TÜBİTAK Proje yarışması(projem motosiklet için) yardım bekliyorum

Hangi Konuyu Seçmeliyim?

• Trafikte Cezalandırma

Oy: 0 0.0%
  • Motosikletlinin Toplumda ki yeri

Oy: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    4
  • Anket kapatılmış .
Evet değerli abilerim kardeşlerim Başlıkta anlaşıldığı üzere tübitak proje yarışmasına katılıyorum. Konum Projem : Motosikletin çevreden aldığı saygı veya çevrenin motosiklete ve kullanıcılarına yaklaşımları. Sağlam bir tez oluşturabilirsem projeyi kazanma şansım o kadar yüksek. Trafik kazasına karışmış olan motosiklet sürücüleri (ne yazıkki türkiyede böyle) haklı olsada bir saldırıya uğruyor yada suçlu gözüyle bakılıyor. Ve bu durumlar çevrenin motosiklete karşı cazibeliğini %0 'a kadar düşürüyor. Bazı kardeşlerim veya abilerim bu konuda ailelerini ikna edemiyor. Bu konuda bana görüşlerini bildiren herkese iyi veya kötü teşekkür ediyorum sağlam bir tez yazabilirsem belki bu konuda bir azalma olucağına eminim. Son kaza istatistiklerini herkes görmüştür en yüksek kaza oranı türkiyede. Bence bu kazalara karışmış kişilere büyük cezalar yaptırımlar getirilmesi kaza oranlarını belli bir oranda düşürebilir. Diğer Ülkelerle karşılaştırılma yapıldığında aradaki fark uçurumlar kadar büyük. Araştırmalarıma başladım sizinde desteğiniz almak istedim hepinize çok teşekkür ederim..

Moderatör tarafında düzenlendi:
projenin teması sosyal yapı olmalı,
trafikteki motosiklet algısının eğitimle alakası karşılaştırmalı olarak vurgulanaraktan;
çözüm olarak da okulda ve sürücü kurslarında verilecek, polisinden motosiklet satıcısına, sürücüsünden motorcusuna kadar bir motosiklet eğitimi tasarısı sunulmalı.
yani en gerçekçisi eğitim üzerinden yürümek olur.
diğer türlü; motorcu gözüyle duygusal bi takım değerlendirmelere girdiğinde bu proje değil sızlanma olur.
hayırlısı...

projenin teması sosyal yapı olmalı,
trafikteki motosiklet algısının eğitimle alakası karşılaştırmalı olarak vurgulanaraktan;
çözüm olarak da okulda ve sürücü kurslarında verilecek, polisinden motosiklet satıcısına, sürücüsünden motorcusuna kadar bir motosiklet eğitimi tasarısı sunulmalı.
yani en gerçekçisi eğitim üzerinden yürümek olur.
diğer türlü; motorcu gözüyle duygusal bi takım değerlendirmelere girdiğinde bu proje değil sızlanma olur.
hayırlısı...
Eyvallah abicim değerlendireciğim bu dediklerini. son yıllara bakıldığında motosikletlerin kazalara davetiye çıkartığı aşikar seninde dediğin gibi eğitim abi eğitim.

bunların yanı sıra neden motosiklet kullanımını arttırmalıyıza da değinilmeli

Duyduğum bir istatistiğe göre dünyada maymunların saldırısıyla ölme riskimiz uçak kazasında ölme riskimizden çok daha fazlaymış..Bu şekilde bir temayı ve benzerlerini (araştırarak tabi) eklemelisin bence....
Bu arada alakasız belki ama..Bozüyüklüyüm bende..gelebilsem sohbet ederdik ama şu aralar imkansız...:silent:

Ne projesidir bu? Yani TÜBİTAK'ın yurt dışına çıkmak ve oarada doktora sonrası araştırmalarda bulunmak isteyen araştırmacıları desteklemek için yazılanlarından tut da ilkokul öğrencilerinin yapacağı projelere kadar farklı statü, beklenti ve standartlarda projeleri oluyor. Senin yazdığın hangi destek kapsamında ne projesi olacak? Biz nasıl katkıda bulunabiliriz? Görüş mü verelim, anket mi dolduralım, doldurdulmasını istediğin anketin maddeleri düzgün yazılmış mı onu mu denetleylim, topladığın verileri uygun analiz etmiş misin ona dair görüş mü sağlayalım, araştırmanın tasarımının araştırma sorularına uygun olıp olmadığına dair görüş mü verelim?

Projenin ne projesi olduğunu, kapsamını ve bizim nasıl yardım edebileceğimizi daha net yazarsan ben yardım etmek isterim.

Ne projesidir bu? Yani TÜBİTAK'ın yurt dışına çıkmak ve oarada doktora sonrası araştırmalarda bulunmak isteyen araştırmacıları desteklemek için yazılanlarından tut da ilkokul öğrencilerinin yapacağı projelere kadar farklı statü, beklenti ve standartlarda projeleri oluyor. Senin yazdığın hangi destek kapsamında ne projesi olacak? Biz nasıl katkıda bulunabiliriz? Görüş mü verelim, anket mi dolduralım, doldurdulmasını istediğin anketin maddeleri düzgün yazılmış mı onu mu denetleylim, topladığın verileri uygun analiz etmiş misin ona dair görüş mü sağlayalım, araştırmanın tasarımının araştırma sorularına uygun olıp olmadığına dair görüş mü verelim?

Projenin ne projesi olduğunu, kapsamını ve bizim nasıl yardım edebileceğimizi daha net yazarsan ben yardım etmek isterim.

Benim projem sosyoloji alanından giricek toplum için çözüm olan bir proje olucak daha tam olarak konuyu belirleyemedim çünkü çok geniş bir konu motosiklet konusu. Buda proje açısından çok sakıncalı bir hareket olur, ilk önce toplumun görüşlerine ihtiyaçlarına görede çözüm oluşturmaktır. Anket işi en son iş abi şuanlık görüşleriniz yeterli örneğin su konu hakkında şöyle yapabilirsin şu konu şöyle çekinmeden yazabilirsiniz abi. Şimdiden teşekkürler..
KONUYU GÜNCEL TUTALIM LÜTFEN !

Güncel kalsın madem... ;)

Sormak istediğim şu. Sen öğrenci misin? İlkokul, orta okul, lise üniversite lisans üstü? Yoksa doktoralı bir araştırmacı mısın? Bunların her birisi düzeyince TÜBİTAK destekleri var ve hepsine proje deniyor. Dahası mesela doktoralı araştırmacıların yürütücü olabildiği birden fazla çeşit proje var. Sadece bunlar içinde Kamu kurumlarının ihtiyaçlarını karşılak üzere yapısal değişiklikleri yöneten projeler var, alt yapı projeleri var, kısıtlı bütçeyle kısıtlı zamanla yapılacak ama hızlı sonuçlanan hızlı destek projeleri var. Sen bunlardan hangisini yapıyorsun? Yani TÜBİTAK projesi çok çok genel bir laf. Hangi düzeyde olduğu hangi proje desteği başlığı altında olduğu hangi kriterleri sağlaması gerektiği bakımından araların uçurumlar olan farklar yaratıyor. Sosyolojiyle ilgili bir lise öğrencisinin hazırlayacağı proje kapsamı ile yurt dışında 2 yıl doktora sonra araştırma yapacak olan bir araştırmacının yazxacağı proje aynı genel konuda olsa bile farklı destekler kapsamındadır ve ona göre farklı standartları sağlaması beklenir.

Uzun lafın kısası kaça gidiyorsun?

Lise son sinif ogrencisiyim eger projemle derece yaparsam universite yerlestirmede extra puan getiriyor yani lise okuyorum daha

algı neden kötü ;kazalara karışma değil 2,3 bine motor satıp bunu sosyo kültürel yapısı kötü olan biri kolaylıkla alırsa hele birde genç ise ,egzozu açıp,kaldırımdan sürme,tüm motorcular makas yapıp ya da sağ şeritten sollaması gibi daha kendimizin motosiklet kültürü gelişmemişsse o proje gecerli olamaz .ancak önce motosiklet sürücülerinin konu alıp bunların eksikliklerini bildirmelisindi objectif olsun algıda durup dururken yaratılmaz sonra tabular yıkılabilsin

Aslinda once suruculere oncelikli canini hice sayan motorculara egitim verilmeli diye dusunmeye basladim egitimi ele almak sizce nasil bir fikir?

Ceza!
Bana göre ceza yöntemi bizim toplumumuzda kanıksanmış bir yöntem. Yasakla gitsin.
Ne medeniyete ne özgür düşünceye ne de mantığa uygun bir yöntem.
Kaza istatiskleri yayınlanıyor iyi güzel. Ama bu ülkede siz hiç "Yol" un, belediyenin, karayolların hatasından dolayı bu tür bir istatistiğe girdiğine şahit oldunuz mu? Yolun eğimi yanlıştır, kot farkı vardır, uyarı levhası yoktur, ışıklandırması yanlıştır, drenajı hatalıdır kaza olur istatistiğe belediyeye, devlete dava açılmasın diye sürücü hatası diye geçer.

İnsanlar için var olan bir devlet anlayışı ve hükümetler tarafından yönetilmiyoruz mmalesef. Halk kulluk için var anlayışından bir adım ötede değiliz hala.

Bu işin başı eğitimdir. Ama bunu ne biraz önce yazdığım nedenden dolayı devvlet ister ne de hükümetler.

Siz bütçesine her yıl trafik cezalarından da şu kadar gelirim olacak diyen bir başka devlet anlayışı, hükümet gösterebilir misiniz bana? Bırakın onu hükümet çalışanlarının hangisi trafik kurallarına uyuyor. Bürokratları dahil.

Kazalar... Ağızlarına plesenk etmişler kazalar hız yüzünden oluyor. Eeee Almanya'da bazı yollarda hız sınırı yok. O zamman kazalarda Almanyanın birinci çıkması lazım değil mi? Hala 1900'lerde üretilmiş araba standartları ile yasa yapmmaya çalışıyorlar.

Bu iş rant işi.

Eğitimsiz bir toplum kulaktan dolmma oynar. Ne derseniz ona inanır. Sorgulamaz. Bunun sonuçlarından biri de Trafik'dir. Trafik kazalarını ya da bir başka konuyu eğitim ve yerleşik kurumlar olmadan çözemezsiniz.

Bunu çözmek de "politikacı" denilen sınıfın veya siyasetin işine gelmez.

Allahın takdiri dediniz mi biter.

İlk olarak motosikletin toplumumuzdaki yeri, toplumun motor sürücülerine bakışları, önyargıları, televizyondaki haberlerin toplumda motorculara karşı yarattığı izlenim, geçen gün tek teker yapanı çekmiş atv adam öldüren milyon doları götüreni degilde, tek tekerciyi çekiyor anlamak mümkün degil. Dünyada ve türkiye de motosiklet kullanım oranları, ölüm oranları, motosiklet sürüşünde egitimin yeri, sürücü kursları vs. güzel bir rapor hazırlarsan devlete de sunup, kanun tasarısı hazırlanmasından tut her türlü araştırmada kullanırsın. İstatistiklerin gerçek verilere dayansın. Lafta olmaz anket siteleri var sorularını oluştur burdan linki at. Tez yazmaz zor iştir. Yaptıgın işi ciddiye al destek olalım.
Saygılar.

Eyvallah abilerim konu netlesiyor sayenizde tum yazdiginiz cevaplari inceliyorum tartiyorum dediklerinizin hepsi dogrudur. Hocalarima bu konu icin sorular sordum soyle bir sey varki konu ne kadar genel olursa okadar cabuk eleniyormus proje, bu yuzden onemli noktalara vurgu yapmak gerekiyor yollar ne kadar kotu olursa olsun ilk once bilinc lazim egitim lazim, kurslarda ne kadar egitim veriliyor herkes biliyor gerek b sinifi gerek a2 sinifi 29-30 kasim direksiyon sinavim var daha direksiyon dersi gormedim aradigimda aldigim cevap cok kisi degilsiniz en fazla 3-4 kisisiniz bu yuzden bi gun boyunca motora bindiricez dedi nerde egitim benim arkadaslarim girdi ayni surucu kursu, dedim naptiniz derste verdiler motoru biz dolandik adamlar cay sigara icti demeleri oldu suan cok fazla konu hakkinda dusuncelerim var egitimden tut oturmamis motosiklet kulturune kadar. Ceza sistemine gelince ceza bence en iyi yontemdir cezaya tepki gosterecegimize kurallara uymak bence daha iyi olur. Ehliyetsiz araba veya motosiklet kullanmanin cezasi 3.000 tl yi gecik bu fiyat bence az sonucta odenir ama bi 9-10 bin tl kadar olsa ozaman kimse cesaret edemez. Cezanin insan uzerinde bariz bir sekilde yaptirimlari var. En ufak ornegini vereyim daha b sinifi ehliyetim yok babamdan arada arabayi istedigimde ceza yersin veremem ehliyetini al sonra demesi bariz bir yaptirim. Gecen gun de babam hiz sinirini %10 ihlal etmis 172 tl trafik cezasi geldi niye 500 tl veya 1000 tl gelmedi eger gelseydi birdaha ceza yemeye korkardi hiz siniri 50 ise 40 la giderdi anlatabilmisimdir insallah bu sayede hem hiz yapilmazdi hemde kazalar azalir ölum oranlari azalirdi bence. Motosiklet surucusu kask takmayip yol aliyorsa bu o kisinin cahilligini egitiminin olmadigi gosterir ve bence kasksiz motor kullaniminin bariz cezasi 1000 tl yi gecmelidir. Aciklama olarakta kendi hayatini tehlikeye atma yazilmalidir. DDEDIGIM GIBI AKLIMDA BIR COK KONU VAR HANGISINI ELE ALMAM GEREKTIGINI BULSAM PROJE ARASTIRMALARINA YON VERECEGIM SAYGILAR..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar