Abi sağolasın yardımın için. Çarşamba günü boşum inşallah bu konuyla ilgileneceğim.
Elimde eksoz bikaç tane var. Birini pizza gibi doğrayıp salyangoz için kullanabilirim. Onun sacıda ince iyi olur bence. Çizdiğin şekle göre yaparım inşallah. Hemde onun huni gibi şekli sayesinde genişleme daralma işi kolay olur.
Ekektrot kaynağından anlamıyorum. Gazaltını baya öğrendim. Sağolsun Mehmet ve Sedat abi inceliklerini öğretiyorlar. Eksozcu hatrım geçen var ama ben önce kendim bi deneyeyim.O kadar uğraşıyor parada almıyor ayıp oluyor. Kendim beceririm diye düşünüyorum.
Tüp konusunda ne yapayım ? Elimde 4 zamanlıdan çıkan eksoz var. Onun içini söküp dediğin şekilde kapak mı yapsam ? Yoksa mz eksozunun içinden çıkanı mı kullansam ? Kağıda çizdiğin kapak sistemi vardı mz eksozunda. Tüp kısmına o eksozu kısaltıp takabilirim. İçinden çıkan parça bi karış anca gelir zaten.
4 zamanlının tüpü geniş gelebilir. Tüp ince uzun olmalı 50-60 cm civarı yeter. Motordan gelen ince boruda yüzde 70 ine girmeli, susturucudan gelen boru motordan gelen ince boruyu içeride geçmeli ki tepmeyi sağlasın. En güzeli paslanmaz sacdan büktür hem temiz bişey olsun üzerinede aliminyum plaka yaparsın perçinle hoş görüntü olur. Giriş çıkışlara da huni yaparsın