliyetime kavusurmusum tahmine göre inşşallah.Darısı basımıza hayırlısı olsun kazasız belasız kullanmak nasip olsun hepimize....

Bende bu gün çıkardım ehliyeti.Bendede B sınıfı vardı üstüne A2 aldım 55 YTL harc parası, 30 YTL'de ehliyet için. Başkada birşey ödemenize gerek yok. Millet çok çakal olmuş

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Krom' Alıntı:
ya bu parayı herkes ödüyor. şu formun ne olduğu yazılıp topic görünür bir yere asılırsa bu komisyoncular-boş insanların da canına ot tıkamaktan hep birlikte zevk alabiliriz. ayrıca buradaki sürücü kursu sahipleri bir zahmet sertifiykayı verirken öğrencilerini uyarsınlar!

ben insanları uyarma görevimi yapmak için topic açtım zaten ve daha fazla insan okusun diye canlı tutmaya çalışıyorum sürekli. insanlar bilinçli hale geldikçe bu tür yamyamlar kendilerine yer bulamayacaklardır. ya form dediğim dilekçe gibi tek sayfalık antetli bir kağıt parçası tamamen gereksiz bir bürokratik işlem kimlik bilgilerini filan yazıp diğer belgelerine ekleyip polise veriyosun

FIRFIR' Alıntı:
Hayırlı olsun Hasan abi.Bende yrn inşallah sertifikamı almaya gidicem bu hafta içinde ehliyetime kavusurmusum tahmine göre inşşallah.Darısı basımıza hayırlısı olsun kazasız belasız kullanmak nasip olsun hepimize....

saolasın cümlemize nasip olsun

Son düzenleme:
donniedarko bence güzel bir uyarıda bulunmuş teşekkürler. O sattıkları forma hiç gerek yok. Harc (54,900 lira) ehliyet kartıda (30 lira) işte tüm masrafınız bu başka birşey isterlerse bence sorgulayın

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar