yani aslinda garip olan su, yamaha uzerinde akrapovic ile geliyor. UK de sadece bu motora egzos ureten ve hemen hemen butun STRS lerde kullanilan racefit ile degistirmeyi planliyorum. kendileri degistirsin olmadi, yani ducati akrapovic satiyor korlas. yani satmadiklari urunleri garantiye sokmuyor, garip olan bu. neyse bilgisi olan varsa yada taktiran varsa sevinirim paylasirsa bilgilerini
Üstadım kapitalizm 101.
Akrapovic bu egzozu kendisi üretip sattığı zaman bunu atıyorum £500'e satıyor, alıyor parasını konu kapanıyor.
Bu Triumph için motorun tasarlandığı çalışma şeklinde modifikasyona gidilmesi demek. Senin benim gözümde, ya da bir mühendisin gözünde bunun bir etkisi var mıdır yok mudur falan bunlar tartışılabilir; ancak üretici gözünde baktığın zaman bu onaysız modifikasyondur ve ürün garanti dışında bırakılır.
Öte yandan sen Triumph'a gidip kendi sattıkları Akrapovic egzozu aldığın zaman, Triumph bu işten para kazandığı için =), sana bu egzozun bu motosiklet için özel olarak tasarlandığını ve Akrapovic'in özel tasarlamasından ziyade kendilerinin de
bunu onayladığını söyleyerek bunu sana £1000'e satacaklar. Böyle bir kontrol ve onay var mı yok mu, Akrapovic'in sattığı egzozun birebir aynısı mı vs bunlar tamamen ilgisiz detaylar. Bütün Dünya'da bu sistem böyle yürür, hemfikir olmayabilirsin tabi ama ben yarın motosiklet üretsem ben de aynısını yaparım. Ben kendi tasarladığım son susturucuya göre bütün sübap zamanlamalarını avansları bütün mappingi hazırladım, Akrapovic'in benim onayım ve denetimim olmadan benim motoruma özel de olsa geliştirdiği şeyin sorumluluğunu neden alayım? Akrapovic garanti versin o zaman? Bu arada bu otomotivde olan bir şeydir, şu an devam ediyor mu bilmiyorum ama AC-Schnitzer'den bir egzoz yazılım vb ürün alıp BMW'nize uyguladığınız zaman AC-Schnitzer aracın garanti süresinde kalan süre için kendisi garanti verir ve bir problem olması durumunda onlar çözer konuyu.
Velhasıl, mappingle ilgili söylediğimin arkasındayım. Egzoz üreticileri ürünlerini albenili hale getirmek için remap gerekmiyor diyebilirler. Hangi yıl bilmiyorum STRS'in motorunu da çok öyle incelemedim ama, EU5 ise çok büyük ihtimalle o da fakir çalışıyor. Taktığın egzoz doğal olarak bunu daha da fakirleştirecek. Bunun yanma odası sıcaklığını artırmaması mümkün değil. Probleme yol açar mı açmaz mı ayrı bir konu elbette. Ducati de egzozu böyle mi satıyor bilmiyorum ama, Aprilia'da mesela egzozla garantinin devam edebilmesinin tek yolu Aprilia üzerinden Akrapovic egzozu satın almak ve o egzoz satın alındığı zaman iletilen yazılımı uygulamak. Yanında yazılım vermiyor olsalar da garantide kalması için de o egzozu Ducati'den alman gerekecektir.
Maalesef üzerinde markanın adı olan şeyler kabaca 2x. Arai Chaser kaskın fiyatı 550 iken, üstünde Ducati logoları olan aynı Chaser'ın fiyatı 1100 idi.