TÜM MOTORCU KARDEŞLERİM VE ABİLERİM SÖZ SİZDE APACHE RTR 150 RODAJ YAPIMI

DİĞER KONU BAŞLIĞINDA ARKADAŞLARIM SIDFIR AL DEDİLER SIFIR ALICAM PEKİ RODAJINI NASIL VE NE ŞEKİLDE YAPMAMI ÖNERİRSİNİZ ARKADAŞLAR ÖZELLİKLE APACHE KULLANICLARI YARDIMLARINIZI ESİRGEMEYİN

hadi hayırlı olsun,kazasız belasız kullanımlar.
güzel bir seçim 150 cc ler içinde en kaliteli ve güzeli bence :)

rodajda kesinlikle motoru yüklü kullanma
ani dur kalk yapma
mümkünse hızlanmayı (gaz açma ) yavaş yavaş yap
devamlı aynı vites ve hızda gitmemeye çalış
üsr devirlerde vites degiştirme
ilk yağlamayı bu şekilde geçirmeye bak
2. yağlamaya kadar hafiften hızını yükseltmeye bak
rampa aşagı egimli yollarda hızını yükseltmeye çalış motoru yormadan,zaten sende farkına varacaksındır çekişinden,gidişinden ve yakıt sarfiyatından hadi kolay gelsin.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Sitede rodajla alakalı tonla bilgi var biraz aramayla ulaşabilirsin. Bir de caps lock tuşunun işlevinden habersizsin sanıyorum.

şu rodajlarda hız sınırı vermekten vaz geçin artık... devir sınırı verin 6000 devirden yukarıya çıkmayın işte bu kadar basit tork makinalarında ise 3000-4000 devirden yukarı çıkmayın.

Motoru fazla ısıtmamaya bak 1 saat kullandıktan sonra dinlendir motorunu.Söylenen hız ve devir sınırları sadece motorun fazla ısınmaması içindir çünkü ısı daha çok aşınmaya yol açar.Kısa bir şekilde de gazlayabilirsin.

aslında rodaj hakkında en iyi en güvenilir motorunda en iyi performans verecek rodaj şekli kullanım kitapçığında yazar
Kendimden örnek vereyim motorumu ilk aldığım gün satan bayii 40 km üstüne çıkma dedi sonra bi arkadaşım yok normal kullan öyle kullanma falan dedi buraya geldim gene tam net bişi yok ancak en son düşündüm ki bunu tasarlayan adamlar herkesden iyi bilir dedim ve kullanım kitapçığına baktığımda motosiklet üzerinde sürüş ortalama 30km/h olacak şekilde kullanıcının istediği şekilde sürülebilir yazıyordu yani istersen 1 saat boyunca motorla 30 km hızla git istersen yarım saat 60 la git ama ortalaması 30 olması gerekiyor

Tabi şu da bi gerçek ne olursa olsun ani hızlanma fren yapma motoru zorlama rodajda olsun olmasın motora zarar verir ve istenilen bir durum değildir

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
kardeşim en güzel rodaj kitapçığında yazanı ne ise o. ne yazıyor kitapçığında ilk 1000 km 50 km ve civarı.
bende aynı motoru kullanıyorum 4 bini geçti şuan yakıtı km de 9 ila 12 kuruş arası değişiyor kullanmana ve şehir içi şehir dışı durumlarına bağlı olarak. benim yaptığım rodaj ilk yağlama yani ilk 500 km 50-55 km üstüne çıkmadım devir olarak ta 5-6 bini fazla geçirmemeye çalış sonraki 500km de 7 bin devre kadar her vites arasını sık sık gezdirdim motora (1. vites hariç)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar