Transalp ile kross-gezi

Evet arkadaşlar bu haftasonu (30.03.2008) Kavşakkaya barajı dolmuşmu? diye bakmaya gidelim dedik fakat evdeki hesap çarşıya uymadı.
Evden çıkmadan önce hava güneşli 14-15 derece civarındaydı.Bende ona güvenerek motor kıyafetlerin kışlıklarını söktüm sıcak olur diye.Yağmur, Çamur, Fırtına, Üzerimize bir şimşeğin düşmediği kaldı :cherry:

Baraj hakkındaki ayrıntıları daha önce sizlerle formda paylaşmıştım.Dileyen arkadaşlar aşağıdaki linkten görebilirler.http://www.motosiklet.net/forum/gezi-yazilari/37950-baskentin-umudu-kavsakkaya-baraji-gezisi.html

Gelelim gezimize;
Gezi öncesi sağlam bir kahvaltı:queen: 1.kat Sucuk 2.kat domates, 3.kat kaşar:cherry:

grnt007jr8.jpg

Barajı bu şekilde dolmuş görünce çok sevindim.Şuanda bu barajdan Kurtboğazı barajına su basılıyor.Oradan da tüm Ankara'ya...
grnt008ng2.jpg

Baraja gelirken Ovacık köyünden itibaren yağmura yakalandık.Bir önceki gezide çektiğim o uçurumlu yolları yağmurda çamurda indik:queen:
grnt009ju5.jpg

Tolga
grnt010sj9.jpg

Kıyafetlerin içini çıkardığıma pişman olduğum an...
grnt011pz2.jpg

Evet krosa başlıyoruz yolların hali... hemen Tolga'yı attım aşağıya:cherry:

grnt012sg2.jpg

grnt013re0.jpg

grnt014lu4.jpg

grnt015ae6.jpg

Transalpi bu şekilde bu yollara vurduğumu gören belki kızacak ama ne yapayım mecbur kaldım:salut:
grnt016oa7.jpg

İstikamet karşıda görünen Mire dağı

grnt017hr7.jpg

grnt018dz5.jpg

grnt019eo2.jpg

grnt020ml2.jpg

grnt021dv9.jpg

Mire dağının zirvesi karşıda yamaç paraşutu yapmaya çalışan insanlar bayağı bekledim görüntülemek için ama rüzgar çok olduğundan kaldırmayı beceremediler:farao:
grnt023nj1.jpg

Gezide ne yenir azık yenir azığımız birer adet muz ve elma:wiinkk:
grnt025tz4.jpg

grnt026mq7.jpg

Bunlarda canlı canlı zirveden video görüntüleri
http://www.youtube.com/watch?v=d15pjY2kxJ8

Zirveden bakınca Ankara yönünden Çubuk yönüne doğru gelen kara bulutları görünce hemen topukladım.Kestirme yoldan doğru eve...

Burası Timurlenk ile Yıldırım Beyazıt arasında yapılan Ankara savaşının yapıldığı Melikşah köyü toprakları.Eski insanlar Burasının topraklarının burada savaş yapıldığı için kırmızı olduğunu söylerler ama bana bilimsel bir açıklama gelmedi.Ona bakarsanız Çanakkale savasında 500.000 insan öldü kara ve denizin kıpkırmızı olması lazım.
grnt028wa6.jpg

Yağmur yüklü bulutlar bizimle yarış yapıyor.Önümüzü kesmeye çalışıyor.:queen:
Manzara hiç iç açıcı değil sürekli yıldırım düşüyor.Ürkmemek elde değil..
grnt029wp0.jpg

grnt030mb4.jpg

grnt031to6.jpg

Bir bu eksikti o kadar olumsuzluğun üzerine bir de köpek çıktı karşımıza.
Bak koçum dedim seninle bir anlaşma yapalım dedim.Ben senin resmini çekeyim internette yayınlayım sen de meşhur olursun dedim.Anlaştık ama yürür yürümez kalleşlik yapıp atladı önümüze doğru. tabi hemen 1.vites 2.vites ektik iti.Kalleş it.
Haa burasıda melikşah olimpik yüzme tesisleri suyun sıcaklığı orjinal sıcak su termal yani romatizmal hastalıklara iyi geliyor.Açık havuzuda var ama bakım ve işletme zayıf.:farao:

grnt032zm8.jpg

Bu görüntüden sonra eve gidene kadar durmadım
grnt033du9.jpg

Ve garaj Karaoğlanın Banyo zamanı
grnt034jv2.jpg

Çamur o kadar inatçıki tanzikli suyla bile çıkmadı ön çamurluğu sökmek zorunda kaldım.
Öncesi
grnt036zw1.jpg

grnt037dp9.jpg

Sonrası
grnt038qm6.jpg

grnt039gm2.jpg

Dört tane civata fakat bayağı uğraştırdı beni.
grnt041sy0.jpg

Ve mutlu son tertemiz oldu karaoğlan ama gezmekten değil temizlemekten bayağı yorulduk. 2 saat gezdik 4 saat temizledik:cherry:

grnt042xf9.jpg

grnt044sq0.jpg

Ve çektim köşesine Karaoğlanı

grnt045qd6.jpg

BİR DAHA BUNUN GİBİ BİR GEZİDE BULUŞMAMAK ÜZERE HOŞÇAKALIN:cherry:
AMA YİNEDE GÜZELDİ ÇÜNKİ İÇİNDE MOTOR VAR....

Transalp ile kross-gezi
Bu konuya 0 cevap yazıldı 34 kere görüntülendi

Arkadaşlar siz Cem Yılmaz'ın Doritos reklamındaki gibi "abi ben yiyiciyim" diyor ya hani! sizde sadece "resimlere bakıcısınız" herhalde.Arkadaşlar iyi yada kötü insan bir iki cümle yorum yazar yavvv o kadar uğraştık siteye yükleyeceğiz diye.Yorum yazmak zorunda değilsiniz ama insanın şevki hevesi gidiyor bir dahaki gezileri yüklermiyim bilmiyorum.

Son düzenleme:
güzel gezi olmuş. Motorun çamurda performansı nasıldı? Ağırlığı sorun oldu mu?

güzel gezi olmuş resimler harika tekerin düz bassın her daim

ama ilk resim süper azım sulandı wella :p:p

BU ARADA EMEĞE SAYGI LÜTFEN YORUM YAZMADAN GEÇEN ÇAMURA BATSIN :p:p:p

Eline sağlık, güzel gezi olmuş, fotoğraflar da çok güzel ayrıca. Bu arada gözlemlerine göre bu yaz sular akacak galiba Ankara'da, hadi hayırlısı ...

Şevkin kırılmasın abi.Geziniz çok güzel olmuş aksilikler olsa dahi.Senin de dediğin gibi içinde motosiklet olduğundan aksilikler pek de önemli olmuyor aslında.Sonunda motoru da tertemiz yağmışsın gerisi yalan.Paylaşım için teşekkürler.İnşallah diğer gezileri de bizimle paylaşırsın.Kazasız sürüşler.
Saygılar...:wiinkk:

güzel gezi olmuş. Motorun çamurda performansı nasıldı? Ağırlığı sorun oldu mu?

Resimlerden belli olmuyormu?:cherry: mecbur kalmasam hayatta girmezdim oralara. Allahtan 2 kişiyiz motoru bir yatırsan o camurda suda mümkün değil bir daha doğrultamazsın kross motoru 100 kğ. geçmeyecek.Benimki motor 191 kğ. 20 lt benzin 5 kğ çanta,üstüne 95 kğ. ben 75 kğ Tolga toplam 386 kğ. camurda motor ne yapsın:cherry:

grnt007jr8tr4.jpg

bırak dağı taşı abi yaaa uscuklu yumurtaya bak yaaaaaaa allaaaaaaahhhhhh :queen:

Konuyu Toplam 7 üye okuyor. (6 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
VaScO1925, zenon, brody, chatkut, CBF150, fevri

duydunmuu aynısından istiyorum:) yada bizim stain motoru aldıysa ona ısmarlatalım :queen:

bu arada helal olsun abi tırt motorcu değilmişsin.. guzel gezmıssın... allah hep tekerini düz bastırsın:rendeer:

Son düzenleme:
Şevkin kırılmasın abi.Geziniz çok güzel olmuş aksilikler olsa dahi.Senin de dediğin gibi içinde motosiklet olduğundan aksilikler pek de önemli olmuyor aslında.Sonunda motoru da tertemiz yağmışsın gerisi yalan.Paylaşım için teşekkürler.İnşallah diğer gezileri de bizimle paylaşırsın.Kazasız sürüşler.
Saygılar...:wiinkk:

Moralim bozulmuştu şimdi düzeldi.Mutluluklar paylaştıkça çoğalır.Siz motosiklet dostlarıyla paylaştığım zaman inanın geziden daha çok zevk alıyorum.Yorum yapan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

güzel gezi olmuş resimler harika tekerin düz bassın her daim

ama ilk resim süper azım sulandı wella :p:p

BU ARADA EMEĞE SAYGI LÜTFEN YORUM YAZMADAN GEÇEN ÇAMURA BATSIN :p:p:p

Teşekkür ederim Mert halden anlayan arkadaşlara teşekkürler.

grnt007jr8tr4.jpg

bırak dağı taşı abi yaaa uscuklu yumurtaya bak yaaaaaaa allaaaaaaahhhhhh :queen:

Konuyu Toplam 7 üye okuyor. (6 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
VaScO1925, zenon, brody, chatkut, CBF150, fevri

duydunmuu aynısından istiyorum:) yada bizim stain motoru aldıysa ona ısmarlatalım :queen:

bu arada helal olsun abi tırt motorcu değilmişsin.. guzel gezmıssın... allah hep tekerini düz bastırsın:rendeer:

Siz benimle birlikte gezilere gelin ben size daha iyisini meşe odununda yaparım parmaklarınızı yersiniz.Yumurta isteğe bağlı:cherry:

Son düzenleme:
abicim sen konuyu yanlış saatte açmışın

bu saatler sitenin ölü zamanları akşama yorumlar yağar merak etme

aksilik falan demişin ama ben bişi göremedim gayet güzel bir gezi olmuşa benziyor (gerçi davulun sesi uzaktan hoş gelir)

transalp in de performansı gayet iyiymiş (öle gördüm)

bence super bi gezi olmus yaa..valla hayranlıkla izledim resimler.:cat:
transalp'ta olsa racede olsa şu camurun aşkı bambaska yaa...daha dun enduro motorla kırlara cıktık bizde..nerde çamur bulduysam atladım içine...gezi harbiden super olmus....
bi foto yakaladım...motosiklet aşkının kanıtı :queen::queen:

bence super bi gezi olmus yaa..valla hayranlıkla izledim resimler.:cat:
transalp'ta olsa racede olsa şu camurun aşkı bambaska yaa...daha dun enduro motorla kırlara cıktık bizde..nerde çamur bulduysam atladım içine...gezi harbiden super olmus....
bi foto yakaladım...motosiklet aşkının kanıtı :queen::queen:

Canavar espiri yaptıysan ok.Ama anlamadıysan orası barajın setinin arka tarafı önünde su var.ASKİ yazıyor.Açılımıda "ANKARA SU KANALİZASYON İŞLERİ":cherry:

abicim sen konuyu yanlış saatte açmışın

bu saatler sitenin ölü zamanları akşama yorumlar yağar merak etme

aksilik falan demişin ama ben bişi göremedim gayet güzel bir gezi olmuşa benziyor (gerçi davulun sesi uzaktan hoş gelir)

transalp in de performansı gayet iyiymiş (öle gördüm)

