TRK 702X alacağım — Yardım

Merhaba arkadaşlar 👋
Yakında Benelli TRK 702X almayı düşünüyorum fakat birkaç konuda tecrübeli kullanıcı görüşlerine ihtiyacım var:

1) Boy problemi
Benim boy: 1.70 cm
TRK 702X’in fabrika sele yüksekliği yaklaşık 835 mm.
  • Bu yükseklikle düz stopta tek ayağım yere rahat basar mı?
  • Özellikle trafikte dur-kalkta zorluk yaşar mıyım?
  • Bu boyla kullanan arkadaşlar var mı? Deneyimler nasıl?
2) Sele yükseklik nasıl alçaltılır?
Forumda okuduklarım:
  • Sele süngerini inceltmek
  • Lowering kit
  • Ön maşaları yukarı kaydırmak
Bunlarla ilgili:
  • Hangisi en etkili?
  • Hangisi sürüşü en az bozar?
  • Siz ne yaptınız, ne kadar düştü?
3) Kullanıcı deneyimi
702X sahipleri:
  • Günlük trafikte nasıl?
  • Uzun yolda rahat mı?
  • Offroad performansı?
  • Ağırlık, balans ve manevra hissi nasıl?
4) Lastik konusu

Fabrikadan gelen lastikler tubeless mi ?
  • Yollar/çamur/çakıllı yüzeylerde performans nasıl?
  • Siz ne takıyorsunuz? Öneriler

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
eskiden trk 502xle aynı fiyata satılıyordu ama şuan bu paralara tercih etmezdim daha iyi alternatifler var

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Merhaba arkadaşlar 👋
Yakında Benelli TRK 702X almayı düşünüyorum fakat birkaç konuda tecrübeli kullanıcı görüşlerine ihtiyacım var:

1) Boy problemi
Benim boy: 1.70 cm
TRK 702X’in fabrika sele yüksekliği yaklaşık 835 mm.
  • Bu yükseklikle düz stopta tek ayağım yere rahat basar mı?
  • Özellikle trafikte dur-kalkta zorluk yaşar mıyım?
  • Bu boyla kullanan arkadaşlar var mı? Deneyimler nasıl?
2) Sele yükseklik nasıl alçaltılır?
Forumda okuduklarım:
  • Sele süngerini inceltmek
  • Lowering kit
  • Ön maşaları yukarı kaydırmak
Bunlarla ilgili:
  • Hangisi en etkili?
  • Hangisi sürüşü en az bozar?
  • Siz ne yaptınız, ne kadar düştü?
3) Kullanıcı deneyimi
702X sahipleri:
  • Günlük trafikte nasıl?
  • Uzun yolda rahat mı?
  • Offroad performansı?
  • Ağırlık, balans ve manevra hissi nasıl?
4) Lastik konusu

Fabrikadan gelen lastikler tubeless mi ?
  • Yollar/çamur/çakıllı yüzeylerde performans nasıl?
  • Siz ne takıyorsunuz? Öneriler
Selamlar,
Yaklaşık yakın değerlerdeki özellikleriyle 2023 V-Strom 650 kullanıyorum. Biraz bilgi paylaşayım seninle. Boyum tam olarak 1.81 cm, gövdem ise standart ölçülere göre bacaklarıma göre daha uzun. Hafiften kısa bacaklıyım yani.

1-
a) Boy problemin olduğunu düşünüyorsan, mağazada mutlaka otur seleye, biraz vakit geçir; dengeye al, geri ittir, ters ayak üzerinde tut derim. Denge işi giderken olur ama dar alan mobilitesi bence çok daha kritik bir kabiliyet gerektiriyor. Seninle uyumlu mu bir test etmeni öneririm.

b) Dur-kalkta tam durmaya yakın biraz gidon kırılıyor zaten, langırt diye düz durmuyorsun, gidonla sağa kırarak motoru sol ayağına deviriyorsun aslında. Bu dengeye alma işini mağazada ve kullanacağın ayakkabıyla da bi bak. Ben mesela günlük rahat ayakkabımla arada dengeyi ufak ufak kaçırıyorsam da botlarımla çok daha sağlam hissediyorum. 5 milim yüksekliğin rahatlığını hissediyorum diyebilirim.

2-
a,b,c) En az müdahale istiyorsan maşa alçatma-lowering kit-sele alçaltma şeklinde hareket etmeni öneririm. Uzun süreli kullanma hedefin varsa ki 4-5 yıl diyebiliriz, doğrudan daha kişisel olacak çözüm olan alçaltılmış seleyi uygulamalısın derdim. Daha kısa süreli bir birliktelik düşünüyorsan sürüşe etki olarak en çok etkileyecek olan uygulama sırasıyla "maşa alçaltma", daha az etki ise "lowering kit" olacaktır. En az bozacak olan tabii ki sele alçaltma yani, onun gram etkisi yok.

3-
c) Sadece bu maddeye cevap verebilirim, 19-17 lastikli bir motosiklet ile off-road YAPAMAZSIN. Yapmamalısın da zaten. Yüklü şekilde toplam kilosu ben hariç 270-280 kg olan Suzuki'mle Derebaşı, Ağrı, Doğubeyazıt, Erzurum, Bitlis, Van gibi zorlu coğrafyalarda kullandım. Bu motosikletler toprak için uygun aletler değiller. Amortisörleri, lastikleri, ağırlığı düşünüldüğünde tehlikeli de. 280 kilonun üzerine çok hızlı şekilde düştüğünü düşünebilirsin etkisini merak ediyorsan. Düşmesen bile 200+ kilolarda o amortisörler sana yalvaracak, keçelerin içinden geçersin, sürekli dip vuracak. Sakın ama sakın Tenere videolarındaki gibi adamların hopladığı şekilde kullanabileceğini falan düşünme yani.

4-
b) Fabrikadan çıkışlı A40 Battlax var. Tavsiye edemem malesef. Daha hoş lastiklerin olduğunu okudum. Metzeler'e, bulamazsam Michelin'lere giderim. Biraz yol tutuşu istiyorum artık asfaltta. Forumda yaptığımız bir konuşmadan sonra Karoo yada Tourance düşünüyorum. Tourance daha ağır tarafta.

Mağazadaki deneyiminin burada karar vermeni sağlayacağını düşünüyorum. Şimdiden gönlünce olsun. Selametler.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
İkinci el almayı planlıyorum. Yüksek cc olması da hoşuma gidiyor. NC yi aşırı çirkşn buluyorum.
2. ellerine baktım 350den başlıyorlar bu bütçeye güzel v-strom 650 2014-15 tiger 800 2019-2020 ktm 790 890 bulabilirsin daha kabiliyetli kendilerini kanıtlamış motorlar

702x in üzerine bindim ama hiç selesine dikkat etmedim AMA Ben 174 boy ile cf 650 mt nin üzerine bindiğim de sadece tek ayak yere değebiliyordum. İki ayak kesinlikle yere basamıyordum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar