Tren Tavsiyesi

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Merhaba;

Her zaman güvenlik konusundan dolayı uzak durdum tren yolculuğundan.Bir defa Diyarbakır'dan Ankara'ya geçtim onda da hem Kurtalan Ekspresi hem de işçilerin sezonu olduğu için zorlu bir yolculuk yaşadım.Yemin ettim bir daha binmem diye.Önümüzdeki haftalarda mecburen kullanmam gerekecek.Sorularıma cevap verme nezaketinde bulunanlara şimdiden teşekkürler.

1- Güvenlik yönünden hangi tip tren?
2- Gece yolculuğu için hangi tip tren?
3- Deneyimlerinize dayanarak ısrarla tavsiye edeceğiniz hangi tip tren?

İstanbul-Konya arası direkt sefer şimdilik yok :pale: fakat illede trenle gidilecekse İstanbuldan otobüsle Arifiyeye gelmeniz ve Arifiyeden saat 20:30 da hareket eden "İç Anadolu Mavi" trenine binmeniz gerekir. Güvenlik yönündende,gece yolculuğu yönündende endişeniz olmasın :cat: sabah saat 06.30- 7 arasıda Konyada olursunuz..:bounce:

Bende başlığı görünce tren alacaksın zannettim :) Kaçlık olsun? Bakım masrafları nedir?
Başlangıç treni olarak ne alayım? gibi sorular bekliyordum. :)

Toshiba marka lokomotifleri tercih et elektirikli :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:48 ----------

Şaka bir yana bahsettiğim lokolar bunlar.. Bende ucundan biraz tren meraklısıyım.. Saatte 200 km yapabilecek kapasitedeler ama malum alt yapı sistemi el vermediği için skıntı.. Ama canım çektikçe bu videoyu izlerim :)

http://www.youtube.com/watch?v=Kh1r1uaYcek

Ülkeme gelmiş en güzel loko... Yüksek hızlısı falan beni ilgilendirmez arkadaş :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:52 ----------

Bunlarda çekostavakyadan kiraladığımız ve boyayıp klima eklediğimiz lokolar.. Bunlarda iyi ama sözleşme bittiği için şimdi Bosna - hersekteler

http://www.youtube.com/watch?v=6ZJhM3Swrjk

Başlangıç İçin 12.500 , 25.000cc Tavsiye ederim 60 binlikler 100 binlikler sana çok gelir:p
Şaka şaka Tren aslında en güvenli ulaşım aracıdır sen acaba şu yeni çıkan 200,300 yapanlardan mı bahsediyorsun Onlardan bahsediyorsan haklısın Alt yapısının pek iyi olmadığını söylüyorlardı Gazeteler

ben olsam eskişehire otobüsle, oradan da hızlı trenlerle devam ederdim.

Başlangıç motoru isteyenlerle dalga geçiliyor diye gelmiştim halbuki :pale:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar