50 CC Ehliyet Gerektirir Mi ? İzlenimlerim...
Trafik kanununda ehliyet sınıfları belirlenirken motor hacimleri esas alınmıyor
Motorlu Bisiklet için A1, Motorsiklet için A2 ehliyet gerekir ve 17 yaşını bitirenler alabilirler.50 cc lafı sadece motorlu bisikletin tanımında geçer.
"Motorlu bisiklet: Silindir hacmi 50 santimetre küpü geçmeyen, içten patlamalı motorla donatılmış ve imal hızı saatte 50 km’den az olan bisiklettir."
Sürücü belgesi sınıfları :
MADDE 38- Sürücü belgeleri, kullanılacak araçların cinslerine ve gruplarına göre aşağıdaki sınıflara ayrılmıştır.
“A1” Sınıfı Sürücü Belgesi ,
Motorlu bisiklet kullanacaklara,
“A2” Sınıfı Sürücü Belgesi,
Motosiklet kullanacaklara
Bilgiler Böyle Fakat bir çok firma 49 CC Motor üretmekte 8 15 yaş arası benzinli bunlardan biride
http://www.akuluaraba.com/product_i...id=19&osCsid=bd92aaaf1bde70fd045dfb25943a2aa0
İsterseniz Modellerine Bakabilirsiniz. Normal şartlarda A1 Ehliyeti istiyor 49CC Motorlar Fakat A 1 Ehliyeti Verilmiyor.. Ama Piyasa bir çok 49CC Motorlar var 8 15 yaş için üretilen bende Telefonla ve Mail yoluyla görüştüm ..
MERHABA OZAN,
ANLAŞILIYORKİ ÇOK İYİ ARAŞTIRMACISIN... TEBRİK EDİYORUM...
EAGLE MODELİMİZ...49.9 CC... YANİ 50 CC'NİN ALTI... BİSİKLET STATÜSÜNE
ALINIYOR.. DOLAYSIYLA TRAFİGE ÇIKŞI YASAKTIR...( BU YASAĞI BİZ
İTHALATÇILAR SANAYİ BAKANLIĞI İLE YAPTIĞIMIZ ANLAŞMALI TAAHÜTNAME İLE
ŞEKİLENDİRMİŞİZ... YOKSA BU ÜRÜNÜN
İTHAL İZNİNİ ALAMIYORUZ...) PLAKA VE EHLİYET, RUHSAT GEREKTİRMİYOR...
Bana göre 50 CC Motorlar Kanuni Keeway Gibi .. Bunlar göz ardı ediliyor şimdilik E 5 e çıkarsan orasını bilemem tabiki.Çünkü bir çok yerde çalışan arkadaşım var 15 16 yaşlarında ehliyeti olmayan. 17 imi doldurmama 8 ay ver Ehliyet alana kadar kendime 50 CC bir motor almaya karar verdim.. Kesinleşince yardımınızı istiyiceğim tabiki umarım 50 CC Olayına bir çözüm getirmişizdir yardımcı olanlara çok teşekkürler İyi Forumlar