arkadaşlar sınavda, yapılış tarzıda sorulada, soruların ele verilişi de sonra aynı sorulardan çıkmasıda ,özel eğitim kurumlarının zihniyeti de yahu herşey yanlış ..yani bakıyorum da doğru yapılan hiç bişey yok bu ehliyet eğitimi ve alma konusunda.. ha bide unuttum buna rağmen sanki bi eğitim veriyorlamış gibi para felan alıyorlar harçlar vergiler. ulan bari okadar para alıyorsun düzgün bi sınav yap mesela
- adam gibi soru sor her yerden çıksın insanlar teoriğini öğrenmek zorunda kalsın soruları verme..
-adam gibi ehliyet sınavı yap ,git gel olmasın her hareket test edilsin kolay kolay geçiş verilmesin..
-trafikte adamı takib et kazası olursa puan cezası ve ama doğru düzgün olsun yoksa al ehliyetini milletin canına da kast etmesin..
bu söylediklerim hem B için hemde A2 için geçerlidir.. hatırlıyorum da A2 alırken,sadece arabayı düzgün kaldırdım diye ilk çalışmamızda arabayla adam "yav sen biliyon gardeş bu işi yaa bas bagam gidelim bizim eve deyip, evine götürmüş ,genç hanımını evde bulamayınca yakında olan kayınvalidesinin evine götürtmüş daha sonra da karısını sille paça bebesiyle evden almış arabada da kavga edere "sen nassı benden habersiz anana gidesin "muhabbeti çekmiş daha sonra da başka bi arkadaşını almaya götürtmüş akşamda o arkadaşıyla gazinooya gidip dağıtma çıkışta da arabayla hatunlra gidip alem yapma planları yapmıştı.. tüm bunları yaparken ben direksiyonda (sanki özel şöförüyüm) bazen emniyet kemerimi takıp (ki taklıydı) direğe bindirerek ziyan bi canlıyı ziyan etmeyi düşünmüştüm ,öğrenci olduğum için ve adamda da kontrol ayakları olduğu için kısaca sorumluluk adamda olduğu için suçlu da olmayacaz ve bir virüsü ortadan kaldırmış olmanın mutluluğunu duyacaktım.
evet kısacası..sistem çökmüş,sonuşta dışarda olan ölümlü kazalara şaşmamak lazım. dışarda orman kanunları geçerli ,başka bi başlıktada önümüze kıran minübüs şöförünün elinden haklı olan otobüs şöförünü nasıl kurtardığımı yazmıştım ama burada uzatmicam şimdi..
istediğim bu faydalı başlığı herkes okusun ve yanlışı değiştirmek için üzrine düşen görevi yapsın..bilgisayarın karşısında boşuna kör olmayalım;dışarıda da boşuna hayatımızı tüketmeyelim gerekeni gerektiği yerde yapalım. bir kişiyi düzelte bilirsek kar kardır..
saygılar