Triumph Street Triple 765s 57 bin km yetkili servis bakımı

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Son zamanlarda yeni öğrendiğim Triumph markasına sempatim artmaya başladı ve arkadaşla da bunun sohbetini yapıyorduk... Arkadaşım Naked almak istiyordu, Mt-09 düşünüyordu ama sağlamını bulma endişesi ve araba da alma mevzusu yüzünden vazgeçti. cb750 hornet baktık biraz ama sesini beğenmedi, biraz araştırdık ve en son street triple 765s almaya karar verdik. ses, güç, sağlamlık, ekonomik olması derken en uygun bu model geldi bize.

ilanlardan 320 bin tl ye 57 bin km de bulduk, 2017 model, ekspertiz yaptırdık temiz çıktı ama "egzantrik zinciri" ses yapıyordu az bir şey ve değişim zamanı da yaklaşmış... bu km lerde alacağımız bir çok motor aynı bakımı isteyecekti zaten ve motorun fiyatı da uygun gördük, 300 tl ye indi pazarlık ile... arkadaş için motoru ben kendi adıma satın aldım, yetkili serviste bakımlarını yaptır falan baya uğraştık ama bahanesiyle bu makineyi de tecrübe etmiş oldum...

bu fiyata bu temizlikte ve sorunsuz bir naked bence çok iyi, motorun resmini paylaşayım, görenler motoru yeni sanıyor halbuki 9 yaşına girecek motor; tipi bir şeye benzemiyor, bence arka teker kalınlığı dışında pek seksi durmuyor ama gücü ve sesi olayı değiştiriyor.. sanki piyasa değeri hakettiğinin altında gibi,

504om2l.jpeg

istanbul florya da Triumph yetkili servis var "Batuhan Motor"... orada egzantrik zincir + gergi, yağ ve yağ filtre değişimi, ön fren balatası ve hava filtre değişimi, buji ve antifiriz değişimi yapıldı, 30 bin tl tuttu ve fiyat uygun geldi bana...

Motorun servis kitapçığında egzantrik zinciri bolluğunu 23 pin arasında 14,948 cm altında olması gerektiği söyleniyor. ben motordan çıkan zinciri kompas ile ölçtüm ve 14,900 gibi bir değer çıktı... yani benim kompas ölçümüne göre daha 400 mikrondan daha fazla uzaması lazım servis değerleri dışına çıkması için.. Zincirin baklaları da yağ gibi akıyor, herhangi bir kesmeye başlama durumu yok, yani gideri varmış daha.

bilmiyorum böyle yüksek devir çeviren makine kullanıp bu km lerde egzantrik zincirleri ne kadar bollaşmış oluyor başka motorcularda? Triump markası sağlamlığıyla baya güven veriyor bana... hani pek fazla anlayan biri değilim ve yüksek performanslı makineler kaç km lerde bu zinciri değiştiriyor ve değişim sırasında ne derece uzamış oluyorlar bilmiyorum ama Triumph bana sağlamlık konusunda güven vermeye başladı.

3bbzat6.jpg

servis kitabında 13 kg ağırlık bağlayıp ölçüm yapın diyor, ben 15 kg araba aküsü bağlayıp ölçtüm, benim kompas biraz ucuz yollu ve bu yüzden hata payını düşünsek bile yani 400 mikrondan fazla fark var.. yani 57 bin km ye gelmiş ve henüz servis ölçü değerlerinin içerisinde olması motorun sağlamlığı/kalitesi konusunda güven verdi bana. birde ben 24 pin arasını ölçtüm çünkü 23 pin baya düşük çıkıyordu, yani zincir uzamamış desek yeridir, gerçi el ile belli oluyor baklalar el ile oynatırken boşluğu hissettiriyordu ama uzaması çok azdı... yanılıyorumdur diye 24 pin arasını ölçtüm

gfqln2f.JPG

Motosikleti
Ns200 15"
Triumph'da gergi yağ basıncı ile çalışıyor diye biliyorum, gergi arızasından ötürüde ses yapıyor olabilir. Tek aşınma zincirde değil dişlilerdede görülebiliyor, dişlilerde aşındığı zaman ses yapabiliyor hatta zincir değiştiğinde dişli değişmediği zaman ses yaptığı olabiliyor.

Zincirin ömrünü etkileyende yağ bakımlarıdır, zamanında bakımları yapılmış motosikletin genel olarak bir çok şeyi sağlıklı olur.

F54

fatih tebrikler kardeşim böyle bir motor alıp böyle bakım yapıp neden değişim yapıldığını merak edip araştırıp test yapmışsın gerçekten süper👏👏
bu motor neden yeni gibi görünür evet malzeme kalitesi güzel sağlam vs ama bu tarz motorlar yağmur çamurda kullanılmaz kullanıcıları dış etkenlere karşı motorunu korur kendisi ırzına geçer ;)
tabi bakımları yapılırsa birşey olmaz
benim arkadaş 80000 100000 de afrika alınır mı diyor evet alınır nasıl kullanıldığı kadar nasıl bakıldığı da önemli diyorum
şu hintli motorla çekildiği profil resminde eskidi artık:D

Motosikleti
Ns200 15"
fatih tebrikler kardeşim böyle bir motor alıp böyle bakım yapıp neden değişim yapıldığını merak edip araştırıp test yapmışsın gerçekten süper👏👏
bu motor neden yeni gibi görünür evet malzeme kalitesi güzel sağlam vs ama bu tarz motorlar yağmur çamurda kullanılmaz kullanıcıları dış etkenlere karşı motorunu korur kendisi ırzına geçer ;)
tabi bakımları yapılırsa birşey olmaz
benim arkadaş 80000 100000 de afrika alınır mı diyor evet alınır nasıl kullanıldığı kadar nasıl bakıldığı da önemli diyorum
şu hintli motorla çekildiği profil resminde eskidi artık:D
Abi bakımları zamanında yapılmış her araç alınır, bir aracı yürüten şey yapıldığı bakımdır. Hangi marka olursa olsun, bakım yoksa o araç arıza açmaya ve yolda bırakmaya mahkumdur.

Motosikleti
Triumph Trident 660
Çok güzel bir motosiklet kazasız belasız

Motosikleti
XV250 - FZ6
Sizdeki kumpasın aynısından bende de var, temu'dan almıştım, çok iyi çalışıyor.
Böyle güzel anlatım ve teknik konuları forumda görmek güzel.
Bence de bu motor fiyat olarak değerinin çok altında. 3. bir motor alacak olsam Trident ya da Street Triple almayı düşünürdüm.
Servis fiyatı da makul bence. Tabi kendiniz parçaları temin edip yapsanız yarı fiyatına hallolurdu muhtemelen.

Forumlardan bildiğim kadarıyla egzantrik zincirinin kontrolü sadece uzamasından değil de bir de yanal hareketinin kontrolüyle sağlanıyor. Yana doğru çekince gevşeyip fazla hareket etmemesi lazım.

Eski ve yeni gergileri de kıyaslayabilseydiniz faydalı olurmuş.
Ses kesildi mi peki bakımdan sonra?
Hazır açılmışken supap ayarını da kontrol ettirdiniz mi?

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
artık sütten ağzımız yandığı için ayranı üfleyerek içiyoruz biraz... pek merak etmediğim konuları araştırır oldum, Street Triple 765s çalıştırırken marş motoru biraz zorlanıyor gibi, benim 1200cc tiger çok rahat çalışıyor.. biraz araştırdım ve yüksek sıkıştırma oranı olan motorlar zor çalışıyormuş... Street Triple 765s modelinin silindir piston sıkıştırma oranı 12,6:1 imiş, benim Tiger 1200 ise 11:1 imiş... yani arkadaşın motoru daha yüksek kompresyon yaptığı için zor çalışıyormuş... tabi aküden de şüphelendik ve onun motordaki cca değeri 135 olan aküyü söküp benim motorlarımdan bir tanesindeki cca değeri 190 amper olan aküyü deneyeceğim birazdan... şarjı fulledim iki akününde. amper metre var, bir yandan marş sırasında gerilimler kaç volta düşüyor onu da görmüş olacağız..

yüksek sıkıştırma oranının avantajı yakıt verimliliği ve düşük cc de yüksek performans imiş, buna karşılık ömür kısalması ve ve yüksek oktanlı benzin ihtiyacı oluyormuş zira yakıt ve hava çok sıkıştığı için buji patlatmadan önce yakıt kendisi patlayıp piston üst ölü noktaya gelmeden patlama oluyor ve bu sefer performans düşüyor ve mekanik parçalar aşınıyor...

düşük sıkıştırma oranının avantajları ise uzun ömür ve ve motor bloğunda daha ince bir tasarım ile ucuz üretim imiş... bunun yanı sıra turbo beslemeye daha yatkınmış... dezavantajı ise yakıt verimliliği düşük ve yüksek cc den düşük güç üretiliyor olması...

yüksek sıkıştırma oranı olan motorlarda aküdeki cca değeri yüksek olması gerekiyor sanırım, yani anlık verebildiği güç yüksek olmalı.. çoğu kişinin bildiğinin aksine yüksek kapasite gerekli değil, 9 amper ideal fakat cca değerinde bu rakam değişken.. bakalım test sonucu ne olacak.
.....................................

