Transistör arıyorum

Selamlar.Motorumun far rölesini tetikleyen beyindeki transistörü yanmış ama hiçbiryerden bulamıyorum bu transistörde yanlış olabilir onun için yardımlarınızı bekliyorum.

Beyinde solda yanmış transistör görünüyor.
05042011399.jpg

Transistörde bu ama temin edemiyoruz devrede üstünde JD 06 yazıyordu bizde bunu bulduk bu parçayı nerden temin edebiliriz veya elinde olup gönderebilecek var mı ? Transistörün koduda pzt3906.
adsz-1.jpg

İnternettede bunu buldum ama sanırım yurtdısından geliyor.

http://tr.farnell.com/jsp/displayPr...30&s_kwcid=TC|14817|pzt3906..||S|b|5108426942

gelemdi ya :S neyse face ekle o zmn aynı msn oke parçayı buldum senin istersen tedarikte ederim..

istanbulda bulmak çok kolayda boluda sıkıntı oluyo heralde inş. çözersin sorunu

herhangi bir BD serisi PNP transistör kullanabilirsin.zannedersem bahsettiğine göre sadece far rölesini tetiklemeye yarıyor.Özel bir eleman değil.Bacak bağlantılarını doğru yap çalışmaması için bir neden yok.

herhangi bir BD serisi PNP transistör kullanabilirsin.zannedersem bahsettiğine göre sadece far rölesini tetiklemeye yarıyor.Özel bir eleman değil.Bacak bağlantılarını doğru yap çalışmaması için bir neden yok.

Bulduğumuz tristör 3 ayaklı bu 4 ?

orjinalin kalın olan ayağı kollektör ucu ve aynı zamanda soğutucu görevi görür.Yani kalın uç ile diğer tarafta ortadaki uç aynıdır.Ohm metre ile ölçerseniz direk kısa devre gösterir.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:08 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:05 ----------

http://www.farnell.com/datasheets/46849.pdf bu linke göz at Farklı kılıfları ve bacak bağlantıları gösterilmiş.2N3906 dır aradığınız transistör.

resimden görebildiğim kadarı ile transistör kollektör ucu devreye kalın uçtan bağlanmış,muhtemelen diğer taraftaki ince kollektör ucu boşta.elinizdeki transistörün kollektörünü devredeki kalın yere,diğeruçlarıda olması gerktiği gibi bağlayın çalışacaktır.çalışmazsa devre üzerine kalın ve ince kollektör uçlarına atkı atın.devre dizaynı belki o şekildedir buradan anlaşılmıyor.Birde çalıştırmadan önce röle bobin uçlarına köprü bir diyot olması lazım onuda kontrol edin.Diyot arızalı ise transistör yine gümler

Yani böyle olacak.Duruma göre ordan hat çekeriz ama bu transistörde nasıl soğutucu var onu anlamadım.Teşekkürler çok yardımcı oldunuz sağolun.

2gvo305.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar