Xarex Sağolasın.
KTM250Estağfirullah tabi ki kızmam. Ama bencede ayrı bir başlık açsan güzel olur. Yani burda paylaşman benim için sorun değil. Ama salyangoz eksozu eski olup senin gibi yeniden yapmak isteyenler için kılavuz olur. Googlede arayan bile bulabilir başlığını. Bugün takip edilmez ama ilerde başkasının işine yarar. Bende bazı şeyleri bu başlıkta o yüzden paylaşıyorum. Bugün kimsenin ihtiyacı olmasada ilerde birine faydam dokunabilir diyerek.
Kaynak makinasıda pek ucuz sayılmaz. Benim kaynakta kullandığım gazaltı 2-3 bin lira vardır en ucuzu. Mecburen arkadaştakini kullanıyorum. :mrgreen: Bi ara küçük olanlardan almaya niyetlendim. İkinci eli 600e bulmuştum. Ama onlarda sorunluymuş. Punta yapmaktan öteye gidemiyormuş hemen ısınıyormuş. Çanta kaynak ucuz ama ondada kalın malzeme kaynatılır. İnce sac kaynatılmaz deler. Bide eksoz gibi içinde hava basıncı olan malzemede olmaz. Kaçırır kaynak yerlerinden.
Başka kaynakçıları gez bence. Eksozcuları gez. İşi az olan birine yaptır. Cm 1 lira diye birşey ben hiç duymadım. Eksoz ve kaynak işi kabala hesap olur.
Bende bugün biraz uğraştım eksozla. Sonra sıkılıp bıraktım. Eldeki eksozu bozup olmayacak çok tipsiz duruyordu. Senin yaptığın gibi sacdan yapmak lazım. Ama onada kasacıdaki kaynağın teli kalın geliyor. Bozuk kaynıyor. İnce tel bulmak lazım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:36 ----------
Bi süredir fotoğraf eklemiyordum. Yaptıklarımıda ekleyeyim.
Geçen pazar çok yağmur vardı ve dışarı çıkamamıştım.
Motor önden bakınca boş duruyordu. Soğutma için ızgara vardı. Hemde grenajı sağlam tutuyordu. Onu takayım bari dedim.
Önce demirini kestim. Şimdiki motor büyük olduğundan sığmıyor.
Sonrada plastik ızgarayı kestim.
Korna takacak yer bulamıyordum. Kornam yoktu bayadır. Öne takmıştım fren yapınca ön teker koparıp atmıştı. Hazır bunu takmışken arkasınada kornayı taktım.
Yerine taktım.
Buda diğer taraf.
Çamurluk çok tipsiz duruyordu. Arkasından kestiğim içinde kötü. Önü çok uzun olduğu içinde kötü. Onla oynadım birazda.
Biraz geriden tekrardan deldim.
Arka tarafı motora değiyordu. Onunda altına boru koydum.
Biraz daha güzel oldu bence.
Bugünde eksozlarımı topladım mekana gittim. Niyetimde salyangoz eksoz yapmak vardı. Birde ayak koyma yerlerini düzeltmem gerekiyor.
Korkuluğu söktüğümden beri çok tipsiz duruyordu. Bide yere çok yakındı.
Bu sefer tecrübeliyim. Önce fişleri söktüm. Geçen kaynak yaparken yakmıştım şase kablosunu. :mrgreen:
Alman MZ'den çıkan ayak koyma yerlerini kesip kaynatıp ayarladım.
Baya güzel oldu ama fotoğraf çekmeyi unutmuşum. Siz şimdilik hayal edin fotoğrafı sonra eklerim. :mrgreen:
Eksozada elimde önceden kalan deveboynu ile giriştim. Ama çok tipsiz olduğu için bıraktım. Sac büküp yapmak lazım. Eksoz kesip kaynatınca çok tipsiz oluyor.
Yada hazır ikinci el bi salyangoz bulup uydurmalıyım.
Elimdeki susturucuyla biraz oynadım. Motorun gürültüyü azalttım. Görselliğe bakacak zaman kalmamıştı. Onlarda sonra artık.
Bir arkadaştan karbüratör gövdesi buldum. O gelince inşallah rölanti sorunuda hallolacak.