Burhan evden çıktığımda hava yaz gibiydi.Gerisi malum...Çamur çok uğraştırdı. botlar ıslandı, yağmurdan ıslandık terledik,kuruduk vs. Kros yapacak olsam atarım bir 4X4 ün arkasına hiç korkmadan girerim çamura suya sırılsıklam olana kadar ondan sonrada araçta kirlileri değişip basarım yoluma ama bizimki öyle olmadı ufffffff hertarafım sopa yemiş gibi ağrıyor valla...:pale:

Son düzenleme:
abi ağrıyan yerlerini boşver de allasen şu resmin değeri ölçülebilirmi

motor önde hafif çapraz(biraz daha çapraz olsaymış muhteşem olurmuş)
tekerleri çammurla kaplanmış

mekan çar çamur su

sende de hafif yan bir duruş elinde kask

offf valla mest oldum al bu resmi masaüstüne koy

hatta fotoğrafçıya götür bi de çıktısını(bildiğimiz fotoğraf) al odanın mı evin mi artık neresine yapıştırırsın bilmem (galiba biraz çoştum akıl vermeye falan başladım kusura bakma bunlar benim içimden geçenler)

abi ağrıyan yerlerini boşver de allasen şu resmin değeri ölçülebilirmi

motor önde hafif çapraz(biraz daha çapraz olsaymış muhteşem olurmuş)
tekerleri çammurla kaplanmış

mekan çar çamur su

sende de hafif yan bir duruş elinde kask

offf valla mest oldum al bu resmi masaüstüne koy

hatta fotoğrafçıya götür bi de çıktısını(bildiğimiz fotoğraf) al odanın mı evin mi artık neresine yapıştırırsın bilmem (galiba biraz çoştum akıl vermeye falan başladım kusura bakma bunlar benim içimden geçenler)

Burhan gaz verip durma bana... gitmem valla bir daha o camur deryasına.Ayrıca o resimde nasıl yorulduğumun kanıtı.Eşşek ölüsü gibi bir motorla ...camurda krossssss

veri encoybıl bir gezi olmuş...Ankaranın verimli toprakları ve o eşsiz doğası güzel fon olmuş...:psağol paylaşım için...

uslubuna hastayım metehan teşekkürler.

alem bana bende Angaraya hastayım...:porda doğmak nasip olmuş...asker ikende doyamazdım Genclik Parkına...:panavatanım kendileri...:p

Muhafız Alayının karşısındaki Hard Rock Cafede geçti ömrüm ama ev Kayaştaydı..:p

Öteki Türkiye bendim...:pKızılayda bi atari salonum vardı...bir müzik boxta gün içinde 80 kere aynı şarkıyı dinlediğim için salondan atılmıştım...benim zamanımda hep hava kirliliği vardı ama...bir türlü sevemedim şu Angarayı dostum...

Allah size sabır versin...:pale:

yahu bir kare güzel anım olmadı...:salut:

gezi ve görüntüler çok güzel olmuş muzda anamur muzumu ne? emeğine sağlık....

cok guzel gezı olmus ama transalp yorar adamı o motoru vırajlı yolda surmek bıle zor kas gucu gerekıyor cok agır bı makıne

Şehir içi geziye çık cross yapmış olyorsun anlaşıldığı kadarı ile :) Way TR way

gezi ve görüntüler çok güzel olmuş muzda anamur muzumu ne? emeğine sağlık....

Yerli halis anamur muzu çikita çantada fazla yer kaplıyor:cherry:

cok guzel gezı olmus ama transalp yorar adamı o motoru vırajlı yolda surmek bıle zor kas gucu gerekıyor cok agır bı makıne

Celil tamamıyla katılıyorum sana. Boy en az 1.80cm kilodan 80kğ.dan aşağı olursa bu makinaya hakim olması çok zor.

Şehir içi geziye çık cross yapmış olyorsun anlaşıldığı kadarı ile :) Way TR way

ne demek istedin neyi ima ettin anlamadım:silent:

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar