selamlar
kardeşim motorları yaparlarken amaçlanan maximum hıza göre gidon açısını ayarlıyorlar, yüksek hızda kafa sallamanın sebeplerinden birisi bu. ikincisi ise hızlandıkça on tekerleğin üzerindeki ağırlığın azalarak ön gidonun yükselmesi ve dengeyi bozması . eğer ön kısmın yüksekliğini biraz azaltırsan daha yüksek hızlarda kafa sallamaya başlayacaktır. ama 100 veya 110 km hız iyi bir hız daha fazlası gereksiz.
Aynen zaten kesersem altı yere sürter. Kaldırım dağ taş dinlemiyorum şu an. Her yerde gidiyor rahatça. Hız yapsın diye bunlardan feragat edemem.
Eksozun ölçüsü sana kalmış, ne kadar sığdırabiliyosan. Bu salyangozun espirisi eksoz gazını burada biriktirip, pistonu geri teptirme amaçlı. Yani ne kadar çok geri tepme o kadar güzel devirlenme. Şasi durumuna göre gözede batmayacak şekildde mobilet eksozlarını doldur. KTM250 ( adamın isminide bilmiyoruz ) elindeki salyangozun giriş çıkış çaplarını vermiş.Ondan feyz al. Salyangozun tüpe doğru olan çıkış çapı ne kadar ufak olursa eksoz gazını burada rahat biriktirebilir. Eksozun hiç bir noktasında kaçak olmamasına özen göster.
Sığdırdığım şekilde yaptım bugün. Birazdan paylaşacağım inşallah.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:12 ----------
Sabah hava sıfırın altındaydı. Dünde kar yağmıştı eridi geri. Önce buzları temizledim motordan. :mrgreen: Bu havada motora binmek sıkıntılı iş yola çıkınca farkettim.
Sanayiye vardım eski eksozu söktüm. Bunlarda yeni çıraklarım.
Salyangozun sağlamlığını test ediyor. Üstünden geçti baktı sağlammış.
Daha önceden MZ için olan orjinal eksozu paylaşmıştım. Ona benzer birşey yapmak için eksozcuya gittim. 45lik borudan U şeklinde büküm yaptık. Dışarda çat ayaz var. Ve ben sanayide ki yağ sobasının hastasıyım. İmkan olsa eve bile kurarım. :mrgreen:
U demiri bu şekilde.
Elimde önceden kalan deveboynu vardı. Ucunu kesip yerine taktım.
Bükdüğüm boruyu denedim baya büyük oldu.
Ortadan kesip parça çıkardım. Göz kararı kestim ama tam yerine göre oldu.
Sonrada tek tek parçaları yerinde puntaladım.
Bişeye benzemeye başladı.
İkinci mobilet eksozunun sadece ucunu kullanıyorum.
Mobilet eksozunun içinden çıkan borunun çapı 25 mm. Deveboynu ise 45. KTM250'nin verdiği ölçü ise 50-30. Benim orjinal çıkış zaten 45di o yüzden öyle devam ettim. Orana uygun olan 25lik boru buydu onu kullandım.
Parçaları halledince eksozcunun yanına gittim yine. Tüp için birşey yapmadım MZ eksozundan çıkan parçayı taktım. Matrax33 kızma buna. :mrgreen: Uygun parça bulmak baya zordu onlara.
Benim puntaladığım yerleri karpitle kaynattı.
Ordanda gelip hemen üstüne taktım. Görsel olarak diğerlerinden iyi. Dahada iyi olacak inşallah.
Akşamın soğuğunda motoru zor çalıştırdım. Sabahtan beri çalışmıyordu. Soğuk haliyle pek deneyemedim açıkcası. Bi an önce toplanmam lazımdı dükkanı kapatmak için. Biraz turladım soğuk haliyle. İlk izlenim fena değil.
Borunun bağlantı yerine kelepçe yapmadım daha. O yüzden ordan baya gürültülü ses geliyor. Ordan çıkış olduğu için tüpde vazifesini tam yerine getiremiyor.
Motoruda orda bıraktım soğukta gözüm yemedi binmeyi. :mrgreen: Aksaray'ın ayazı çok fena oluyor.
Salyangoz kısmına ve tüp kısmına koruma sacı yapmam lazım. Hem bacağımı yakmasın diye. Hemde güzel durması için. Onu yapacak sacıda buldum orda. Cumartesi inşallah devam edeceğim.
Bu kaçınca eksoz bilmiyorum. Ama ilk defa bu eksoz içime sindi. Görüntü olarak çok güzel olacak inşallah. Üstünün muhafazasınıda yaptığımda orjinal duracak.
Şöyle birşey yapmayı düşünüyorum becerebilirsem.