Çoğu usta işini kara düzen yapıyor. İstanbul Ümraniye de Umut usta var, "moto analiz eksper" youtube kanalında video paylaşımları yapıyor, çok iyi bir usta ama fiyatlar biraz kazık gibi geldi bana, bu motorun egzantrik bakımı için 60 bin tl istedi, değişecek parçalar hakkında fazla konuşmadık ama 60 bin tl dedi.

Florya da Triump yetkili servis ise egzantrik bakımını 20 bin tl ye yaptı... sadece gergi yayı ve zincir değişimi yapıldı... dişli değişimi yapılmadı. egzantrik işçiliği 9 bin tl den az çünkü diğer bakımların hepsiyle beraber toplam işçilik 9 bin aldılar... genel olarak yoğun bir tamirci, işçilik ucuz gibi geldi bana ama sanırım kazık fiyatlara alıştığımız için böyle.

Şimdi Avcılar bölgesinde yeni bir usta tanıdım, sadece büyük ADV motorlara bakıyor, geçenlerde Esenyurtta tanıştığımız Afrika Twin sahibi polis sayesinde öğrendim, oraya da bakacağım uygun zamanda... Gönül ister ki herhangi bir tamirciye götürüp işimizi görelim ama yok, guru olacaksınız, her konuda guru olmanız lazım ki sıkıntı yaşamayasınız.

Tanıştığımız Africa Twin sahibi polist osmanlı torunu çıktı :D çokta iyi bir insan ama bu kadar zıt görüşte olmak üzüyor, şu fanatikliği ne zaman bırakacağız?

motoru bakıma götürmek için tam müsait olduğum hava böyle oluyor benim, inşaat işinde genelde kötü havalarda boş oluyorum, böyle zibidi motorlarını pek sevmiyorum ama işte arkadaş için binmek durumunda kalıyorum. 1400 km uzakta kendisi, motoru kaçırmamak için bana satın aldırdı, bu devirde millet bir birine düzgün selam vermezken böyle güvenilir arkadaşlıklar çok değerli bence.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
... motoru bakıma götürmek için tam müsait olduğum hava böyle oluyor benim, inşaat işinde genelde kötü havalarda boş oluyorum, ...
Anında tanıdım, E5'in en iğrenç yerlerinden biri; buradan eski havalimanına kadar olan kısımdan nefret ediyorum resmen. Kusmuk.

Anında tanıdım, E5'in en iğrenç yerlerinden biri; buradan eski havalimanına kadar olan kısımdan nefret ediyorum resmen. Kusmuk.

Hayatımda sayılıdır Basın Ekspres'den daha ileriye E5'ten gitmek/E5'ten gelmek. Berbat gerçekten.

Servis manuelinin verdiği esneme ölçülerine vs riayet etmek iyidir tabii ki.
Ama sıkıştırılmış, güçlü çalışan bloklarda egzantrik zinciri işinden çok kaçmamakta fayda var. Tüm bloklar Africa Twin gibi çalışmıyor

o triple bloklarla ilgili bir alternatör muhabbeti de vardı sanki. o aklıma geldi zor çalışıyor diyince. sesin farklılığından anlamışsındır o olup olmadığını ama aklınızada olsun.

Motosikleti
XV250 - FZ6
Street Triple 765s çalıştırırken marş motoru biraz zorlanıyor gibi, benim 1200cc tiger çok rahat çalışıyor.. biraz araştırdım ve yüksek sıkıştırma oranı olan motorlar zor çalışıyormuş... Street Triple 765s modelinin silindir piston sıkıştırma oranı 12,6:1 imiş, benim Tiger 1200 ise 11:1 imiş... yani arkadaşın motoru daha yüksek kompresyon yaptığı için zor çalışıyormuş... tabi aküden de şüphelendik ve onun motordaki cca değeri 135 olan aküyü söküp benim motorlarımdan bir tanesindeki cca değeri 190 amper olan aküyü deneyeceğim birazdan... şarjı fulledim iki akününde. amper metre var, bir yandan marş sırasında gerilimler kaç volta düşüyor onu da görmüş olacağız..

Aküdendir büyük ihtimalle bence. Sıkıştırma oranı o kadar etkilemez herhalde. Motor su kaynattıktan sonra üst kapağı taşlatanlar sanırım sıkıştırma oranını da artırmış oluyorlar. Onlar söylesin...

Motosikleti
Ns200 15"
Aküdendir büyük ihtimalle bence. Sıkıştırma oranı o kadar etkilemez herhalde. Motor su kaynattıktan sonra üst kapağı taşlatanlar sanırım sıkıştırma oranını da artırmış oluyorlar. Onlar söylesin...
Üst kapak taşlama ölçülerine göre silindir kapak contası farklı ölçülerde koyuluyor ama motosiklette rastladığımı hatırlamıyorum.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
akü testi yaptım, arkadaş motorun biraz zor çalıştığını söyleyince onun motorda takılı olan sıfır akü ile benim 3 yıllık aküyü eve çıkardım, komple şarj edip ertesi gün deneme yaptım...

arkadaşın aküsü "Lp Ltx9-4 Sla" marka model bir akü, 8 amper 135cca şiddetinde ve henüz 1 aylık var yada yok.. akü motora bağlıyken 13,09 volt geriliminde, kontağı ve enjeksiyonu açınca 12,42 lerde kalıyor... marşa basma denemelerimin en düşüğünde 10,95 volt gördü...

benim akü ise "BTZ10S-Bs" marka model akü 9 amper 190cca gücünde ve 3 yıllık bir akü, 4 ay boyunca şarj etmeden kaldı ve biraz sülfatlaşma yaşadı ama biraz hayata geri döndürdüm bunu ben ama ufak bir travması var diyeyim. akü motora bağlıyken 12,96 geriliminde, kontağı açınca ve enjeksiyonu aktif edince 12,22 lere düşüyor... marşa basınca gördüğü en düşük rakam ise 10,75 oldu...

testi videoya kaydettim, arkadaş motorun sesini de duymak istediği için kayıda aldım;

şimdi yeni bir akü alacağım zaman muhtemelen yine BS marka alırım, başta pahalı gibi gelse de uzun vadede aslında ucuza geliyor iyi bir akü...

F54

fato az paraya kıy git lityum akü al kafan rahat olsun hem küçük hem hafif hem güçlü
ben afrikaya 35 gün marş basmıyorum şakk çalışıyor

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
bugünkü denemelerde gayet normal, arkadaş bir kere motoru ölü bir z700 macerası yaşadı o yüzden en ufak şeye bile takılıyor şimdi, baya denedim gayet normal görünüyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

fato az paraya kıy git lityum akü al kafan rahat olsun hem küçük hem hafif hem güçlü
ben afrikaya 35 gün marş basmıyorum şakk çalışıyor
kıyacak param olsa acımam zaten ama işte kışın işler kötü gidiyor, kamera bile alamadım daha, yolu kaydedeyim diyorum berbat bir kayıt oluyor telefon tutucuyla...

sıkıştırma oranından da olmayabilir gerçi, benim 1200cc motorun çalışmasını da çekerim bir ara, sanki 150cc motorla marşa basar gibi o kadar kolay çalışıyor, yada çekmem ya niye çekeyim, gerek yok... start stop özelliği olan dizel arabalarda sıkıştırma oranı 24:1 lere çıkıyor gerçi, zorlansa onlar zorlanır. evet durum sıkıştırma oranından ziyade marş motorunun gücü ve aküyle ilgili olabilir.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: F54
akü testi yaptım, arkadaş motorun biraz zor çalıştığını söyleyince onun motorda takılı olan sıfır akü ile benim 3 yıllık aküyü eve çıkardım, komple şarj edip ertesi gün deneme yaptım...

arkadaşın aküsü "Lp Ltx9-4 Sla" marka model bir akü, 8 amper 135cca şiddetinde ve henüz 1 aylık var yada yok.. akü motora bağlıyken 13,09 volt geriliminde, kontağı ve enjeksiyonu açınca 12,42 lerde kalıyor... marşa basma denemelerimin en düşüğünde 10,95 volt gördü...

benim akü ise "BTZ10S-Bs" marka model akü 9 amper 190cca gücünde ve 3 yıllık bir akü, 4 ay boyunca şarj etmeden kaldı ve biraz sülfatlaşma yaşadı ama biraz hayata geri döndürdüm bunu ben ama ufak bir travması var diyeyim. akü motora bağlıyken 12,96 geriliminde, kontağı açınca ve enjeksiyonu aktif edince 12,22 lere düşüyor... marşa basınca gördüğü en düşük rakam ise 10,75 oldu...

testi videoya kaydettim, arkadaş motorun sesini de duymak istediği için kayıda aldım;

şimdi yeni bir akü alacağım zaman muhtemelen yine BS marka alırım, başta pahalı gibi gelse de uzun vadede aslında ucuza geliyor iyi bir akü...

Lp akü akımı(cca) düşük olduğu için zorlanıyor, bs akü ise usta beni inceden sal diyor. Lityum akü (lifepo4) bütçe ayarlanırsa kesinlikle tavsiye ederim. Marş motoru yerinden fırlayacak gibi çalışıyor, acayip keyifli.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar