Transistör arıyorum

Yani böyle olacak.Duruma göre ordan hat çekeriz ama bu transistörde nasıl soğutucu var onu anlamadım.Teşekkürler çok yardımcı oldunuz sağolun.

2gvo305.jpg

Soğutucu yok o 3 bacaklı normal tipte olan transistörde.

En son eklenilen ufak transistörün olacağını sanmıyorum devre elemanı olarak olur fakat akım yükseltici amfi transistörü olduğundan yine yanacaktır yani ısındığı için ufak soğutucu koymuşlar.ürün açıklamasında daha yüksek ısıya dayanabileceği söyleniyor açıklamalarında o yüzden yüksek akım geçecek devrede o sizin yanan transitörü kullanıyorlar.

2N3906 MMBT3906 PZT3906 aynı eşdeğerde transistörlermiş fakat kullanım yerine göre değişik dizany edilmişler soğutucu vs.Hiç olmadı muadil olanın birtanesi minik alüminyum folyo ile sarılabilir başka bir yere kısa devre yaptırmadan.Pazartesi bizim buradaki elektronikçiyede sorarım o ayarda muadil olanı veya orjinali varmıdır diye...

Beyindeki transistör röleyi tetikliyor direk farları acmıyor o kadar akım geçermi üstünden ?

Arkadaşım alt tarafı rölenin bobinini sürüyor bu transistör süreceği en fazla 100 mA yük.tak gitsin elindeki taransistörü.belki biraz ısınır ama çalışır.yok ben orjinalinden daha sağlam istiyorum dersen başta yazdığım gibi 3 A.lik BD serisi herhangi bir PNP transistörü tak gitsin.Atla deve değil.Alt tarafı bir röle kumandası sonuçta.uçları doğru bağla yeter.bağlayamıyorsanda götür bir tv tamircisine taksın.

Son düzenleme:
Biz farlarda sorun olunca soketten kısa devre falan yapdık ondan olabilir mi ?

Yapdık ama olmadı beyinin şemasını bulsak daha kolay olacak ama bulamıyoruz.Böyle bişey yapdık.

DSC04000.jpg

"kaleden kaleye şahin uçurdum" misali olmuş. keşke bacakları biraz kesseydin. malzemeden kaçmamış lehimini bol tutmussun :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar