B sınıfı 125 cc ye kadar motor kullanacak diye bir hatta kanun metni hazırlığı bile yok. Ben daha yeni ceza yedim 658 ytl cik. B sınıfı ehliyette vardı polisten yediğim azarda yanında kar kaldı. cezayı ödeme işlemlerine gittim ordaki bir polis memuru ile sohbet ettik 8000 üzerinde bursada motorun bağlandığını şöyledi. Ve bu ehliyet işinin bir şöylenti olduğunu ve şöylentiden devletin çok karlı çıktığını polis memuru tek tek bana anlattı bu işler böğle yürürmüş kardeşler. Polisin ağzından aynı şu cümleler bize emir gelir hiçbir şey yapmayın bırakın gezsinler diye sonra da ani bir emir gözlerinin yaşına bakmayın para lazım, sadece bursa için konuşalım 8000 üzerinde motor diyiyorlar bunu 658 ile çarp ne kadar para yapıyor sadece motordan kazanılan para arada bir de trafikteki arabaların canına okuyorlar. Cari açık nasıl kapanacak başka türlü. Şimdi gelelim diğer meseleye motor ehliyeti almaya karar verdim gittim kurslar ile görüştüm kurs sahibi dediki ben sana sınav sorularını vereceğim çok basit rahat geçersin direksiyon imtihanı da kap motorunu gel, ve bende bu iş için sevgili kursa tam 160 ytl para vereceğim. Bana verdiği eğitim ne geçmiş yıl imtihan soruları vay be ne güzelim memleket, şunu anladım ki arkadaş eğitim eğitim diyiyor bu memlekette neyin eğitimi, eğitimin adı var kendisi yok. Kendimi çoğu zaman yolunacak kaz gibi hissediyorum etim de butum da olsa bari,devlet eline düşersem o yoluyor ondan kaçıyoz başkası yoluyor. Fazla lafı uzatmıyayım da formulite icabından öteye gitmeyecek olan şu ehliyeti alalım da rahat rahat gezelim rüşvetçi haramzade polis amcalarla fazla yüz göz olmayayım.